reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2023

Nie wiem, powiedział tylko że za dwa tygodnie, to będzie 9tc. Ogólnie to jest lekarz do którego chodzę już lata, dwa razy mnie operował (mięśniaki i cp) więc mu ufam. Dobry specjalista z średnia 5.0 na znanym lekarzu , wielu ocen.

Dziewczyny, ja nie wiem jak przeżyje tę ciążę. Leżąc na kozetce dostałam ataku paniki, nie umiałam wręcz oddychać z tego stresu co zastanę na USG. Potem na chwilę się uspokoiłam a potem mój lekarz włączył na chwilę serduszko i ja znowu panika po co to robił 🥺 oczywiście nic nie powiedziałam, nie będę podważać zdania lekarza, chyba nie chce usmażyć mi dziecka ;) ale stres pozostał i chyba będzie mi towarzyszył do kolejnej wizyty. Nie mogę sama z sobą.
Nie stresuj się postaraj się zająć głowę czymś innym, ja tez mam tak ze ciagle myśle bo już tyle smutnych histori się naczytałam ale patrzę optymistycznie w przyszłość i wierze ze wszystko będzie dobrze

reklama
Miałaś puszczony dźwięk w 6+1? Tak podpatrzyłam że wtedy miałaś wizytę.
Stresuje mnie to że jednym dziewczynom lekarze mówią że absolutnie nie bo to szkodzi, może zatrzymać akcję serca i wywołać poronienie, zabić zarodek, a inni lekarze po prostu na chwilę puszczają. Bądź tu człowieku mądry.
U mnie w poprzedniej ciąży lekarz zawsze na chwilę puszczał dźwięk serduszka a mój zarodek właśnie śpi obok mnie.

U mnie w poprzedniej ciąży lekarz zawsze na chwilę puszczał dźwięk serduszka a mój zarodek właśnie śpi obok mnie.
Wydaje mi się że tu kluczowe jest kiedy. Jedni mówią od 8, drudzy 10 a jeszcze inni od 12. A jeszcze inni i wcześniej z w tym mój 7+1. Od którego tygodnia słuchałaś serduszka?

Stresuje mnie to że jednym dziewczynom lekarze mówią że absolutnie nie bo to szkodzi, może zatrzymać akcję serca i wywołać poronienie, zabić zarodek, a inni lekarze po prostu na chwilę puszczają. Bądź tu człowieku mądry.
Tak 6+1 i ma chwilkę włączył i myślę że nie zrobił by tego gdyby miało zaszkodzić :) więc nie stresuj się wszystko będzie dobrze 😊

Wydaje mi się że tu kluczowe jest kiedy. Jedni mówią od 8, drudzy 10 a jeszcze inni od 12. A jeszcze inni i wcześniej z w tym mój 7+1. Od którego tygodnia słuchałaś serduszka?
Musiałabym spojrzeć w kartę ciąży żeby powiedzieć dokladnie ale myślę że był to 7 tydzień. Kartę ciąży lekarz założył mi zaraz jak było widać pęcherzyk ciążowy

ja miałam w poprzedniej ciąży puszczony na moment właśnie na pierwszej wizycie to było 6+1. Córka urodziła się zdrowa.

Macie jakąś aplikację do śledzenia ciąży? Jeżeli tak to jaką? 🙂
Ja mam Preglife, Ciąża + i Asystent Ciąży. Testuję sobie, każda jest inna, a lubię sobie czytać opisy co się dzieje w danym tygodniu. Chociaż przy tej ciąży czytam i nakręcam się zdecydowanie mniej niż poprzednio. Trzeba spokój, ale jest ciężko ;p
Nie wiem, powiedział tylko że za dwa tygodnie, to będzie 9tc. Ogólnie to jest lekarz do którego chodzę już lata, dwa razy mnie operował (mięśniaki i cp) więc mu ufam. Dobry specjalista z średnia 5.0 na znanym lekarzu , wielu ocen.

Dziewczyny, ja nie wiem jak przeżyje tę ciążę. Leżąc na kozetce dostałam ataku paniki, nie umiałam wręcz oddychać z tego stresu co zastanę na USG. Potem na chwilę się uspokoiłam a potem mój lekarz włączył na chwilę serduszko i ja znowu panika po co to robił 🥺 oczywiście nic nie powiedziałam, nie będę podważać zdania lekarza, chyba nie chce usmażyć mi dziecka ;) ale stres pozostał i chyba będzie mi towarzyszył do kolejnej wizyty. Nie mogę sama z sobą.
To ważne, że ufasz swojemu lekarzowi ;)
Myślę, że włączenie na chwilę dźwięku serduszka nie zaszkodzi, ale lekarz mógł zapytać czy tego chcesz.

Ja mam Ciąża+. Fajnie pokazuje obrazkowo etap dzidziusia i zawiera info, co się z nim w danym tygodniu dzieje. Tylko jak ja mam np według om 6+4, to już pokazuje 7 tydzień, ale zawsze można cofnąć i poczytać o poprzednim tygodniu. ❤️ Tak to wygląda na screenach 😁
W apce możesz zmienić w ustawieniach ciąży czy chcesz żeby wyświetlał tygodnie skończone (6+4) czy zaczęte (7), a jak zmieni Ci się data porodu według usg to tez ja zmieniasz w ustawieniach ciąży i leci według tej ustawionej ;-)
Mnie tez mój zaufany lekarz puścił dźwięk i w 5+3 i teraz przy 8+0 :-) także bez stresu, bo stres nie służy dziecku :-)

Też używam preglife:) ja bylam na wizycie 6+1, ale nie włączył dźwięku, widziałam tylko w usg jak pyka:) nie stresuj się, myślę że nie zrobiłby niczego, co mogłoby zaszkodzić dziecku ♡

reklama
Czesc dziewczyny, u mnie ciąg mdlosci dalej...rano jak wstałam wymioty ale nie było za bardzo czym ...bylam u fryzjera ale tylko tonerem zrobilam bo bym z farba nie usiedziała..i byłam na paznokciach- nóżki zrobiłam i w końcu bo nie wiem jak wy ale moje stopy dramat są ..szorskie takie ze szok..

Niedawna próbowałam się zdrzemnąć, troszkę mnie brzuch pobolewal i jak wstałam poszlam siusiu..i jak się podcieralam to mialam taki ciemniejszy kolor śluzu niż zwykle...ani to nie rozowy ani nie brązowy...I nie wiem czy powinnam panikować i dzwonić do lekarza czy troche poczekać...

Do góry