To może warto byś skonsultowała się z dobrym dietetykiem - żebyś przy okazji swoich schorzeń/przypadłości wiedziała jak sobie poprawić sposób odżywiania a tym samym samopoczucie?@martimo ja myślę, że 2 tygodnie testu mi nie zaszkodzą. Chcę wyeliminować białka mleka, bo inaczej to chyba bez sensu. Będę piła mleko owsiane wzbogacane o wapń, a gdyby się okazało że ta dieta nam służy, to zadbam o suplementację. Ja szczerze mówiąc coś też się nie czuję na brzuch, albo to duża ilość słodyczy (wpadłam ostatnio w jakiś kołowrót, ale już odstawiłam słodkie od dziś) albo chleb, albo sposób gotowania mojej teściowej. Ja mam kiepskie trawienie i IO, zawsze dobrze się czułam na dietach niskowęglowodanowych, byłam też kiedyś na diecie bezglutenowej i wtedy czułam się naprawdę nieźle. A teraz zrobiłam się strasznie żarta, ciągle bym jadła.
@MamaM. W wózku tak spał? No to wow, Kuba ostatnio w wózku tak max 45 wytrzymuje. Miałaś super dzień
Ja się denerwuję, bo przed 19 Kuba zasnął podczas karmienia, jest prawie północ, chcę iść spać a on mi leży w poprzek łóżkachciałabym mu tez zmienić pieluchę, a on śpi i śpi. Fajnie mieć wolny wieczór, ale wolałabym mieć nad tym trochę większą kontrolę
![]()
Dobrze, że teraz jest taki wybór tych napojów roślinnych. My ostatnio tak już chyba z rok robimy owsianki na np owsianym lub innym (nie przepadam jedynie za sojowym), kawę też pijemy z tym roślinnym, które akurat jest otwarte. A wersja "barista" jak się porządnie wstrząśnie robi super piankę