reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Widywalyście się i nie zauważyła?
Oczywiście każdy ma swoje powody i jak nie chce informować rodziny to jego sprawa, jednakże jeśli relacje są prawidlowe to dlaczego to ukrywać?

Moja mama uważa, że są prawidłowe.
Ja że nie są ;)

Nie, nie zauważyła :) ja noszę głownie oversize, a i 90% swojego życia chorowałam na otyłość 3 stopnia

reklama
Ja też o ciąży nie zamierzam za wiele opowiadać. Nie mam aż tak bliskich kontaktów z moją rodziną. Dowiedzą się pewnie koło 3 miesiąca jak wszystko będzie ok a potem zdawkowe info. Nie chcę żebyś ktoś głaskał mnie po brzuchu, mówił że też tak miał i przeżył a poród to w ogóle będzie maskara, nie potrzebuje takich rad tym bardziej że nasz dziecko będzie bardzo wyczekane, wystarane… a w mojej rodzinie większość dzieci to wpadki więc punkt widzenia też jest inny.

Ja też o ciąży nie zamierzam za wiele opowiadać. Nie mam aż tak bliskich kontaktów z moją rodziną. Dowiedzą się pewnie koło 3 miesiąca jak wszystko będzie ok a potem zdawkowe info. Nie chcę żebyś ktoś głaskał mnie po brzuchu, mówił że też tak miał i przeżył a poród to w ogóle będzie maskara, nie potrzebuje takich rad tym bardziej że nasz dziecko będzie bardzo wyczekane, wystarane… a w mojej rodzinie większość dzieci to wpadki więc punkt widzenia też jest inny.

O to to. 😅

U mnie jest duża różnica wiekowa pomiędzy mną a rodzicami/mną a teściami i nie wyobrażam słuchać rad jak postępować w ciąży czy z dzieckiem od osób, które własne dzieci miały 30 lat temu... bo te rady nie są nawet na czasie.

To my ostatnie seksy właśnie w dniu owulacji ostatni raz były ( w okresie płodnym oczywiście ) w marcu i kwietniu i udało się zapłodnić. Nie wiem czy mój podoła 4 dni pod rząd 🤣🫣
Dacie radę

My jeszcze nie możemy,starego już trzepie od braku .
Robi podchody ale nichuj... zakaz to zakaz .
Zazdroszczę was sikania na testy (głupio to brzmi wiem )

Dla mnie to jest abstrakcja ogólnie, bo to 11 latka, ja wiem, że dzieciaki są różne, ale ja tego kompletnie nie znam, a mam trójkę nastolatków w domu i ja sobie nie wyobrażam, że ta dziewczynka mogła sobie od tak wyjechać gdzieś i uciec 🤯😵‍💫
Mam siostrę, która będzie miała w lipcu 11 lat i też nie wyobrażam sobie, że mogłaby uciec z domu, wyjechać gdzieś czy coś.
Coś musiało się stać z nią...

reklama
@niezapominajka876 u mnie wpadki to tradycja - mało kto miał wspólne dziecko po ślubie.
Mama mamy, mama , ja i 3 siostry, kuzynka, kuzynka męża, teściowa...

Powiem Wam ,że w mojej stronie rodziny to nie było żadnych uwag, przytyków - jedynie pytanie jak się czujesz,czy masz ochotę na kawę czy coś zjeść ,nikt nie leciał z łapami głaskać brzucha - chyba ,że sama chciałam pokazać ,że Basiek kopie 🤷🏼‍♀️ wiadomo, każdy do tego inaczej podchodzi. Wiedzieli ,że się staraliśmy.
Mnie najbardziej męża babcia wkurw🤬 w tym czasie.
Bardziej się zaczęły komentarze od strony męża rodziny jak już młoda się urodziła ale to już szkoda gadać... U mnie to tylko ciotka się lubiła czepiać ,że ja kp 😆

Ja osobiście się nie wypowiadam na temat ciąży wśród rodzin nie pytana - gdy się mnie kuzynka czy ktoś o coś ciążowego sama zapyta to powiem tyle ile wiem i nie naciskam ,nie wnikam w szczegóły.

Ale mniejsza z tymi moimi bolączkami 🫣🙃

Czekam na pik i na Strejsera;)

Do góry