reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sposoby na porod

reklama
Ja skakałam na piłce, sporo osób mi to poleciło. Nie wiem czy mi to pomoglo ale chyba tak bo urodziłam 5 dni przed terminem. 😁

Jak się ma zacząć to się zacznie .
Sposoby sa . Są osoby którym poród się zaczął, są osoby którym poród nie zaczął się przy żadnym sposobiem .
No nie i koniec 😄

A z tych metod o których ja słyszałam :
- chodzenie po schodach tam i z powrotem
- seks
- podobno czipsy paprykowe 😄

Jak się ma zacząć to się zacznie .
Sposoby sa . Są osoby którym poród się zaczął, są osoby którym poród nie zaczął się przy żadnym sposobiem .
No nie i koniec 😄

A z tych metod o których ja słyszałam :
- chodzenie po schodach tam i z powrotem
- seks
- podobno czipsy paprykowe 😄
Boje się wywoływania oksytocyną dlatego łapię się każdego sposobu

Hejka jestem 2 dni po terminie, czy macie sprawdzone sposoby na przyśpieszenie porodu?
Nie ma sposobu na to, żeby przyspieszyć. Mozesz probować, ale to Cię tylko umęczy i sfrustruje. Mój 3 porod mial byc ekspresem ... skracająca szyjka itp. 2 tyg przed terimem myślalam, ze to już bo każdy mówił będzie szybciej. Rozwarcie na 1,5 cm i wszystko ucichło. Zostałam na patologi codziennie na korytarzu robiłam 10 ty kroków, skakałam na piłce i co i nic sie nie wydarzyło. 4 dni przed terminem dostałam balonik po nocy o 6 wzięly mnie na porodówkę o 9 młody był na świecie. Na szczęście wywoływanie nie jest aż takie złe, jednak jak masz możliwość to czekaj spokojnie ja pierwszą urodziłam 6 dni po terminie, drugą 4 dni po i samo się zaczęło :).

Nie ma sposobu na to, żeby przyspieszyć. Mozesz probować, ale to Cię tylko umęczy i sfrustruje. Mój 3 porod mial byc ekspresem ... skracająca szyjka itp. 2 tyg przed terimem myślalam, ze to już bo każdy mówił będzie szybciej. Rozwarcie na 1,5 cm i wszystko ucichło. Zostałam na patologi codziennie na korytarzu robiłam 10 ty kroków, skakałam na piłce i co i nic sie nie wydarzyło. 4 dni przed terminem dostałam balonik po nocy o 6 wzięly mnie na porodówkę o 9 młody był na świecie. Na szczęście wywoływanie nie jest aż takie złe, jednak jak masz możliwość to czekaj spokojnie ja pierwszą urodziłam 6 dni po terminie, drugą 4 dni po i samo się zaczęło :).

reklama
Właśnie tego wywoływania się boje

Do góry