vvDomivv
Fanka BB :)
ooo cudoTo jest najlepszy test ciążowy na świecie. Przy poprzedniej ciąży pilnował mnie 9 miesięcy, teraz znowu zaczął. Najlepsza miejscówka to na mnie, a najlepiej na brzuchu.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ooo cudoTo jest najlepszy test ciążowy na świecie. Przy poprzedniej ciąży pilnował mnie 9 miesięcy, teraz znowu zaczął. Najlepsza miejscówka to na mnie, a najlepiej na brzuchu.
Nic dziecku nie będzie od tej maści. Spokojnie :-)mam baaaaardzo sucho! Zawsze przed okresem miałam śluz a tu nicale mam tez infekcje dlatego byłam leczona (nie wiedziałam, ze jestem w ciazy). Ginekolog nie chciała zrobić usg.. może już bym wtedy się dowiedziała.. zobaczyła „na oko” i powiedziała ze mam przez 3 dni sfałszować krem clotrimazolum..
Czuje lekki niepokój po tym.. ale czasu już nie cofnę![]()
Niestety, ale na drugi dzień zaś zadzwoniłam i już się znalazł termin na początek sierpnia na NFZ. I tak będę chodzić jeszcze prywatnie ale chce mieć chociaż badania krwi i moczu darmoweBo NFZ to stan umysłu![]()
Bardzo mi przykro, niestety znam ten ból bo dwie ciążę straciłam. Ostatnia końcem marca w 13 tyg. Piotruś czuwa nad obecną ciążą mamusi w niebie2 ciąża.. z tym ze pierwsza bardzo nieplanowana (zapomniałam jednej tabletki) w 4 tygodniu straciliśmy dzidziusia.. ale to był czas gdzie stres, smutek i żałoba brały gore no i niestety poroniłam![]()
to jeszcze na tyle wcześnie że u niektórych widać coś u innych niewieleJutro będzie równy 4tyg na betę myśle iść czw/pt wizytę sobie ustawiłam do gina na 21. To będzie 5+2, myslicie ze Ok?
ha ha ha a wiesz ze właśnie miałam napisać, że się tak zastanawiam czy i jeśli tak to której bliźniaki się trafią?Nic dziecku nie będzie od tej maści. Spokojnie :-)
Niestety, ale na drugi dzień zaś zadzwoniłam i już się znalazł termin na początek sierpnia na NFZ. I tak będę chodzić jeszcze prywatnie ale chce mieć chociaż badania krwi i moczu darmowe![]()
Bardzo mi przykro, niestety znam ten ból bo dwie ciążę straciłam. Ostatnia końcem marca w 13 tyg. Piotruś czuwa nad obecną ciążą mamusi w niebie
Bardzo mnie ciekawi czy któraś z nas będzie mieć tu podwójne szczęściePrzy pierwszej ciąży na sierpniowkach jedna dziewczyna miała bliźniaczki i ponad 3 kg ważyły przy porodzie każda
Jakby ktoś rozdawał podwójne szczęście to ja poproszę
![]()
a i jeszcze tez zależy jakim sprzętem będzie dysponował lekarz bo to ponoć tez potrafi być kolosalna różnicaJutro będzie równy 4tyg na betę myśle iść czw/pt wizytę sobie ustawiłam do gina na 21. To będzie 5+2, myslicie ze Ok?
U mnie też raczej małe szanse na bliźniaki. Pierwszy przyrost 205% a później już nie badalam ale progesteron kiepski tylko 13. Jutro badam betę i liczę że będzie ok 1000ha ha ha a wiesz ze właśnie miałam napisać, że się tak zastanawiam czy i jeśli tak to której bliźniaki się trafią?to jeśli jesteś chętna to trzymam kciuki, żeby się trafiło podwójnie. U mnie raczej małe szanse bo beta sobie wolno rosła a z tego co wiem to w coazy bliźniaczej rośnie dużo szybciej i osiąga wyższe wartości
![]()
Ja zamówiłam produkty mustela, podobno bardzo dobreA pytanko do mamusiek z bobolkami juz na pokładzie- macie jakieś sugestie co do tego od kiedy najlepiej zacząć smarować brzuch zeby zapobiec rozstępom? Czy są jakieś symptomy tego ze juzbsie powinno zacząć (np że skóra zaczyna swędzieć czy coś?). Ja wiem ze to jest mega wczesny etap jeszcze, ale mój brzuch jest trochę opuchnięty juz (zaczynam mieć problemy zeby sie dopiąć w spodniach) I nie chciałabym przegapić odpowiedniego momentuno i czym najlepiej wtedy smarować brzuszek? Bio Oil? Czy jakiś specjalny specyfik dla mam?
A jak się kociak zachowuje wobec dziecka?To jest najlepszy test ciążowy na świecie. Przy poprzedniej ciąży pilnował mnie 9 miesięcy, teraz znowu zaczął. Najlepsza miejscówka to na mnie, a najlepiej na brzuchu.