reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Test ciążowy, test laboratorium?

Nymos

Zaciekawiona BB
Cześć, mam zagwostkę.
Przedwczoraj zrobilam test ciążowy i wyszła baaaardzo blada kreska, dosłownie cień cienia. Poszłam więc na betę (8dpo) okazało się, że wynik to <2.3
Myślę sobie- ok, może evap. Zrobiłam więc drugiej firmy i było to samo. Dziś (10dpo, minęło 1.5 dnia od pierwszego testu) zrobiłam 2 testy (oba różnej firmy) I wydaje mi się, że widzę kreski na obu. Czy jest możliwe, że w laboratorium się pomylili? Czy może dużą ilość wody fałszuje wyniki (piję 3-4 szklanki przed pobraniem, bo mam gęstą krew)? Co sądzicie? Czy któraś z Was miała taką lub podobną sytuację? Dodam, że regularnie bada mnie ginekolog, brak możliwości torbiela, 2 poronienie w styczniu, całkowicie się oczyściłam i już 2 cykle za mną.
Wrzucam pierwszy test i dzisiejsze (przed chwilą zrobiłam oba, odczytane w ciągu 4-5 minut).

Załączniki

• 20230324_114830.jpg
    20230324_114830.jpg
    643,3 KB · Wyświetleń: 629
  • 20230325_170537.jpg
    20230325_170537.jpg
    714,6 KB · Wyświetleń: 332
reklama
Już nieraz dziewczynom wychodziły kreski, a Beta ujemna.
Może podejdź w następnym tygodniu jeszcze raz na betę.

Aczkolwiek dziwne, że Ci wyszła kreska w 7 dpo, bo zagnieżdżenie to min 6 dni + 2dni na wytworzenie bety.

Widocznie test fałszywie pozytywne zdarzają się też takie miałam. Beta ci potwierdziła brak ciąży. Nie ma potrzeby robienia testów jest to bez sensu:)
Cześć, mam zagwostkę.
Przedwczoraj zrobilam test ciążowy i wyszła baaaardzo blada kreska, dosłownie cień cienia. Poszłam więc na betę (8dpo) okazało się, że wynik to <2.3
Myślę sobie- ok, może evap. Zrobiłam więc drugiej firmy i było to samo. Dziś (10dpo, minęło 1.5 dnia od pierwszego testu) zrobiłam 2 testy (oba różnej firmy) I wydaje mi się, że widzę kreski na obu. Czy jest możliwe, że w laboratorium się pomylili? Czy może dużą ilość wody fałszuje wyniki (piję 3-4 szklanki przed pobraniem, bo mam gęstą krew)? Co sądzicie? Czy któraś z Was miała taką lub podobną sytuację? Dodam, że regularnie bada mnie ginekolog, brak możliwości torbiela, 2 poronienie w styczniu, całkowicie się oczyściłam i już 2 cykle za mną.
Wrzucam pierwszy test i dzisiejsze (przed chwilą zrobiłam oba, odczytane w ciągu 4-5 minut).

Już nieraz dziewczynom wychodziły kreski, a Beta ujemna.
Może podejdź w następnym tygodniu jeszcze raz na betę.

Aczkolwiek dziwne, że Ci wyszła kreska w 7 dpo, bo zagnieżdżenie to min 6 dni + 2dni na wytworzenie bety.
Tutaj akurat u mnie możliwe. Pierwszą ciążę wykryłam 7dpo, a drugą 10dpo. Też byłam mocno zdziwiona. Ginekolog potwierdził, że owulacja była 12 dnia cyklu. Myślę, że to może mieć znaczenie. A jak to się rozwiązało u tych dziewczyn? Szukałam podobnych tematów, ale nie mogę znaleźć.

Tutaj akurat u mnie możliwe. Pierwszą ciążę wykryłam 7dpo, a drugą 10dpo. Też byłam mocno zdziwiona. Ginekolog potwierdził, że owulacja była 12 dnia cyklu. Myślę, że to może mieć znaczenie. A jak to się rozwiązało u tych dziewczyn? Szukałam podobnych tematów, ale nie mogę znaleźć.
Beta im wychodziła ujemna, więc nie były w ciąży.

Widocznie test fałszywie pozytywne zdarzają się też takie miałam. Beta ci potwierdziła brak ciąży. Nie ma potrzeby robienia testów jest to bez sensu:)
A czym to może być spowodowane? Już rok staramy się o zdrowa ciążę i nigdy nie miałam pozytywnych testów przy braku ciąży. I to 3 różnych firm.

A czym to może być spowodowane? Już rok staramy się o zdrowa ciążę i nigdy nie miałam pozytywnych testów przy braku ciąży. I to 3 różnych firm.
Po prostu kawałek plastiku. Pierw beta jest w krwi później w Moczu. Mi wyszły 4 pozytywne różnej firmy. Beta negatywna okresu nie miałam to znowu zrobiłam był pozytywny w efekcie wadliwa produkcja ciąży brak . Ginekolog moja mówiła ,żeby testa nie wierzyć:)

I u mnie były grubsze kreski u ciebie to ciebie. Ale zawsze możesz powotorzyc betę laboratorium mogło się pomylić tam również pracują ludzie

I u mnie były grubsze kreski u ciebie to ciebie. Ale zawsze możesz powotorzyc betę laboratorium mogło się pomylić tam również pracują ludzie
Racja. Za 3 dni powinnam dostać okres. Poczekam do wtorku/środy. Jak nie dostanę okresu, a testy będą ciemniejsze to pójdę znów na betę. Nie spotkałam się z tym, że laboratorium mogło się pomylić.

reklama
Moim zdaniem najlepszym rozwianiem bedzie powtorzenie bety , jeśli wynik ujemny to te testy są fałszywie pozytywne , ja również też się na to nadziałam raz , i miałam pozytywny, a beta ujemna , pozniej wizyta u ginekologa, powiedział, że ciąży nie ma i widzi, że pogrubone endometrium i za 5 dni miesiaczka i faktycznie przyszła , więc najlepiej powtórzyć bete

Do góry