reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Mam dzisiaj USG i sama nie wiem dlaczego, ale jakoś tak strasznie sie denerwuję...:-(

Myślicie, że dzidzia zechce mi pokazać, czy jest dziewczynką, czy chłopcem?

reklama
Marzycielko współczuję ci z tymi studiami na wariackich papierach...sama dobrze wiem jak sie zdaje kilka gzaminów pod rzad w ciaku paru dn, ale z pomocą Nikolo powinno ci sie udac...podobno dzieci podpowiadają na egzaminach mi na obroni maleństwo bardzo pomogło:-D
Jesli chodzi o opuchlizne na nogach to ja jak duzo chodze to mi się robi ale mój kochany mąż codziennie masażyk mi funduje więc nie jest źle, a wczoraj kupiłam sobie żel z rossmana na zmęczone stopy i nogi i jest faktycznie rewelacyjny:-)
A brzuszek czasem tez mnie boli ale pani doktor powiedziała, ze to normalne, wię nie przejmuje sie zanadto.

A jeszcze mam pytanko, czy w y w dalszym ciągu tak często chodzicie do łazienki:oo2:, ja w nocy wstaje przynajmniej 3 razy nie mówiąc o dniu...
A swoja drogą to czucie ruchów dziecka jest niesamowite...a jeszcze epiej jak mój Wojtek może poczuc, bo nasza żabka to chyba ma bardzo dużo siły i jak czasem udeży mnie w brzuszek to mozna ja nieźle poczuć:-Drewelacja:tak:

ja tez jeszcze nie czuje ruchów dzidzi :sorry2: a ostatnio mam straszne skurvze w łydkach z rana słyszalam ze to moze byc od niedoboru jakiejs witaminy ale lykam codzinnie witaminki:dry:

YOKA - ale to chyba twoja pierwsza ciąża? jeśli tak to nie powodów do zmartwień powinnaś poczuć ruchy w terminie od 18 do 22 tygodnia.

Dagulla - to od niedoborów magnezu, polecam pomidory w każdej postaci, zwłaszcza sok pomidorowy.

Zapominajka - trzymam kciuki, za nowe wieści o płci, życzę cudownego spotkania z maleństwem!

Ja tez jeszcze nic nie czuje:( ale to jeszcze u mnie za wczesnie:)

Michalina ładne imię:) Moja siostra jest Miśka - straaasznie złośliwe dziewczę:) ale bardzo inteligentne:) ale fajnie bo można je na kilka sposobów zdrabniac:) Michasia, Miśka, Misiek itp:) Na moja siostrę mówią Miszarda albo Miszka:)

Ja chciałam Emilkę, ale moja siostra sobie "zarezerwowała";) więc u mnie pozostaje Zuzanna:) nooo ewentualnie Jakub:)

Ale cos czuje, ze będzie jednak dziołszka:)

Myślicie że mi powie na usg na poczatku 16 tyg płec?\

Straaasznie sie nudze tym siedzeniem w domu... ja to chyba jestem pracoholik:)

Ale nieskładnie dzisiaj pisze.

Fajną książkę właśnie przeczytałam - jak ktos lubi ksiażki w stylu Chmielewskiej to polecam "Zabójczy spadek uczuc" Agnieszka Szczepańska i Katarzyna Gacek.
Super sie czyta - przeczytałam w jeden dzień:)

YOKA ja tez nie czuję ruchów, wydawalo mi się, ze czuję ale to chyba nie to. Lekarz powiedział, ze ok 20 tc, nie łam się, ja tez sie denerwuje:(

reklama
czesc kobietki :)

Bylam wczoraj na wizycie u lekarza i wlasciwie jestem bardzo rozczarowana. Juz taka pozna ciaza a ja jeszcze nie mialam usg :-( Myslalam ze bede miala teraz 2 lipca , ale tak bardzo chcialam juz miec ze nie zauwazylam jedynki za dwojka , i zrobilo sie 21 lipca :-D Jeszcze 3 tyg do pierwszego (zgrozo) ! usg.
Poza tym lakarka nic nie mowila , posluchala czy bije serduszko, powiedziala ze wszystko ok i wystawila termin na nastepna wizyte. Ja po przyjsciu do domu pomyslalam sobie ze sprawdze jakie mi cisnienie wpisali w ksiazeczke ciazowa (bo przewaznie mam niskie i bylam ciekawa) , patyrze a tu mam bakterie w moczu wpisane. Dokladnie to mam bilirubine i leukocyty :-(Co to znaczy, moze ktoras wie i jak moge sobie pomoc , poniewaz mnie troche swedzi i piecze w tym miejscu (o czym doktorce wspomnialam a ona badajac mnie stwierdzila ze nic nie widzi zlego ). A te zwiazki w moczu to nie zle!!!??? Czy ktos potrafi mi pomoc, nastepna wizyte u tych konowalow mam na 3 tyg dopiero.
Ale nabazgralam:sorry2:

Do góry