reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

jak się bawia nasze dzieci

Xandii ... fotki bomba. Z Ewelki śliczna mała modelka :-):-):tak: ... że też ona pozwala się tak przebierać :-D:-D:-D

Martuchaa ... Nikolasek w podpisie powalający :-):-):tak:

reklama
Ostatnio czytałam na wątku dla młodych mam jak dziewzyna pisała, że idzie z cóką na pole, kilka razy o tym polu i polu pisała, pomyślałam, że mieszka gdzieś na wsi hahahahahahaha, a tu takie buty:-D:-D. U nas się wychodzi na dwór i je mielone:-D.
A o sipie pierwsze słyszę:-D.
Xandii, świetne zdjęcie, ja kiedyś Wam pokaże jak Hania robi czystkę w swojej szafie. Otwiera i 2 półki na dole wyrzuca, przebiera, przymierza, a co jej się nie podoba wyrzuca do śmietnika:szok::-D:-D.

a CO wY TAKIE MIASTOWE żE KOPYRTKóW NIE ZNAłYśCIE :-p:-p:-p:-p:szok::-D:-D:-D:-D:-D

Ja znam określenie wykopyrtnąć się, ale to oznacza wywalić się :-D

No tak, Tika my na spacer chodzimy na pole na nogach, jemy sznycle i nie pamiętam co jeszcze.
One chodzą na piechotę na dwór i zjadają mielone:-D:-D:-D:-D

My też chodzimy na dwór i jemy mielone :tak: Ale w Wielkopolsce używa się różnych sfortmułowań i to w zależności, w której części regionu się mieszka :tak: Ja wiem co to tytka (papierowa torebka), szwamka (z niemieckiego gąbka), koziołek, firlejka i montewka to to samo itp.

Monia, ja z tych wszystkich rzeczy wiem tylko co to szwamka:-D:-D. A spotkałam się na studiach z ludźmi, którzy nie wiedziele co to kortówka:-p. Opowiedzcie jeszcze o jakiś regionalnych słowach i tradycjach, to ciekawe jest:-D.

hihi,fajnie nie niby wszystkie po polsku gadamy a sie dogadac nie idzie:-D:-D:-D
ja tez jem mielone,biegalam na podworku i sipe tez znam:tak:;-)

reklama
Do góry