Dom, bliźniakA to mieszkanie czy domek?na początku będzie ciężko wiem jak my się wprowadzaliśmy jednego dnia chcieliśmy jak najwięcej zrobić
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dom, bliźniakA to mieszkanie czy domek?na początku będzie ciężko wiem jak my się wprowadzaliśmy jednego dnia chcieliśmy jak najwięcej zrobić
![]()
SuperDom, bliźniakNo do roboty ciągle coś, nie wiadomo za co się brać najpierw, a przy chorym dziecku to już w ogóle kosmos coś zrobić, ale najważniejsze, żeby było zrobione na tyle, żeby szło jakoś normalnie funkcjonować. Póki co najważniejsze sprawy są ogarnięte, chłopak właśnie montuje gniazdka, włączniki, żarówki, bo tylko część była i to też tak roboczo
![]()
No niestetySuperjest Dużo roboty przy domu
ale pewnie na raty też hipoteczna?
Wiem my płacimy dużo i ciężko jestNo niestety![]()
Ja dzisiaj ze strachem otwieralam kopertę z bankuNo niestety![]()
Ja to na bieżąco śledzę WIBOR, czekam jeszcze na zdjęcie oprocentowania pomostowego. Jest szansa, że teraz nam rata nie wzrośnie, ale pewnie też nie spadnie, bo ostatnio wakacje byłyJa dzisiaj ze strachem otwieralam kopertę z bankua tu zonk chyba 100 zl mniej
![]()
Ja jako kredytowiec mam dla Ciebie informację, co prawda żadne to pocieszenie ale 70% moich klientów nie ma obecnie zdolności kredytowej do spłaty obecnej ratyJa to na bieżąco śledzę WIBOR, czekam jeszcze na zdjęcie oprocentowania pomostowego. Jest szansa, że teraz nam rata nie wzrośnie, ale pewnie też nie spadnie, bo ostatnio wakacje byłyTak, czy siak mamy 2x taką ratę jaka miała być, szkoda, że jak nam zdolność liczyli, to na taką ratę jak obecnie płacimy podobno nie było nas stać
![]()
Haha co za głupota pomagać tym, których staćJa jako kredytowiec mam dla Ciebie informację, co prawda żadne to pocieszenie ale 70% moich klientów nie ma obecnie zdolności kredytowej do spłaty obecnej raty
Mieliśmy taki program pomocy kredytobiorcom, w postaci okresowego obniżenia marży ale warunkiem było posiadanie zdolności kredytowej. Mało kto z tego skorzystał bo mało kto zdolność miał![]()
Jak ja dziękuję Bogu, ze maz mnie namówił na krótki okres kredytu i większą ratę bo teraz tego nie odczuwam. Zacisnęliśmy pasa kiedyś i daliśmy radę. A ja zła ze wszyscy maja po 500 600 kredytu a my 1600.Haha co za głupota pomagać tym, których staćZresztą marża banku to niewielka część raty aktualnie, nawet jakby ją zmniejszyć do zera, to niewiele zmienia
![]()