reklama
Karooola28
Fanka BB :)
schatzi
Moderator
pierwsza i pierwszy cykl starańSuper wieści, ja swoją pierwszą wizyte mam w czwartek wg om to będzie 7+1więc podobny termin chyba będzie u nas
to twoja pierwsza ciąża?

Karooola28
Wiesz jak czytam takie historie jak Wasz to ciarki na całym ciele… niestety nie mam nikogo zaufanego w służbie zdrowia obecnie więc bede musiała poszukać i poczytać przed, dziękuje za informacjePediatra nam powiedziala ze dzieci na reakcje się nie bada przed szczepieniem. Dopiero jeśli wystąpią po szczepieniu , wtedy zaczynają szukać przyczyny. Nas zwodzili 1.5r, ze infanrix jest bezpieczny i to na pewno nie po nim nam dziecko choruje. Wiec ja już nie mam zaufania do pediatrów sprzedawczyków. Znam kilku dobrych lekarzy , którym mogę zaufać jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi ale to naprawdę garstka w tym środowisku.
Nie sugeruj się moimi doświadczeniami, nie każde dziecko tak reaguje jak moje. Ale my jesteśmy niestety w tym odsetku z powikłaniami. Można zrobić crp przed kłuciem (pokaze czy organizm nie walczy z infekcja) , zrobic test na uczulenie na białko kurze czy orzeszki jeśli podejrzewa się alergie na coś. Nieweim bo 8 lat nie bylismy u lekarza pediatry, dzieci odpukać nic nie chorują.

Elkada
aaa bo tyle nas tutaj ze ja już nie pamiętam która miała wizytę a która nieDziękuje za gratulacjejeszcze w to nie wierze, cieszę się przeogromnie
![]()
To była moja pierwsza wizyta, wg om 7+0, wg usg 6+5. Lekarz powiedział ze maluchy są książkowe, rosną równo, serduszka biją ładnie![]()
![]()

Karooola28
Dużo zdrowia dla Was! Obyście łagodnie przeszliW wolnej chwili Was nadrobię.
Mam szczęście do dwóch kresek na testach..
bo ten covidowy też wyszedł pozytywnie.
Najgorzej, że to pierwszy trymestr. Teraz cała ciąża w stresie.
Mój synuś też chory.![]()

Anne1991
Ale cudowna wiadomość! W którym tygodniu lekarz to zobaczył?No to dziewczyny usiadzcie.
Mam dwa serduszka![]()
schatzi
Moderator
dzisiaj miałam pierwsza wizytę, z usg 6+5. Ale nie czułam się na podwójne szczęścieAle cudowna wiadomość! W którym tygodniu lekarz to zobaczył?wcześniej nie było żadnych podejrzeń?

Lake882
Rośnijcie zdrowodzisiaj miałam pierwsza wizytę, z usg 6+5. Ale nie czułam się na podwójne szczęścieogólnie raczej nie czuje się źle, tylko ten kac z rana jest ciężki
![]()

reklama
Anne1991
Masz jakieś bliźniaki w rodzinie? Czy to taka totalna niespodzianka?dzisiaj miałam pierwsza wizytę, z usg 6+5. Ale nie czułam się na podwójne szczęścieogólnie raczej nie czuje się źle, tylko ten kac z rana jest ciężki
![]()