• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Brązowe plamienie

Hej dziewczyny,to mój pierwszy post tutaj. Od stycznia przestałam brać tabletki anty, miesiączka przyszła od razu ale oczywiście cykle z 27-28 dni zamieniły się na 33dni. Obecnie mam o dzień/dwa spóźniona miesiączkę. A to już 36 dzień. Wykonałam dziś test. Co myślicie? Oczywiście dodam, że tabletki zostały celowo odstawione z powodu planowania ciąży. Dodam jeszcze, że nie mam szczególnych objawów.. Jestem bardziej zmęczona niż zwykle i odczuwam ból brzucha ,a raczej kłucie. Pozdrawiam :)

Załączniki

• 04131F66-0B71-416B-89D6-FA0559CCECF9.jpeg
    04131F66-0B71-416B-89D6-FA0559CCECF9.jpeg
    186,9 KB · Wyświetleń: 248
reklama
Mała aktualizacja mojego postu. Temat ucichł ponieważ 3 maja dostałam miesiączki. Niby była ona normalna,trwała około 4dni. Od wczoraj tzn 10 maj mam brązowe plamienia oraz ból w podbrzuszu,jutro wyjeżdżam na urlop, wiec dla spokoju zrobiłam test ciążowy. Wynik mnie zaskoczył,czy to w ogóle jest możliwe? Dodam jeszcze, ze wykonałam kilka testów i każdy pozytywny.

Załączniki

• FCB82F71-7E07-4858-B7A4-41BF7CE37888.jpeg
    FCB82F71-7E07-4858-B7A4-41BF7CE37888.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 99
Mała aktualizacja mojego postu. Temat ucichł ponieważ 3 maja dostałam miesiączki. Niby była ona normalna,trwała około 4dni. Od wczoraj tzn 10 maj mam brązowe plamienia oraz ból w podbrzuszu,jutro wyjeżdżam na urlop, wiec dla spokoju zrobiłam test ciążowy. Wynik mnie zaskoczył,czy to w ogóle jest możliwe? Dodam jeszcze, ze wykonałam kilka testów i każdy pozytywny.

No nie brzmi to dobrze.
Dla mnie jak ciąża pozamaciczna.
Rozumiem, że mimo rad nie zrobiłaś bety?

Teraz koniecznie beta hcg + progesteron a potem w zależności od tego co wyjdzie raczej szybko USG (lub nawet izba przyjęć)

Ciąża jest, bo takie krechy się nie pokazują jako fałszywe.
Tylko teraz kwestia czy to cp, czy może jakiś krwiak byl, ale z ciąża jest ok, czy może było poronienie.

Dla pewności pojechałabym dzisiaj do Ginekologa lub na IP.
Bo jechać gdzieś na urlop z ewentualną cp to takie dość ryzykowne.

reklama
Ciąża jest, bo takie krechy się nie pokazują jako fałszywe.
Tylko teraz kwestia czy to cp, czy może jakiś krwiak byl, ale z ciąża jest ok, czy może było poronienie.

Dla pewności pojechałabym dzisiaj do Ginekologa lub na IP.
Bo jechać gdzieś na urlop z ewentualną cp to takie dość ryzykowne.

Wiesz, z drugiej strony jak beta jest 400 to lekarz nie oceni czy to CP czy nie. A niski progesteron już będzie sugerował, że zdecydowanie urlop opada

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry