reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Nadal to tylko statystyka, dokładniejsza, ale statystyka. Pewnosc i to nadal nie 100% okresla tylko amniopunkcja, na którą skierują przy złych lub podejrzanych wynikach prenatalnych.
Dokładnie. I amniopunkcja też nie wykryje niestety wszystkich wad genetycznych, trzebaby robić wes, no a i tak zawsze zostają wady rozwojowe

Nadal to tylko statystyka, dokładniejsza, ale statystyka. Pewnosc i to nadal nie 100% okresla tylko amniopunkcja, na którą skierują przy złych lub podejrzanych wynikach prenatalnych.
A pisząc o szerszym zakresie nie miałam na myśli tego, że nipt jest w 100% wiarygodny, tylko, że po prostu bada w kierunku zdecydowanie większej ilości wad genetycznych niż te trzy ryzyka wyliczane przy okazji USG pierwszego trymestru

Ja mam też straszną rozkmine. Jednak 37lat już mam i wolałabym mieć pewność. Z ex mieliśmy badania genetyczne i mieliśmy spokojną głowę w tej kwestii ale teraz nowy partner i troszkę mamy niewiadomą. O ile u niego w rodzinie nie ma żadnych chorób to też nigdy nie wiadomo co może dać nasze połączenie. A wizytę mam dopiero 3 lipca w szpitalu gdzie chcę ciążę prowadzić.

Ja melduję po kolejnej wizycie. Kropek ma 2,3 cm i już widać było głowę i zalążki rączek i nóżek 🥹 kolejna wizyta to już prenatalne. W międzyczasie będę powoli schodzić z leków i za jakieś dwa tygodnie czeka mnie zrobienie krzywej z uwagi na IO przed ciążą. Ostatnio byłam na szybkich zakupach i widziałam mnóstwo ciążowych spodni/legginsów na przecenie w H&M, ale nic nie wzięłam ze strachu. Po dzisiejszej wizycie jestem pełna nadziei że będzie dobrze i chyba w wolnej chwili pojadę po te leginsy 🤣❤️
O a możesz powiedzieć jakie leki teraz bierzesz i docelowo z czym zostaniesz?
Ja np zastanawiam się jak długo będę miała utrogestan, bo w sumie dostałam go chyba na wszelki wypadek, nie wiem...

To ja czekam na jutrzejszą wizytę zanim zacznę się zastanawiać nad prenatalnymi.
A co do ubrań to wczoraj sobie pomyślałam że właśnie wszystkie te zimowe rzeczy będę potrzebowała na duży brzuch i zrobiło mi się gorąco na samą myśl o wciskaniu się z wielkim bebzolem w dżinsy.

To ja czekam na jutrzejszą wizytę zanim zacznę się zastanawiać nad prenatalnymi.
A co do ubrań to wczoraj sobie pomyślałam że właśnie wszystkie te zimowe rzeczy będę potrzebowała na duży brzuch i zrobiło mi się gorąco na samą myśl o wciskaniu się z wielkim bebzolem w dżinsy.
dżinsy? A daj spokój, legginsy, albo spodnie dresowe, a już jak bardzo lubisz dżins to kiedyś widziałam w lidlu dżinsowe spodnie ciążowe 😎 ja się bardziej martwię jak będzie ślisko to jak ja z takim benzolem będę gdzieś człapać 🤣 jak ja bez bebzola to mam problemy z równowagą. Przeważnie i tak wszędzie autem ale.. do lidla na przeciwko nie wypada jechać 🫣

reklama
dżinsy? A daj spokój, legginsy, albo spodnie dresowe, a już jak bardzo lubisz dżins to kiedyś widziałam w lidlu dżinsowe spodnie ciążowe 😎 ja się bardziej martwię jak będzie ślisko to jak ja z takim benzolem będę gdzieś człapać 🤣 jak ja bez bebzola to mam problemy z równowagą. Przeważnie i tak wszędzie autem ale.. do lidla na przeciwko nie wypada jechać 🫣
O, mam to samo z równowagą, a nawet jak wszędzie autem - rok temu się tak wywaliłam przy aucie że hej xd
W sumie racja, przyjdzie jesien to będę was pytać o polecajki na ciepłe wygodne legginsy, tylko ja na większą dupę potrzebuje żeby jakoś wyglądały, bo jak już mówiłam do szczupłych nie należę 🤪

Do góry