reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2023

reklama
Właśnie ciekawi mnie czy jednocześnie będzie i karta ciąży i rejestr ciąży. Rozumiem, że pełni taką samą funkcję tylko nie jest na papierku 🤔
Czas pokaże w jakim stopniu będzie nas to dotyczyć.

U mnie poprzednio było tak, że na 1 wizycie dostałam zaświadczenie o ciąży (przydaje się np. dla pracodawcy, jeśli ktoś musi mieć zmienione warunki pracy, albo potrzebuje wyjść do lekarza itp).
Dopiero na drugiej w ok. 9 tc dostałam kartę ciąży, mimo iż serce było widoczne już na pierwszej wizycie.

Ja chyba po prostu jestem przewrażliwiona i za bardzo panikuję po poronieniu. Moja gin też napisała mi, że przyrost i progesteron jest dobry. Nie powinnam chyba czytać internetów 😅
ale ja Cie Kochana doskonale rozumiem! 😅 sama że wszystkim panikuje i jak te moje przyrosty były słabe + lekarka pokręciła nosem i kazała powtórzyć to ja już oczywiście najgorszy scenariusz 😶 mimo ze mi powiedziała, żeby powtórzyć bo jeszcze może ruszyć i że czasem tak bywa, ale ja oczywko tylko te gorsze rzeczy widzialam 😅

Dziewczyny czy bóle krzyża według Was są normalne? Cały czas boli mnie dolny odcinek plecow, czasami promieniujący do brzucha i pachwin.. stresuje mnie to. Jak u Was ?
ja tak mam właśnie tak jakby nad kością ogonową mnie boli i czasem promieniuje w stronę pośladka tak ze się schylić nie mogę. Zaczęło się jakieś 4 dni temu i tak raz na jakiś czas mnie łapie 😑

ja tak mam właśnie tak jakby nad kością ogonową mnie boli i czasem promieniuje w stronę pośladka tak ze się schylić nie mogę. Zaczęło się jakieś 4 dni temu i tak raz na jakiś czas mnie łapie 😑
Ja mam dokładnie to samo od wczoraj i też się zmartwiłam. Trochę jak rwą kulszowa

Mąż się cieszy, ja jeszcze jestem w szoku. Nikomu nie mówimy. Muszę najpierw zrobic badania.. Czytam wlaśnie o Nifty i niewiem co myśleć
My tez nie mówimy, tez czekamy i będziemy robić badania.
Dzisiaj się umówiłam na prenatalne na 18.08 i będziemy robić tez te dodatkowe tylko w naszej klinice są sanco a nie nifty, nie czytam, nie chce sie na nic nastawiać, postanowiliśmy już przed ciąża ze będziemy robić jak tylko sie uda wiec teraz jedziemy na urlop a po powrocie będziemy mieć badania i zobaczymy - wierze ze będzie dobrze ☺️

reklama
Ja mam dokładnie to samo od wczoraj i też się zmartwiłam. Trochę jak rwą kulszowa
no ja się właśnie zastanawiam czy to nie to bo ponoć w ciszy to baaardzo częsta dolegliwość. Ale ze nigdy na to nie chorowałam to nie wiem czy to to czy coś innego 🤪 w każdym razie lekarz w szpitalu powiedział mi że to nie "ginekologoczny" i że jak nie przestanie boleć to żeby się przejść do ortopedy lub fizjoterapeuty. Choć ja się zastanawiam cały czas nad tą rwą. Tylko nie wiem z jakim lekarzem by to trzeba było skonsultować 😝

Do góry