reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Dziewczyny od którego tygodnia zaczęły wam się objawy?
Praktycznie już w momencie implantacji jak zaczęło się wydzielać hcg zaczęłam mieć lekkie mdłości z rana, dlatego wiedziałam, że coś się dzieje, bo w pierwszej ciąży też mnie lekko mdliło, tylko wtedy nie połączyłam tego z implantacją, dopiero po fakcie skojarzyłam. Tak to piersi bolą i wczoraj cały dzień przeleżałam. Wczoraj wieczorem już mega ochota na coś kwaśnego i wypiłam cały kefir
Dziś 5+6.

Praktycznie już w momencie implantacji jak zaczęło się wydzielać hcg zaczęłam mieć lekkie mdłości z rana, dlatego wiedziałam, że coś się dzieje, bo w pierwszej ciąży też mnie lekko mdliło, tylko wtedy nie połączyłam tego z implantacją, dopiero po fakcie skojarzyłam. Tak to piersi bolą i wczoraj cały dzień przeleżałam. Wczoraj wieczorem już mega ochota na coś kwaśnego i wypiłam cały kefir
Dziś 5+6.
ja jestem jakieś 4+4 i głownie mam ból piersi i odpychają mnie sztućce 😅 ale od dwóch dni mam mdłości, ale nie poranne, raczej takie w późniejszej części dnia. Tak mi się kołuje w głowie i mi tak niedobrze.

reklama
Napiszę bo może się to komuś kiedyś przyda
OM 27 kwietnia
Owulacja ok. 10-11 maja
2 czerwca – 1679,3 mIU/ml
4 czerwca – 2584,9 mIU/ml tj wzrost o 54%
6 czerwca – 3930,8 mIU/ml tj wzrost o 52%

Badanie USG 7 czerwca - ciąża z OM 6+0
CRL - 1,7 czyli wiek ciąży na poziomie 4+5 tc

Cytat z wytycznych ISUOG 2022:

“Jeśli wiek ciążowy określony na podstawie pojedynczego aktu seksualnego różni się od CRL o >5 dni — ryzyko poronienia jest bardzo wysokie, nawet jeśli FHR jeszcze się nie pojawiło.”

Do współżycia doszło 9-10 maja (jednorazowo) :)

Wobec czego moja ciąża różni się o ponad tydzień biorąca pod uwagę wymiary zarodka a tydzień ciąży z OM.

Lekarz powiedział że „w każdym cywilizowanym kraju nie zajmują się takimi ciążami, jeżeli ciąża jest słaba to po prostu natura ją wyeliminuje. Jeżeli płód jest dobry to widzimy się za 3 tygodnie, bo na razie widać że coś jest ale to ciąża na bardzo wczesnym etapie”

Dam wam znać co dalej ale wydaje mi się że rokowania są słabe, a co do słów lekarza to się wypełni z nimi zgadzam. Wychodzi na to że niestety ciąża jest słaba.

Dajcie znać czy miałyście lub znacie podobne historie.

Do góry