SuperMy już po prenatalnych i... 100% dziewczynka![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
SuperMy już po prenatalnych i... 100% dziewczynka![]()
Ja zapisałam się do szkoły rodzenia, tam podobno mam dostać wszystkie informacje na temat położnej i opieki poporodowej. Nie musisz wybierać położnej z Twojej przychodni POZ. Ja nie mieszkam w miejscu gdzie mam przychodnie i dowiadywałam się w tym temacie.@IwonaL ja dołączyłam do wątku dopiero w 3 miesiącu bo tez dopiero wtedy dowiedziałam się ze mam termin na 31.03z moich wyliczeń wychodził mi 04.04 dlatego wcześniej sie nie udzielałam
. Nie mam tak wiele czasu jak niektóre kobietki tutaj, bo jeszcze pracuje i mamy tez aktywny czas z mężem w sprawie wykończenia domu. Bardzo miło ze powstał taki wątek i mogłam trochę tutaj poczytać
mam nadzieje ze nie stracisz chęci do dzielenia się z nami samopoczuciem w tym pięknym okresie
Ja dopiero 16 tydzień ale uważam, ze bardzo duże znaczenie ma materac na jakim śpimy, bo w zeszłym tyg byłam u sis na weekend i z takim bólem pleców u dołu wstawałam, ze aż chodzić nie mogłam, a w domu mamy materac z pianka termoelastyczna i wstaje bez żadnych bólów.
Czy macie już wybrana położna?
Miłego dnia![]()
Chyba nam się mniej więcej wyrównała liczba chłopców i dziewczynek, bo miałam wrażenie, że na początku mamuśki oznajmiały o chłopakachGratulacje![]()
![]()
To chyba ruchy, bo na też mam podobnieKobietki mam pytanie. To moja pierwsza taka wysoka ciąża i jestem trochę zielona...
Od kilku dni czuję takie pulsowanie w dole brzucha, w różnych miejscach, z różną częstotliwością. Nie jest to ból itp.
Czy miałyście coś takiego?
To skończony 20 TC, rozpoczął się 21 TC.
Zastanawiam się czy to ruchy, czkawka czy powinnam się niepokoić? Myślicie żeby iść do lekarza?
Tak, ilość też różna, czasami więcej czasami mniej. Nadal czujesz też takie mrowienie poza tymi dotknięciami? W poniedziałek mamy połówkowe i już się wszystkim stresuje....To chyba ruchy, bo na też mam podobniejakby mnie właśnie ktoś dotykał w różnych miejscach i różnych chwilach
Mam bardzo podobnieKobietki mam pytanie. To moja pierwsza taka wysoka ciąża i jestem trochę zielona...
Od kilku dni czuję takie pulsowanie w dole brzucha, w różnych miejscach, z różną częstotliwością. Nie jest to ból itp.
Czy miałyście coś takiego?
To skończony 20 TC, rozpoczął się 21 TC.
Zastanawiam się czy to ruchy, czkawka czy powinnam się niepokoić? Myślicie żeby iść do lekarza?
Ufff, jestem panikarą i zawsze mam czarne myśli ...Mam bardzo podobniemoim zdaniem to ruchy bobaska
Zwlaszcza, że codziennie jest tego coraz więcej![]()
Też zaczęłam coś takiego mieć, ale nie jest to tak, że każdego dnia więcej, tylko różnieMam bardzo podobniemoim zdaniem to ruchy bobaska
Zwlaszcza, że codziennie jest tego coraz więcej![]()