reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Ja robiłabym testy owulacyjne codziennie aż w końcu pokażą owulacje. No chyba, że przy takich zaburzeniach cyklu testy owu nie wychodzą? Lekarze nie mają żadnego pomysłu jak zmienić długość cyklu?
Powiem Ci szczerze, że zachodząc w ciąże bez problemu nie badałam jak z owulacją. Zachodzilam w 2 cyklu starań. Mój ginekolog był zdziwiony. Na USG jajniki "podziurawione" i noszą znamiona policystycznych, ale wykonywane kiedyś jeszcze przed ciążami badania hormonalne były ok.
Antykoncepcji hormonalnej nie używam (z powodów zdrowotnych), po prostu odstawialiśmy gumki i bez problemu się udawało. Mimo sporego odstępu między dzieciakami starania rozpoczęte w tym samym msies i dzieciaki też z jednego mies. Nawet ta sama data porodu była prognozowana 🤣

reklama
Ja liczę choć pewnie się przelicze 🤣 Staram się myśleć pozytywnie choć nie ukrywam że bardzo się boję nawet nie tego czy zajde ale trzeciej straty pod rząd sobie nie wyobrażam 🙁

Mój nie chciał a był przy dwóch porodach SN i powiedziałam mu że będę tak długo rodzic dzieci aż przetnie wkoncu pepowine bo jeszcze tego nie robił wiec teraz się szykuje na przecięcie 🤣 Na szkole rodzenia mówili że partner przy porodzie działa przeciwbólowo, ja tam bardziej chciałam by mi dziecka po porodzie pilnował by nie podmienili 🤣

Ooo a dlaczego nie ciął? Mój nie był może jakoś bardzo napalony, ale dali mu w łapy nożyczki i mówią tnij Pan tu to przeciął :D On się bał że dziecko uszkodzi

Przepraszam wszystkie wierzące, ale mnie śmieszy xD

Zobacz załącznik 1416978

Swoją drogą wiecie, że około 8% ojców wychowuje nie swoje dziecko (oczywiście nie widząc o tym). A taką znaną osobą był Marek Jackowski, pierwszy mąż Kory. Wychowywał dość długo dziecko Sipowicza (jej drugiego męża)
Uwielbiam Pawła Lęckiego, czytam go codziennie! Co to jest za gość! ❤️

W ogóle nie wiem jak ona mi pobrała te krew bo zrobiła mi taką rysę i boli jak cholera :/ a krwi mi się tyle lało już po pobraniu, że musiałam czekać w przychodni, bo nie byłam w stanie prowadzić.
Mi kiedyś tak się wbiła, ze przesiąkł mi cały naklejony wacik i dosłownie pół rękawa od bluzy miałam we krwi 😳 myślałam, ze się wykrwawiam 😆

Moj stary zaśmiałby mi sie w twarz jakbym mu zaproponowała spfa😆😆
Mój używa mojego na codzień z spf 50 :) nie bieli, nie tłuści i ładnie pachnie ;) specjalnie kupiłam większy żeby i dla niego był. Ale mój to nawet lubi, tez używa żelu do higieny intymnej dla mężczyzn, stosuje jakieś preparaty na włosy (ma ich mało wiec dba 😀) i lubi maseczki 🤷🏻‍♀️😂

Miałam dziś dzień wariata, praca, lekcja tańca, odbieraliśmy wino na wesele, wizyta u teścia i mojego taty a na koniec zakupy na caly tydzień, nie miałam dzisiaj czasu po dupie się podrapać. Padam na ryj, dobrej nocy 🧡

My sobie nieraz żartujemy, że ukradniemy dziecko, bo jego rodzice łatwo zrobią sobie nowe :p...
Mnie też kiedyś przyjaciółka wtajemniczona w nasze starania spytała jak sobie radzimy ze staraniami.
A ja jej z kamienną twarzą odpowiedziałam, że właśnie rozmawialiśmy o tym ze starym i doszliśmy do wniosku, że najwyżej jak się nie uda to porwiemy komuś dziecko.
A przyjaciółka : a to widzę, że dobrze sobie radzicie
I zmieniłyśmy temat 😄

Uwielbiam Pawła Lęckiego, czytam go codziennie! Co to jest za gość! ❤️

Mi kiedyś tak się wbiła, ze przesiąkł mi cały naklejony wacik i dosłownie pół rękawa od bluzy miałam we krwi 😳 myślałam, ze się wykrwawiam 😆

Mój używa mojego na codzień z spf 50 :) nie bieli, nie tłuści i ładnie pachnie ;) specjalnie kupiłam większy żeby i dla niego był. Ale mój to nawet lubi, tez używa żelu do higieny intymnej dla mężczyzn, stosuje jakieś preparaty na włosy (ma ich mało wiec dba 😀) i lubi maseczki 🤷🏻‍♀️😂

Miałam dziś dzień wariata, praca, lekcja tańca, odbieraliśmy wino na wesele, wizyta u teścia i mojego taty a na koniec zakupy na caly tydzień, nie miałam dzisiaj czasu po dupie się podrapać. Padam na ryj, dobrej nocy 🧡
To dzisiaj też mi przesiąkł, tylko że było gorąco i nie miałam bluzy więc poprosiłam ją o kolejny gazik a ona do mnie: przecież mówiłam że ma pani uciskać 🙄 jakby to moja wina była, że źle się wbiła.
A potem odkryła mi ten gazik i popsikała jeszcze raz tym płynem odkażającym i pytała czy piecze🤦‍♀️ no jakaś sadystka. A wszystko z uśmiechem na twarzy🤡

Ja takie coś mam przeważnie po pobraniu krwi. Hitem były teraz te badania, gdzie babka mi wbiła igle i nią poruszała w każda stronę. A ona już była wbita. To samo zrobiła na drugiej bo z 1 nie leciała krew. Mialam siniaki na obu rękach i nie mogłam ich zgiąć przez 3 dni🙈
U mnie tak pobierają....

Dziewczyny to teraz ja z pytaniem :)

Do którego waszego roku życia planujecie zachodzić w ciążę?

Ps. Nadrabiam, pierwszy raz mam tak dużo :) jestem na 425 z 436

reklama
Do góry