reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Bilans na dziś: 8 pieluch. Ale myślę, że mogłoby być 7 albo 6, gdyby nie to, że córka dzisiaj nie zrobiła w ogóle kupy ( 🙈 a zawsze min. 1, a z reguły 3), tylko gazy mokre i myślałam, że to może kupa i przewijałam. Zobaczę jak innego dnia wyjdzie. Teraz już śpi i do rana nie będzie ruszane, chyba że zrobi 💩. A oby w nocy nie, bo wtedy murowane wzmożone jedzenie i pobudki...

Bilans na dziś: 8 pieluch. Ale myślę, że mogłoby być 7 albo 6, gdyby nie to, że córka dzisiaj nie zrobiła w ogóle kupy ( 🙈 a zawsze min. 1, a z reguły 3), tylko gazy mokre i myślałam, że to może kupa i przewijałam. Zobaczę jak innego dnia wyjdzie. Teraz już śpi i do rana nie będzie ruszane, chyba że zrobi 💩. A oby w nocy nie, bo wtedy murowane wzmożone jedzenie i pobudki...
Ups zapomniałam liczyć 🤪 poprawie sie.

U nas RD pomalutku bo młodą coś uczula i szukam co. Dynię bardzo lubi, brokuł wczoraj wjechał i tak sobie, ale jadła. Słoiczek ma na 3 razy. 🙂 Raz dziennie póki co daje. Kupki już takie gęstsze, wygodniej je ogarniać 😁
Słoiczki mam z HiPP, herberek jakiś, coś z dady i coś z Rossmana. Na razie młoda nie siedzi więc kawałków nie daje. Wszystko w swoim czasie *🙂
Kaszki kupiłam bezglutenowe i bezmleczna z helpy ale poczekam jeszcze z wprowadzeniem.

Co do tych kawałków, to czytałam, że nie trzeba czekać na to, aż dziecko będzie siedzieć samo, tylko ma siedzieć stabilnie - czy w krzesełku, czy na kolanach u rodzica. Nie gibać się, glowa sztywno. Bo niektore dzieci siadają późno i musiałyby do 9-10 miesiąca jeść papki. I takie wsadzanie do krzesełka tylko na czas posiłku po 6 miesiącu jest ok, potwierdzone przez fizjo.

U nas dzisiaj pobudka o 2:30 i impreza do 4:00 🥳

Ale naprodukowalyscie postów, nie sposób się odnieść!
@maszak a jak robisz kaszkę na swoim mleku? Podobno ludzkiego mleka nie można gotować 🤔
@Stylenka no to miałaś chrzest bojowy a @kamilamhm prawdziwą imprezkę 😁

U nas wczoraj cały dzień ulewanie. Nocka bardzo ładna, Kuba pospał w łóżeczku do 3:30 a rano jak go wzięłam na przewijak zrobił kupkę a nawet jeszcze tydzień nie minął 😄

EDIT: A jak pisałam tego posta to zrobił powtórkę 🙉

Ostatnia edycja:
@maszak co do odpieluchowania to napisałam, że to zależy od dziecka, bo trochę jednak tak jest, dziecko musi być gotowe. Mam koleżankę z trójką dzieci, pierwsze dwie to dziewczyny i były odpieluchowane przed 2 rż. A chłopak chodził w pieluszce prawie do 3 roku i za nic nie chciał się dać przekonać, był strach że go do przedszkola nie przyjmą 😉 ale w końcu załapał prawie na ostatnią chwilę.
Nie uwierzę, że nie była konsekwentna, długo nam opowiadała że dzieciak nie może zajarzyć. Potem mieli jeszcze inne toaletowe przeboje, ale nie chcę tu pisać bo to nie moje dziecko a przypadek dosyć charakterystyczny.

Jeny ja nie mogę się doczekać, kiedy dam Klarze inne żarełko 😅😄😄 czekam z tym na męża.

Wczoraj dostałam okres hehe

A i przedwczoraj dałam córcie do swojego łóżeczka na noc, żeby zobaczyć czy zaśnie, bo przecież śpimy razem od urodzenia.. spała do 3 ❤️ Wczoraj po pół godzinie się przebudziła, ale padła o 19, a nie jak zazwyczaj idzie spać koło 20, to cyc i łóżeczko, do 1:30. Po karmieniu myślałam żeby ją przenieść ale obudziłam się i było już jasno 😅🤣

Miłego dnia ♡

Załączniki

• 20230508_185331.jpg
    20230508_185331.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 38
reklama
Jeny ja nie mogę się doczekać, kiedy dam Klarze inne żarełko 😅😄😄 czekam z tym na męża.

Wczoraj dostałam okres hehe

A i przedwczoraj dałam córcie do swojego łóżeczka na noc, żeby zobaczyć czy zaśnie, bo przecież śpimy razem od urodzenia.. spała do 3 ❤️ Wczoraj po pół godzinie się przebudziła, ale padła o 19, a nie jak zazwyczaj idzie spać koło 20, to cyc i łóżeczko, do 1:30. Po karmieniu myślałam żeby ją przenieść ale obudziłam się i było już jasno 😅🤣

Miłego dnia ♡
Robisz więc z tym łóżeczkiem tak jak ja 😄 ile prześpi, tyle twojej wolności 😉 moim zdaniem warto, choćby po to żeby dziecko znało swoje łóżko. Sądzę, że to pomoże w późniejszej przeprowadzce "do siebie".

Usypiasz przy piersi i odkładasz?

Do góry