• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Brązowe plamienia w 2 trymestrze

Hejka, czy zdarzały się wam brązowe uplawy/brązowy śluz/brązowa krew w 2 trymestrze? Np po kaszlu, po niedużym wysiłku i stresie? Ból nie zawsze ale nie jest silny. Pytam z ciekawości, bo w mojej okolicy same "zdrowe ciąże" I nikt nic nie wie😒

reklama
Ja plamiłam od początku ciąży i dopiero na samej końcówce się uspokoiło. Nikt nie potrafił powiedzieć czemu tak się dzieje 😵‍💫 ale z szyjką, dzieckiem było wszystko ok ☺️ Nie zawsze to jest coś złego, ale zdecydowanie wymaga pilnej wizyty u lekarza albo właśnie podjechania na IP, bo najczęściej to jest niepokojący objaw. Lepiej dmuchać na zimne.

Ja plamiłam od początku ciąży i dopiero na samej końcówce się uspokoiło. Nikt nie potrafił powiedzieć czemu tak się dzieje 😵‍💫 ale z szyjką, dzieckiem było wszystko ok ☺️ Nie zawsze to jest coś złego, ale zdecydowanie wymaga pilnej wizyty u lekarza albo właśnie podjechania na IP, bo najczęściej to jest niepokojący objaw. Lepiej dmuchać na zimne.
Dzięki, właśnie chciałam wiedzieć jakie są wasze doświadczenia z tym. "Czemu tak się dzieje" to i ja wielokrotnie słyszałam 😆 jakieś wyjątkowe zjawisko

Tak, ja miałam jednorazowo, wytłumaczyli mi, że to może być złuszczająca się szyjka macicy. Niegroźne, ale warto sprawdzić. Niektórzy też mają nadżerki

reklama
Jestem w pierwszej ciąży, gdy pierwszy raz wystapilo plamienie połączone z kłujący bólem konsultowałam z ginekologiem. Powiedział że wszystko jest okej i nic się nie dzieje, nie wie skąd te plamienie. Jak bóle będą się powtarzać i nie będą mocno uciążliwe to mogę brać nospe. Z tym ze ja cały czas czuje jakieś ciągnięcie, kłucie i zdarza się że zauważam lekkie bazowe plamienie podczas wizyt w toalecie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry