Bolilol
Fanka BB :)
O, to kupa mojej kotki. Zawsze pływa!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O, to kupa mojej kotki. Zawsze pływa!
ja też z czasu promocji pamietam jak mówiła, że będzie to tez dla studentów. Lekarzy bez specjalizacji w ginekologii.az z ciekawości spojrzałam teraz jak jest opisana w ich sklepie ta książka, to w opisie jest o kobietach. Ale pamiętam, że jak już się drukowała, to była zapowiadana właśnie jako książka też dla studentów i lekarzy, określana kompendium, podręcznikiem. Jak się zastanawiali nad ceną to też mówiła o cenach podręczników - trochę w takim kontekście, że podręczniki są drogie, więc jej kompendium też nie będzie najtańsze.
Jak już się wydrukowała to tam wszyscy koledzy i koleżanki autorów, oczywiście lekarze, chwalili jaka mądra i wartościowa, i że lekarz też się z niej dużo dowie.
Tak, obserwuję mamęginekolog od lat i jestem zafascynowana fenomenem tej kobiety![]()
Czyli u mnie tylko wiek wchodzi w grę, no chyba że jeszcze zmiana miejsca zamieszkania (obecnie na znacznie wyższej w.n.p.m mieszkam).Znalazłam takie coś:
Czynniki, które mają dodatkowy wpływ na ogólne ryzyko zakrzepowe (u danej pacjentki aminy w MTHFR i PAI-1), (3) nabytych zakrzepowych zaburzeń: przeciwciała antyfosfolipidowe, hiperhomocysteinemia, wysoki poziom czynnika VIII, choroba nowotworowa, (4) zmian hormonalnych w ciąży i połogu, (5) czynników środowiskowych: podróży, palenie papierosów, centralnych cewników żylny, ciąży, doustnych środków antykoncepcyjnych, hormonalnej terapii zastępczej, selektywnych modulatorów receptora estrogenowego, przeszczepów narządów, wieku i zabiegów chirurgicznych.
Co to znaczy… wąskie? Zapytam wujka Google jakie są standardowe wymiary jajowodów….Dostałam dziś pseudo szczegółowy opis HSG i napisali, że mam wąskie jajowody
Zajebiście
Albo ciąża. Może po ciąży też się to jakoś uaktywnia?Czyli u mnie tylko wiek wchodzi w grę, no chyba że jeszcze zmiana miejsca zamieszkania (obecnie na znacznie wyższej w.n.p.m mieszkam).
Ja kupowałam u niej ciuszki dla dziecka i są super jakości, ale ogólnie to jakoś nie ma czasu na śledzenie jej treści, bo mam mocno ograniczony czas i wolę go przeznaczyć na coś bardziej wartościowego.ja też z czasu promocji pamietam jak mówiła, że będzie to tez dla studentów. Lekarzy bez specjalizacji w ginekologii.
Obserwuje mamę ginekolog falami. Za bardzo wkurza mnie promowanie w jej co drugiej storce RP i produktów. Jakie to świetne t-shirty. Owszem ma fundacje Ernesta, która ma pomagać mamą wcześniaków i dzieciom. I to się chwali. Ale reszta.. nie jestem specjalnie przekonana.
Zreszta ciagle słychać o aferach z nią związanych.
ale w sensie anatomicznie? Nie po to jest hsg żeby je udrożnić jak są wąskie?Dostałam dziś pseudo szczegółowy opis HSG i napisali, że mam wąskie jajowody
Zajebiście
Albo poród bo nie było z nim chyba wszystko ok.Albo ciąża. Może po ciąży też się to jakoś uaktywnia?
pod kontem staraczkowym - nic nie tracisz. Jak chodzi o afery z nią w roli głównej to ja często o nich słyszę, bo do malowania się, sprzątania włączę sobie kanały commentery i raz na kwartał jest pewne, że będzie głównym tematem.Ja kupowałam u niej ciuszki dla dziecka i są super jakości, ale ogólnie to jakoś nie ma czasu na śledzenie jej treści, bo mam mocno ograniczony czas i wolę go przeznaczyć na coś bardziej wartościowego.