reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starania o dzieciątko 1 cykl.

Hejka, mój pierwszy cykl starań o dzieciątko.
21 grudnia serduszkowalam z moim mężem 2 dni po zakończonej miesięczne, dni owulacyjne zaczęły sie wczoraj i test owulacyjny wykonany wczoraj wieczorem . Jak myślicie jest szansa na zajście w ciążę 5 dni przed owulacja ? Byłam u ginekologa nie mam żadnych przeciwwskazań na zajście w ciążę i mówiła że za pierwszym cyklem może się odwrazu udac. Proszę o radę , na test ciążowy jeszcze za wcześnie. Może któraś z was miała taki przypadek, że zaszła w ciążę 2 dni po miesiączce.
Pozdrawiam

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 343
reklama
Jak zaczynasz starać się o ciążę to warto poszerzyć swoją wiedzą :)
Nie ma co serduszkować, najlepiej uprawiać seks co dwa dni przez cały cykl.
Nie ma czegoś takiego jak dni owulacyjne. Jest owulacja (pęcherzyk pęka i uwalnia się komórka). Kilka dni przed owulacją i dzień po owulacji są dni płodne i wtedy jest szansa na zajście w ciążę. Jednym się udaje po jednym seksie kilka dni przed owulacją, drugim nie więc czy to nie się uda czy nie - tego nikt nie wie. Na ciążę składa się bardzo wiele czynników.

Testy owulacyjne robi się kilka dni do wykapana piku (po piku w ciągu 24-36h powinna wystąpić owulacja).

Zawsze mam wrażenie, że jak ktoś pisze serduszkowanie, przytulanki 😂, to po prostu nie jest wystarczająco dojrzały, by posiadać dziecko i powinien odpuścić temat starania się o dziecko, a skupić na swoim psychicznym dojrzewaniu najpierw...
Jest tyle słów zamienników, jak ktoś się krępuje napisać "uprawialiśmy seks" można napisać wspolzylismy, już nawet kochaliśmy się jest lepsze niż jakieś serduszkowalismy (to w ogóle hit 😂).

Skoro staracie sie o dziecko, czemu tak rzadko uprawiacie seks? Czemu zakładając, że dopiero będziesz mieć owulację, nie uprawiacie seksu? Tylko liczysz, że jakimś cudem jakiś plemnik przeżyje 5-7 dni i zapłodni komórkę jajowa, co jest praktycznie niemożliwe. 🤔

Zawsze mam wrażenie, że jak ktoś pisze serduszkowanie, przytulanki 😂, to po prostu nie jest wystarczająco dojrzały, by posiadać dziecko i powinien odpuścić temat starania się o dziecko, a skupić na swoim psychicznym dojrzewaniu najpierw...
Jest tyle słów zamienników, jak ktoś się krępuje napisać "uprawialiśmy seks" można napisać wspolzylismy, już nawet kochaliśmy się jest lepsze niż jakieś serduszkowalismy (to w ogóle hit 😂).
Dokladnie. Potem są rodzice, ktorzy uczą córki, że mają pisię 🙈
Ja rozumiem, że może być taki model wychowania, że w domu się nie mowilo, ale jestesmy dorośli. Możemy nad tym pracować.

reklama
Do góry