reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2025

reklama
Ja termin na ostatniego lutego, ale wcześniej planowana cesarka.
U mnie też ma być córka. Imię wybrane?
Ja aktualnie zastanawiam się nad Alicją i Aleksandrą 😁
Z imieniem to jakaś porażka . Przy pierwszej Córce nie miałam problemu z imieniem a tu co chwilę coś innego mi się podoba. Na ten moment jest BUBA🙈🤣 Ale mamy z Mężem w zanadrzu Nadia , Maya, Olivia ( Mieszkam za Granicą więc chcieliśmy Polsko Angielskie imię by nie było problemu z wymową i pisownią

Cześć dziewczyny, jestem w szpitalu, jutro być może będę miała indukcję. Teraz trochę panikuje czy to na pewno dobre dla dziecka. Jestem już prawie w 40 tygodniu, mam stare łożysko, ale przepływy są dobre

Cześć dziewczyny, jestem w szpitalu, jutro być może będę miała indukcję. Teraz trochę panikuje czy to na pewno dobre dla dziecka. Jestem już prawie w 40 tygodniu, mam stare łożysko, ale przepływy są dobre
Powodzenia w takim razie, daj znać jak się potoczyło.
Trzymamy kciuki, będzie dobrze, oby poszło szybko i sprawnie.

Wypisali mnie do domu po trzech dniach:) nie wywoływali porodu, powiedzieli żebym wróciła za tydzień tak jakby po terminie:) ktoś tak miał może?:)

Jeżeli KTG jest prawidłowe to tak naprawdę nie ma wskazań do wywołania porodu i ciąża ma prawo trwać te 42 tygodnie. Zazwyczaj szpitale mówią o zgłoszeniu się 7-10 dni po terminie porodu bo łącznie prób wywołania może być max 3 co 2 dni więc akurat wtedy zazębia się to z tym 42tc

Jeżeli KTG jest prawidłowe to tak naprawdę nie ma wskazań do wywołania porodu i ciąża ma prawo trwać te 42 tygodnie. Zazwyczaj szpitale mówią o zgłoszeniu się 7-10 dni po terminie porodu bo łącznie prób wywołania może być max 3 co 2 dni więc akurat wtedy zazębia się to z tym 42tc
Też tak pomyślałam, dziękuję:)

reklama
Hej, ja dziś zaczynam 38 tydzień i rano już nie mogłam wylezec tak mnie bolały pachwiny, zwłaszcza lewa. W dzień gdy chodzę jest trochę lepiej, ale nadal mnie bolą. Gdy się położyłam to aż dalej na nodze w dół ciągnie. Czy to normalne? Wczoraj byłam na ktg i wszystko było ok.

Do góry