reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Jeszcze dzisiaj przy sniadaniu stary siedzi taki poważny i zaczyna, ze jest troche zaniepokojony bo mialam miec w weekend okres a ja nie dość ze jestem miła, to chciałam sie wczoraj kochac... cos mu tu śmierdzi 🤣
Ale no ma racje ze cos nie gra, do tego mialam wczoraj taki przezroczysty rozciagliwy sluz, więc sama siedze i rozkminam teraz🙈

Właśnie - a jak wygoda Wasze otoczenie? Same pary z dziećmi?
Bo powiem Wam, że u nas większość znajomych nie ma dzieci i w ogóle nie chce ich mieć.

Jeszcze dzisiaj przy sniadaniu stary siedzi taki poważny i zaczyna, ze jest troche zaniepokojony bo mialam miec w weekend okres a ja nie dość ze jestem miła, to chciałam sie wczoraj kochac... cos mu tu śmierdzi 🤣
Ale no ma racje ze cos nie gra, do tego mialam wczoraj taki przezroczysty rozciagliwy sluz, więc sama siedze i rozkminam teraz🙈
Czyli jednak wczoraj nie dostałaś :p
Powiem Ci, że ja miałam w tym cyklu podobnie. Jeszcze w niedziele wskoczyłam na trzona, a w poniedziałek dostałam okres.
Widzę u nas ostatnio dużo podobieństw ;)

Właśnie - a jak wygoda Wasze otoczenie? Same pary z dziećmi?
Bo powiem Wam, że u nas większość znajomych nie ma dzieci i w ogóle nie chce ich mieć.
U nas tak po połowie. Mamy sporo starszych znajomych (tak powiedzmy min. O 5 lat starszych ode mnie) i u nich juz sa dzieci. Ale u tych blizej naszego wieku jeszcze nie ma dzieci i raczej nikt nie planuje w najblizszym czasie, chyba ze o czymś nie wiem😁

U nas to 50:50. Moi najbliżsi nie maja dzieci oprocz dwóch przyjaciółek i kuzynek od strony mamy
W sumie u mnie w rodzinie to akurat jest sporo dzieci - dziecka w sumie nie mamy tylko my, jeden kuzyn męża (i oni mówią otwarcie, że nie chcą mieć) i moja kuzynka - ale kuzynka myślę, że się stara i nawet ostatnio miałam podejrzenie, że chyba jest no ale nic nie mówiła. Chociaż miałam wrażenie, że probuje mnie wziąć na osobności i o coś zagadać ale ciągle coś przeszkadzało.

Za to wśród przyjaciół to tylko 3 pary maja dzieci. A reszta bez i albo mówią otwarcie ze nie chcą albo w zasadzie to nie maja z kim. Bo sporo naszych bliskich znajomych ma problem ze znalezieniem jakiegoś sensownego partnera/partnerki.

reklama
Do góry