reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Jak wasze samopoczucie? Ja dzisiaj lekkie mdłości znowu.. tak wyczekuje kiedy będą tak mocne jak poprzednio a może wcale nie będą? Może ta ciąża będzie łaskawsza pod tym względem? Trochę mama mnie uspokoiła bo powiedziała że przy mnie też źle się czula, miała mdłości i wgl, a z moją siostrą nic. Nawet myślała że chłopak będzie przez to jak bardzo inaczej się czuła 🙈 macie z tym jakieś doświadczenie?

reklama
Jak wasze samopoczucie? Ja dzisiaj lekkie mdłości znowu.. tak wyczekuje kiedy będą tak mocne jak poprzednio a może wcale nie będą? Może ta ciąża będzie łaskawsza pod tym względem? Trochę mama mnie uspokoiła bo powiedziała że przy mnie też źle się czula, miała mdłości i wgl, a z moją siostrą nic. Nawet myślała że chłopak będzie przez to jak bardzo inaczej się czuła 🙈 macie z tym jakieś doświadczenie?
Przy synu rzygałam dalej niż widziałam od początku do 4 miesiąca. Przy starszej córce jedynym objawem był brak okresu. Żadnych zachcianek, nic, w ogóle nie czułam się jak w ciąży. A teraz przy młodszej córce miałam zachcianki właściwie od początku i pamiętam też mdłości, ale na nich się skończyło choć były dość uciążliwe 😄 Także jak widać każda ciąża naprawdę jest inna 🙂

ja w pierwszej ciazy oprocz zmeczenia i zgagi nie mialam innych objawow i miala byc corka, a w ostatniej gdzie urodzilam corke mialam nudnosci i wymioty przez caly pierwszy trymestr 🤷🏻‍♀️

Mnie właśnie przed zajściem w ciążę trzymał strach przed tym jak dam radę zająć się dzieckiem jak cały pierwszy trymestr głównie spałam, rzygalam i mdliło mnie tak że nic nie mogłam jeść 🙈nawet gotować nie mogłam bo jak patrzyłam na jedzenie to 🤢 może teraz po prostu będzie lepiej 😅 zaczynam wierzyć że jednak będzie dobrze więc może jakaś kropka się pojawiła i moja podświadomość zmienia narrację 🙈

Noo to tak jak myslalam :) jeszcze sprawdze pojutrze bete czy dalej sie obniza. To ja spadam! Zycze wszystkiego dobrego Lutowym Mamom ❤️

Załączniki

• IMG_1525.jpeg
    IMG_1525.jpeg
    137 KB · Wyświetleń: 99
reklama
Dziewczyny, u mnie też złe wieści. Kolposkopia potwierdziła silną dysplazję szyjki macicy, podejrzenie wczesnych zmian nowotworowych.. We wtorek mam się pojawić w szpitalu na pobranie wycinków, ale mój świat runął. Do wtorku mam potwierdzić, czy w pęcherzyku jest zarodek - jeśli nie ma, zostanie usunięty kawał szyjki macicy. Jeśli zarodek jest - będę postawiona przed najcięższą decyzją na świecie, której podjęcia sobie nie wyobrażam. Dodam, że cytologia sprzed roku idealna...

Do góry