reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Po pierwsze mówię jak to wygląda z moim ostatnim cyklem i sądzę, że to był okres bo podobna ilość i w ogóle, a on ale raz tak się zdarzyło no tak pierwszy raz, no nie dobrze, ale no może czasami tak się zdarzyć. Opowiadam jak wygląda, że mam podejrzenie braku owulacji i pyta się ile cykli starań ja mówię 4 stracone już w sumie jakby licząc ten 10 dniowy to 5🤷‍♀️. A to czyn się przejmuje jak rok nie będzie nic to wtedy przyjść, jeszcze mówię, że tak i tak mam te cykle, że od endokrynologa takie badania dostałam czy coś jeszcze mogę zrobić, totalna olewa w ogóle miałam wrażenie, że mnie nie słucha. Powiedział, że cytologie zrobimy jak już położna mi wypisała, jak coś tam wyjdzie to wtedy możemy się martwić, jajniki CHYBA wydają się ok🙈. Ale on mi gwarantuje, że jak nie będę myśleć o zajściu w ciążę to w nią znajdę bo kora mózgowa dużo robi. I żeby seksu nie uprawiać dla dziecka no jprdl. Ja już się wkurzyłam i mówię, że po pierwsze nie stresuje się, że nie zachodzę bo jak ma się stresować tym jak nie mam owulacji najprawdopodobniej to jestem bezpłodna więc co jedyne to mnie może bardziej stresować brak owulacji niż dziecka i że nigdy jeszcze mi się nie zdarzyło uprawiać seksu żeby zrobić dziecko. To uslyszlam, że pewnie sama więc sobie blokuję głowa owulację 🤷‍♀️ więc mam o niej nie myśleć i nie robić testów, a ja mówię jakich testów ja mówię o braku owulacji bo inni ginekologowie mi to zasugerowali i po conajmniej 3mce jak nic się nie zadzieje przyjść. Potem jeszcze usłyszałam że jak się brało tak dlugo lat antykoncepcji to co ja sobie myślę, że nagle owulacja od razu przyjdzie. Zaczęłam się pytać o ten progesteron że miałam zbadać ale w sumie wtrącił mi się i pyta co zbadała pani...bosze żałuję, że poszłam, czułam się jakbym byla jakąś wariatka i wszystko wyolbrzymiam, nawet nie wszystko zdążyłam powiedzieć już nie wspomnę o jakiekolwiek pytania. Do roku mam za przeproszeniem uprawiać seks dla przyjemności i po mam prawo przyjść i sprawdzić cokolwiek 😪. Nawet nie zapytał mnie czy biorę jakieś witaminy czy cokolwiek, serio nic nic.
Szukasz innego lekarza :p? Bo do tego to już bym nie wracała :p

reklama
Oczywiście ja tego nie wykluczam absolutnie, że może jest i nie wychodzi. Ale jeśli nie ma to jestem w kropce. A wystarczyło też np. Żebym sobie np.progesteron zrobiła tak jak teraz mam skierowanie od endokrynologa. Dotychczas moje 3.5 słyszę, że jest w górnej granicy ok, większość jednak zbija żeby do 2 było 🤷‍♀️. U mnie jakieś niby pecherzyki się pojawiały, ale nic z tego się nie działo 🤷‍♀️,po 3mce miałam się tym martwić 🙈 no więc już moge 😂 ale następny mówi, że po 12🤷‍♀️😂.
O ile ten cykl będzie już normalny to polecam pójść koniecznie prywatnie na USG ok 20dc- wtedy będzie wiadomo czy do owulacji doszło. Piszę prywatnie ponieważ miałam kilkukrotnie taką sytuację, że czekałam na wizytę na NFZ miesiąc czy dwa więc przy okazji chciałam sprawdzić czy była owulacja a USG trwało 30 sekund po czym słyszałam "nie było" - była, sprawdzałam u drugiego. lub "jest pani przed owulacją"- a byłam kilka dni po bo nie sprawdził drugiego jajnika skoro na jednym był pęcherzyk 14mm. Oczywiście badanie progesteronu też nie zaszkodzi nie mniej jednak USG jest lepszym pomysłem.

Zaczynamy wrzesień!

1. @Agnes4312 🍼
2.
3.
4. @agutek_ 🩸
5. @Carmen2412 🩸
6.@Bażantka_1991 ❔, @Ewi12 🚫, @Lily_of_the_valley 🚫
7. @Harinka 🍼
8. @Ewell_life 🩸
9. @Mikimka 🩸, @Iva_86🩸
10. @ToTaRuda 🩸,@Lili88🩸
11.
12. @klaudioszek 🩸
13. @Mrufka@@1 🩸, @asiakyupl 🩸, @Zazuu 🩸, @coca🩸
14. @Wika.00 🩸, @Karola3092🩸, @Muszkietery 🍼
15. @Bonnie9 🍼, @Paula605 ❔, @black_angel 🩸, @aneta85aneta ❔, @Emka91🚫
16. @Paulina ❤ 🩸, @sawy 🚫, @Wezu 🚫
17. @Aronia91 🩸, @Gabson123 🩸, @Cabanka ❔
18. @AScarlett 🩸,@bienius992🚫
19. @Jess30 🚫
20. @LadyCaro 🚫, @stokrotka_ 🩸, @Lady With Cats 🩸,@Skorupka30+ 🚫, @Doktur_M 🩸, @wiktoria708🚫
21. @Nel331 🚫, @Anasta07🚫
22. @Idealnienieidealna 🤞
23. @Myszka2610 🤞, @Alabama89 🤞, @Cywil87 🤞, @DobreMyśli 🍼, @Paulinka1994 🤞, @Ceonis 🚫, @Cns432 🤞
24. @Pepe88 🩸, @Paulusman 🤞
25. @Hope99 🚫
26. @Lubiekluskikladzione 🤞,
@Kejcik 🤞, @Aneczka2021 🤞
27. @MadHatter 🤞, @Ania_Naz 🤞, @AnitaaP. 🤞
28. @Oli12 🤞, @Madame JS 🤞
29. @Kylyyy1408 🤞
30. @Anezka11 🤞,
@magdam37 🤞,
@agutek_ 🤞, @Kwiatuszek1234 🤞
Tryb pauzujący:
@pluto_nova 🍸
@olka11135 🍸
@Karolina_123 🍸
@kate01 🍸
@hachette 🍸
@acetylocholina 🍸
@angeliskax 🍸
Legenda:
🍼 ciąża
🩸okres
🚫negatyw/brak okresu/cykl bezowulacyjny
💔biochem
❔pojawiasz się i znikasz/brak informacji

Zaklęcie od @Ceonis 🧚‍♀️🧚
Czary mary, czary mary,
Niech maczugą machnie stary,
Niech zapłodni Twą komórkę,
Urodź syna albo córkę
Magic Dnd GIF by Nick Sazani
Dziewczyny co powiecie na ten temat? Test zrobiony dziś popołudniu w terminie miesiączki po jednodniowym plamienie ???
965E77D1-8FDB-4B81-A2CF-0B982782F043.jpeg
0E72CD5C-8F7C-4BED-8F2D-9F4EB56C4545.jpeg

Szukasz innego lekarza :p? Bo do tego to już bym nie wracała :p
Oj na pewno tam nie wrócę, idę na pewno do innego 🙈. Pójdę sobie mniej więcej u siebie bo mam zaraz przy pracy z pakietu na usg kilka dni po przewidywanej owulacji z kalendarzyka i sprawdzę czy być może się pojawiła, a w między czasie chce iść do jakiegoś normalnego lekarza, nie wymagam żeby mnie skierował na milion badań, ale normalnie porozmawiał, sprawdził rzetelnie obecne badania, powiedział czy coś mogę zrobić czy nie.

reklama
Do góry