reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

Praca państwowa, pensja z gminy i tłumaczyli że inaczej nie może być 🤷🏻‍♀️
Ja też w Urzędzie tak miałam z tym, że co 6,czy 8 tygodni jak dziewczyna przedłużała rodzicielski. Zamiast od razu wziąć cały rok to ona tak kilka razy przedłużała i co kilka tygodni była nerwówka, teraz mam na nieokreślony już, ale wtedy było kiepsko.

reklama
Niestety co racja, jeśli ciąża ok bezproblemowa to te kilka wizyt na fundusz wystarczą. Ja miałam problematyczna i wizytę co 2 tygodnie po 150 zł 😒 jak zaczęłam orace córka miała 1.5 roku, pracuje 3 lata i nadal padają pytania kiedy drugie że pewnie niedługo ucieknę. Tak, tak planuje uciec bo mam już dość tej pracy ale nikt nie odpowiadał na moje CV więc starania przyspieszam zamiast koniec roku to teraz
Kurcze, mam wrażenie, że ogólnie teraz trudno o pracę, w sensie o dobrą pracę. Ja na szczęście mam na czas nieokreślony i temu się staramy o drugie, bo mimo, że praca mnie wkurza i serio jest bezsensowna, to przynajmniej ją mam. A tak przy zmianie, to umowa na czas próbny, potem na 2 lata i dopiero na czas nieokreślony. A i tak planujemy przeprowadzkę kiedyś z mężem bliżej jego rodziny, czyli 100km stąd więc czeka mnie zmiana pracy tak czy siak.
A odnośnie macierzyńskiego, to któraś z was jest zorientowana jak dokładnie oni to liczą?

No mój gin który mi prowadził ciążę to ma wizytę teraz za 400 zł... W 2020 roku jak byłam w pierwszej ciąży to wizyta była 150 zł. Także teraz to są duże pieniądze. Plus badania krwi itp.
Ale teraz w piątek idę do bardzo dobrego ginekologa do Czech, jest Polakiem, szwagierka prowadziła u niego 3 ciąże. Wyjdzie mnie to taniej w koronach czeskich niz u nas. I zobaczymy co on mi powie na te dwa biochemy.
O jacie! gdzie dokładnie? W sumie do Czech mam niedaleko :D

Kurcze, mam wrażenie, że ogólnie teraz trudno o pracę, w sensie o dobrą pracę. Ja na szczęście mam na czas nieokreślony i temu się staramy o drugie, bo mimo, że praca mnie wkurza i serio jest bezsensowna, to przynajmniej ją mam. A tak przy zmianie, to umowa na czas próbny, potem na 2 lata i dopiero na czas nieokreślony. A i tak planujemy przeprowadzkę kiedyś z mężem bliżej jego rodziny, czyli 100km stąd więc czeka mnie zmiana pracy tak czy siak.
A odnośnie macierzyńskiego, to któraś z was jest zorientowana jak dokładnie oni to liczą?
Dlatego ja z pracę dobrą zmieniłam na pracę gorsza… tylko po to żeby mieć umowę, l4, macierzyński. I teraz mimo narzekania nie zmieniam pracy bo liczę że niedługo pójdę na l4 a potem będę miała gdzie wrócić.

Słyszałam że jest to wyliczenie średniej z 12 ostatnich miesięcy i chyba -13%? Coś takiego

Załączniki

• Screenshot_20250603_165023_Temu.jpg
    Screenshot_20250603_165023_Temu.jpg
    413,2 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Do góry