SuperPowiedziałam dziś bezpośrednim przełożonym o ciąży, bałam się bo korpo, bo moja 2 letnia umowa mi się kończy 2 miesiące przed porodem bo i tak są problemy kadrowe i bardzo mi zależało na tej konkretnej pracy- praca moich marzeń.
Tymczasem, odbiór bardzo pozytywny, gratulacje, zapewnienie, że ciąża nie będzie pretekstem do przerwania współpracy, propozycja pomocy przy rozmowach z HR jak to ugryźć itp. Ogólnie mam donieść zaświadczenie o ciąży i dać im znać, to zaczną działać abym miała gdzie wracać.![]()
reklama
Teraz na nfz mam za darmo, taka mialam po prostu rozkmine jak to może działaćPrywatni mogą jak maja podstawę czytaj ty masz wyniki dot zespołu antyfosfolipifowego - ich dobry gest. A na NFZ ja mam na ryczał jakieś 5-7 zł płace
@Mikado93 super, ze taka reakcja, oby dotrzymali słowa
olka11135
Fanka BB :)
Tez nad tym myślałam. Ale mam nadzieję, że ZUS problemów mi nie będzie robił. Przecież nie poszłam na zwolnienie bo mi się nie chciało, a że względu plamien na początku i ostrych boleści brzucha. A pracuje niestety na magazynie.
Ale ja w żadnym wypadku nic do Ciebie nie mam, po prostu ZUS ma swoje działanie i takie rzeczy sprawdza i warto być tego świadomym.
Cześć Dziewczyny :-)
Widzę że dziś na tapecie temat l4... Wiecie, jak tylko macie taka możliwość to je bierzcie... Ja w ciąży z Borysem wzięłam od razu l4 że względu na moje wcześniejsze poronienia, no i wtedy zaczął szaleć ten cały Covid i bałam się że ktoś mnie nim w sklepie zarazi.. Teraz czuję się w miarę i mam zupełnie inna prace niż wtedy więc nie spieszy mi się z L4, :-)
A, I któraś z Was pisała o niskim tsh... nie pamiętam niku. @Lena1984 ?? To byłaś Ty ? Bierzesz coś na to ?? Bo mi też wyszło tsh poniżej normy...
Moim zdaniem to bardzo dziwna rada. Po pierwsze L4 powinno wynikać z choroby, a nie z samego założenia ciąży. Po drugie, serio siedzieć 9 miesięcy w domu? Dla mnie masakra, no ale ja żyję bardzo aktywnie - i nie mam tu na myśli samego sportu, ale jakieś kino, knajpki, wakacje, spacery z psem
Kurcze, ja nie mam glukometru i trzymam diete tak w ciemno zanim powtórzę badania i ciagle mi sie chce jeść i juz nawet nie wiem co mam jeść.. wszystko co jadlam, jest zakazane.
Głównie odrzuciłam słodycze i biale pieczywo, no ale np takie kopytka wczoraj wciągnęłam jak reksio szynkę, bo akurat tesciowa robila i nas poczęstowała.. mam nadzieje, ze jednak mi nie wyjdzie ta cukrzyca, no ale jakoś intuicja podpowiada co innego
Głównie odrzuciłam słodycze i biale pieczywo, no ale np takie kopytka wczoraj wciągnęłam jak reksio szynkę, bo akurat tesciowa robila i nas poczęstowała.. mam nadzieje, ze jednak mi nie wyjdzie ta cukrzyca, no ale jakoś intuicja podpowiada co innego
Folami83
kurcze jak codziennie masz przekroczenia na czczo to może wdrożą insulinę albo coś jeszcze Ci podpowiedzą żebyś popróbowała. Ja jadę w czwartek do lekarza , zobaczę co powie . Pewnie skieruje mnie na test obciążenia glukozą.Od kiedy mierze cukier czyli od tygodnia mam codziennie za wysoki cukier. Raz miałam 95 a tak to powyżej 100. Kolejna wizytę u diabetolog mam 27 września ale w ten czwartek jadę na oddział diabetologiczny na Karowej, tam będzie spotkanie z lekarzem może czegoś nowego się dowiem albo już sama nie wiem co robić i na co liczyć. Na kolację już jadłam te cholerna kanapkę z chuda wędlina, serek skyr i nadal za wysoko
Folami83
cześć i gratulujęHej dziewczynyChciałam się z Wami przywitać, mam nadzieję, że zostanę z Wami na dłużej. Ciąża jest dla mnie zaskoczeniem - po dwóch poronieniach ciąż biochemicznych przestaliśmy z mężem planować większą rodzinę. Mam już 9 letnią córeczkę, życie zawodowe i towarzyskie w rozkwicie, a tu taka niespodzianka
Obecnie jestem w 9tc1d, w 6tc4d była uwidoczniona akcja serca. Ze względu na wcześniejsze poronienia biorę duphaston i acard. Towarzyszy mi spory niepokój z uwagi wiek i wcześniejsze utraty, ciąża z córką też do łatwych nie należała. No ale nie nad wszystkim ma się kontrolę. Pocieszam się tym, że moja mama w wieku 39 lat urodziła bliźniaki
Od dwóch tygodni jestem na L4 z powodu silnych mdłości, które uniemożliwiały mi pracę (pracuję bezpośrednio z ludźmi), ale mam nadzieję, że uda mi się wrócić do pracy, jak się lepiej poczuję. Czas pokaże.
Podobnie jak niektóre z Was kontroluję glukozę, miałam cukrzycę ciążącą w 1 ciąży. W 5 tygodniu już miałam robioną krzywą cukrzycową, ale wyszła ok. Staram się trzymać jednak dietę.
Trzymajcie się ciepło!!!
A na czczo masz jaki cukier ?
Kinnia95
Mi diabetolog mówiła ze jak chce coś zjeść typu ziemniaczki, kopytka, czy pierogi to w małych ilościach i najlepiej zjeść po tym jakieś warzywo. Jeśli chodzi o Chleb, to mi ten ciemny nie wchodzi. Jem biały, czasem jak trafię to kupię mieszany, bo tutaj u mnie w sklepie ciężko go dostać. Ale ten mieszany jest naprawdę smaczny. Ale np jak jem parowki to nie zjem ich z ciemnym, czy mieszanym. Musi być biały.Kurcze, ja nie mam glukometru i trzymam diete tak w ciemno zanim powtórzę badania i ciagle mi sie chce jeść i juz nawet nie wiem co mam jeść.. wszystko co jadlam, jest zakazane.
Głównie odrzuciłam słodycze i biale pieczywo, no ale np takie kopytka wczoraj wciągnęłam jak reksio szynkę, bo akurat tesciowa robila i nas poczęstowała.. mam nadzieje, ze jednak mi nie wyjdzie ta cukrzyca, no ale jakoś intuicja podpowiada co innego![]()
Ogólnie cukrzyca jest ciężka w dostosowaniu do życia. Stylu jedzenia. Diet. A w ciąży to juz w ogóle. Nic mi nie wchodzi. Mam chęć na to czego naprawdę juz nie mogę. Mam taką chęć na mączka czy kfc
Lewan
na pierwszym badaniu miałam na czczo 94 i dostałam skierowanie na krzywą - miałam wówczas wyniki na czczo 92, po 60 min 119, po 120 min 97. Dwa dni temu na czczo już 84.cześć i gratuluję
A na czczo masz jaki cukier ?
reklama
daria8809
WitajHej dziewczynyChciałam się z Wami przywitać, mam nadzieję, że zostanę z Wami na dłużej. Ciąża jest dla mnie zaskoczeniem - po dwóch poronieniach ciąż biochemicznych przestaliśmy z mężem planować większą rodzinę. Mam już 9 letnią córeczkę, życie zawodowe i towarzyskie w rozkwicie, a tu taka niespodzianka
Obecnie jestem w 9tc1d, w 6tc4d była uwidoczniona akcja serca. Ze względu na wcześniejsze poronienia biorę duphaston i acard. Towarzyszy mi spory niepokój z uwagi wiek i wcześniejsze utraty, ciąża z córką też do łatwych nie należała. No ale nie nad wszystkim ma się kontrolę. Pocieszam się tym, że moja mama w wieku 39 lat urodziła bliźniaki
Od dwóch tygodni jestem na L4 z powodu silnych mdłości, które uniemożliwiały mi pracę (pracuję bezpośrednio z ludźmi), ale mam nadzieję, że uda mi się wrócić do pracy, jak się lepiej poczuję. Czas pokaże.
Podobnie jak niektóre z Was kontroluję glukozę, miałam cukrzycę ciążącą w 1 ciąży. W 5 tygodniu już miałam robioną krzywą cukrzycową, ale wyszła ok. Staram się trzymać jednak dietę.
Trzymajcie się ciepło!!!