reklama
U
użytkownik 221302
Gość
Chyba zrobię sobie te badania będę się jeszcze pytać w szpitalu., ale 2 poprzednie ciąże były ok, może poprostu jestem już za staraBadanie na trombofilię robisz w własnym zakresie.
lady in black
Moderator
czytaj ze zrozumieniem. Gdzie tu jest straszenie? "Niesie ryzyko" i to są fakty medyczne. Łyżeczkowanie to większe ryzyko zrostów, uszkodzenia śluzówki macicy i problemów z szyjką macicy w przyszłości. Nie wspominając o poważniejszych sprawach. Trzeba znać ryzyko decydując się na zabieg medycznyAle po co straszysz że łyżeczkowanie niesie za sobą wiele komplikacji ?
⁹
Planuje ciążę w późniejszym czasie po zabiegu i to nie jest przeciw wskazanie po łyżeczkowaniu.
Samoistne poronienie też niesie ryzyko .Bo możesz się nie oczyścić lub coś będzie zalegało w drogach rodnych lub macicy i wtedy stan zapalny się wdaje.
Paula. sz
Fanka BB :)
Ja też jestem stara 36Chyba zrobię sobie te badania będę się jeszcze pytać w szpitalu., ale 2 poprzednie ciąże były ok, może poprostu jestem już za stara

Większość populacji ma te mutacje i u Większośći nic się nie dzieje
Bo niesie. Każdy zabieg niesie jakieś ryzyko, a jest to jednak ingerencja. Poroniłam samoistnie, ale nie oczyściłam się do końca. Miałam łyżeczkowanie, ale o tym czy to konieczne zdecydował lekarz. Nie ja. Miałam już łyżeczkowanie 2x (jedno po porodzie), a to moje pierwsze dziecko więc jeśli bym miała możliwość unikałabym bo nie wiadomo co życie jeszcze przyniesie, ale to ja. Wiadomo, że każdy chce uniknąć bólu ale może czasem warto się "pomeczyc"Ale po co straszysz że łyżeczkowanie niesie za sobą wiele komplikacji ?
⁹
Planuje ciążę w późniejszym czasie po zabiegu i to nie jest przeciw wskazanie po łyżeczkowaniu.
Samoistne poronienie też niesie ryzyko .Bo możesz się nie oczyścić lub coś będzie zalegało w drogach rodnych lub macicy i wtedy stan zapalny się wdaje.
U
użytkownik 221302
Gość
Ogólnie jeżeli będzie krwiak nadal to łyżeczkowanie i tak będzie potrzebne.
Jeżeli mam naprawdę brać tabletki w szpitalu i czekać a potem i tak czeka mnie łyżeczkowanie to po co mam się męczyć tabletkami, czekam na decyzję też szpitala z Poznania co powiedzą
Jeżeli mam naprawdę brać tabletki w szpitalu i czekać a potem i tak czeka mnie łyżeczkowanie to po co mam się męczyć tabletkami, czekam na decyzję też szpitala z Poznania co powiedzą
Paula. sz
Będąc w szpitalu była dziewczyna która plamiła i miała krwiaka i lekarz na obchodzie powiedział że ładne się oczyściła tabletkami .ona nie badała tzn płeć.Ogólnie jeżeli będzie krwiak nadal to łyżeczkowanie i tak będzie potrzebne.
Więc może uda się u ciebie bo jednak plamisz i krwiak .
Tylko pilnować żeby wszystko złapać
U
użytkownik 221302
Gość
Aby mam obecnie plamienia, i tylko gdy się podcieram jasno brązowe.Będąc w szpitalu była dziewczyna która plamiła i miała krwiaka i lekarz na obchodzie powiedział że ładne się oczyściła tabletkami .ona nie badała tzn płeć.
Więc może uda się u ciebie bo jednak plamisz i krwiak .
Tylko pilnować żeby wszystko złapać
Ja poprostu nie mam zamiaru ani sił leżeć na oddziale.I czekać.
Chce mieć to z głowy
Ostatnio edytowane przez moderatora:
olka11135
No umnie ciąża jest w macicy i mam nadzieję że uda się ustalić. Dzwoniłam już do laboratorium i mam dokumenty muszę aby zastanowić się czy próbkę odbiorą z szpitala czy sama zawioze. Koszt chyba 450zl do 6 dni roboczych
Pewnie też po wyjściu z szpitala muszę powiadomić pracodawcę. Ale co w wypadku jak L4 miałam do 7 maja a lekarz miał wystawić i nie wystawił. Czy jeszcze może mi cofnąć zwolnienie od 8 do dzisiaj jako ciąża a dopiero od szpitala poronienie wpisze na zwolnieniu
Ogólnie 3 dni wstecz, ale nie liczysz dnia wystawienia i pierwszego od którego jest zwolnienie więc jak dzisiaj pójdziesz to idealnie załapiesz się na zwolnienie od czwartku. Choć nie każdy lekarz chce dać wstecz i aż tyle dni. Ale może jakoś umotywujesz to weekendem itd.
Edit. Natomiast nie wiem czy lekarz wypisze Ci 100%
Wielu lekarzy nie robi tego do czasu uwidocznienia akcji serca
reklama
Paula. sz
Szczera rozmowa z lekarzem że nie chcesz tabletek bo chcesz pobrać całość do badania określenia płci.Aby mam obecnie plamienia, i tylko gdy się podcieram jasno brązowe.
Ja poprostu nie mam zamiaru ani sił leżeć na oddziale.
Chce mieć to z głowy
Bo często przy tabletkach. Kobieta w tym wszystkim zapomina i normalnie na WC i wtedy tylko jest takie dziwne uczucie (takie chlup)ja bym to nazwała tak .