reklama
Ataata
Grudniowa Mama '07
viki ratuje 
Tak jak wczesniej pisałam, a nie pisałam o kaszce
Więc ja daje kaszke czy kleik na smoku nr 2:-) (czyli zwyły 3m+, tylko uważaj żeby był zwykły a nie trójprzepływowy) i leci, nie za mocno wręcz mała musi troche popracować i fajnie leci, musi ciut mocniej ciagnąc niż samo mleczko.
Ja daje na 150 wody 3 miarki kaszki lub kleiku i jest ok, niewiem czy jak dasz wiecej to sie nie przytka, ale chyba dajesz tyle samo z tego co pamiętam.
A co do smoka do kaszek to jest do kaszek ale faktycznie 6m+ wiec dziura bedzie duża, zaś ja kupiłam przez przypadek 3m+ trójprzepływowy i mała mlekiem sie nim totalnie zalała, myślałam ze do kaszki podejdzie, ale cośty też sie zalała ito na opcji I a gdzie tam II czy III, Aventy mają chyba mniejsze dziurki w trójprzepływówkach, w każdym razie jakby Pablo sie wkurzał na smoku 3+ to daj znac podeśle ci trójprzepływowy to zobaczysz moze wam podejdzie

Tak jak wczesniej pisałam, a nie pisałam o kaszce

Więc ja daje kaszke czy kleik na smoku nr 2:-) (czyli zwyły 3m+, tylko uważaj żeby był zwykły a nie trójprzepływowy) i leci, nie za mocno wręcz mała musi troche popracować i fajnie leci, musi ciut mocniej ciagnąc niż samo mleczko.
Ja daje na 150 wody 3 miarki kaszki lub kleiku i jest ok, niewiem czy jak dasz wiecej to sie nie przytka, ale chyba dajesz tyle samo z tego co pamiętam.
A co do smoka do kaszek to jest do kaszek ale faktycznie 6m+ wiec dziura bedzie duża, zaś ja kupiłam przez przypadek 3m+ trójprzepływowy i mała mlekiem sie nim totalnie zalała, myślałam ze do kaszki podejdzie, ale cośty też sie zalała ito na opcji I a gdzie tam II czy III, Aventy mają chyba mniejsze dziurki w trójprzepływówkach, w każdym razie jakby Pablo sie wkurzał na smoku 3+ to daj znac podeśle ci trójprzepływowy to zobaczysz moze wam podejdzie

grzechotka
Grudniowa mamusia Kubusia
agata pytanko do ciebie: jakim smoczkiem dajesz darii kaszke??? bo ten pier.... avent wogole pawlowi nie pasi..od razu ma odruch wymiotny i koniec karmienia...
ja juz po prostu nie moge.. dzis porazka kolejna.. caly uświniony oczywiscie kichał w trakcie karmienia wiec kaszka byla wszedzie....dobrze ze te smoczki dynamiczne canpola pasują do butelek aventa..., a i canpol ma tam smoczek do kaszek ale bodajze powyzej 6 miesiecy...i sama nie wiem czy go kupic...ratuj
Viki mój tez nie je z aventa ale z Lovi 3 z tych atywne ssanie pasuje do aventu i jest miękki i odpowiednio leci
dotaZ
Fanka BB :)
U nas trójprzepływowy avent się sprawdza w piciu kaszki. Tak na 200ml daje 6 płaskich duzych łyżek. A jak dam mniej kaszki na tą ilość wody to mały sie męczy, wypluwa jest za rzadkie. w tych trójprzepływowych musi być bardziej gęsta kaszka.
Sylwia ale wypas!;-)
Sylwia ale wypas!;-)
no dokladnie, te canpole sa fajne mieciutkie..no a aventa jak tylko poczuje w buzce od razu ma odruch wymiotny..
agata ja mysle ze ten 3 przepływowy tez nie bedzie ok bo on na avencie nie potrafi z tego jesc i zalewa sie okropnie..
kurde powiem wam ze nie wiedzialam ze taki problem stworza nam smoczki
tak to jest jak sie oprocz piersi zacznie dawac butle...
z damianem nie mialam problemu bo mleko w butli dostal dopiero jak mial 8 miesiecy i calkiem latwo mu to poszlo.
a co do canpola 3+ to chyba mam bo kupilam 2 sztuki 0+ i wlasnie ten nastepny 3+..no zobacze jutro...
agata ja mysle ze ten 3 przepływowy tez nie bedzie ok bo on na avencie nie potrafi z tego jesc i zalewa sie okropnie..
kurde powiem wam ze nie wiedzialam ze taki problem stworza nam smoczki

z damianem nie mialam problemu bo mleko w butli dostal dopiero jak mial 8 miesiecy i calkiem latwo mu to poszlo.
a co do canpola 3+ to chyba mam bo kupilam 2 sztuki 0+ i wlasnie ten nastepny 3+..no zobacze jutro...
kochane ja was kocham
moje malenstwo drugi dzien usnelo samo w lozeczku, to jest jakies swieto, po kompieli dzwonil tatus wiec pogadal z tatusiem, pozniej zdjelismy mu ochraniacze z lozeczka zeby wiecej widzial i polozylismy do srodka Zachariaszka i mial rozciagnieta grzechotke i wlaczona muzyke, lezal tak mniej wiecej godzinke, troszke marudzil ale dawalismy mu smoka i odchodzilismy po godzinie dostal kaszke na dobranoc, odbilo mu sie i wlozylismy go do lozeczka, caly czas mial muzyczke jeszcze z 10 minut pogadal i USNAL, moja mama nie mogla uwierzyc, moze mu juz tak zostanie :-):-)
dzieki temu moge juz siedziec przy kompie i moje malenstwo mnie nie wola
moje malenstwo drugi dzien usnelo samo w lozeczku, to jest jakies swieto, po kompieli dzwonil tatus wiec pogadal z tatusiem, pozniej zdjelismy mu ochraniacze z lozeczka zeby wiecej widzial i polozylismy do srodka Zachariaszka i mial rozciagnieta grzechotke i wlaczona muzyke, lezal tak mniej wiecej godzinke, troszke marudzil ale dawalismy mu smoka i odchodzilismy po godzinie dostal kaszke na dobranoc, odbilo mu sie i wlozylismy go do lozeczka, caly czas mial muzyczke jeszcze z 10 minut pogadal i USNAL, moja mama nie mogla uwierzyc, moze mu juz tak zostanie :-):-)
dzieki temu moge juz siedziec przy kompie i moje malenstwo mnie nie wola
grzechotka
hhe no to GRATULACJE:-):-):-)

sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Viki ja wiem ze moze to nie najlepsze wyjscie ale jak Marcel nie chce pic mleka z butelki to dosypuje mu kaszki i daje lyzeczka, przynajmniej cos zjada wtedy
grzechotka
JA kupiłam z lovi taka butelkę sylikonową z łyżeczka wbudowaną jak się naciska to na lyżeczkę wylatuje odpowiednia ilość kaszki albo zupki może to będzie wyjście??
reklama
jutrzenka
Szczęsliwa mamusia :)))
Witam. Jestem juz po wszystkim, z gory przepraszam ale raczej nie dam rady odpisac do wszystkim bo jeszcze nie zdazylam przeczytac bo napisalyscie 15 stron 

.
Imprezka sie super udala, wszystko bylo OK. W kosciele Kubus grzeczniutki nawet nie zaplakal, za to bardzo go interesowal fotoraf i ciagle na niego patrzyl. Dzis zdjec z kosciola nie wkleje bo dopiero jutro chrzestny odbierze plytke od fotografa bo zamowilismy sobie wlasnego fotografa do kosciola. Ciekawa jestem tych zdjec, robil duzo mam nadzieje ze beda ladne. Na przyjeciu tez fajnie, wszystko bylo smaczne, obsluga super, takze jestem bardzo zadowolona.
Ide czytac co tam napisalyscie, zdjecie wkleje jak bede miala plytke.

Imprezka sie super udala, wszystko bylo OK. W kosciele Kubus grzeczniutki nawet nie zaplakal, za to bardzo go interesowal fotoraf i ciagle na niego patrzyl. Dzis zdjec z kosciola nie wkleje bo dopiero jutro chrzestny odbierze plytke od fotografa bo zamowilismy sobie wlasnego fotografa do kosciola. Ciekawa jestem tych zdjec, robil duzo mam nadzieje ze beda ladne. Na przyjeciu tez fajnie, wszystko bylo smaczne, obsluga super, takze jestem bardzo zadowolona.
Ide czytac co tam napisalyscie, zdjecie wkleje jak bede miala plytke.