reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

4 miesiące? 😮 o kurcze, jakoś nie zatrybilam wcześniej 🙈
Ja ogólnie też dużo mam po córce, no wózek czy fotelik, ale np ciuchy to chyba średnio bo moja była sierpniowa to takich malutkich na 50/56 to mam dużo na krótki rękawek, typowo letnie. Więc możliwe że rozmiary się trochę rozjadą 🙈 no ale też moja jest drobna i ma zaraz 2 latka a w hm ciuchy dalej na 80, 86 to taki oversize 😅
Tak wyszło, w lutym urodziłam i być może rodzić będę znowu w lutym 😂

reklama
no i super, przynajmniej nie zdążysz wyjść z pieluch 😅 my chcieliśmy różnicę 3 lat z nadzieją że będzie trochę łatwiej, że już córka będzie bardziej rozumna, ale zobaczymy jak to w praktyce 😅 jak się uda to będzie prawie 2,5 roku będzie 🙈
Ja mam w tym momencie różnicę 4 lat między córkami. Uwierz mi, że wcale nie jest łatwiej 😂😂 Ale moja córka to wulkan energii, cały czas potrzebuje uwagi

Ja mam w tym momencie różnicę 4 lat między córkami. Uwierz mi, że wcale nie jest łatwiej 😂😂 Ale moja córka to wulkan energii, cały czas potrzebuje uwagi
o to moja to samo 🙈 wszędzie gdzie jesteśmy to wszyscy w szoku że nie ma 2 lat jeszcze 😂😂 wczoraj poszlismy na dmuchańce tu we wsi obok działki to ci rodzice nie chcieli wierzyć że nie ma 2 lat a na najwyższe dmuchańce wchodziła 😂 jeden do nas mówi „myśleliśmy że nasze dziecko to shougun ale wasza widze taka spryciara jak mały dronik w tą i z powrotem. No jestem jej pod wrażeniem” 😂 mój to szuka już jej jakiś zajęć żeby jakoś spożytkować tą energię ale większość od 3 lat 🙄

o to moja to samo 🙈 wszędzie gdzie jesteśmy to wszyscy w szoku że nie ma 2 lat jeszcze 😂😂 wczoraj poszlismy na dmuchańce tu we wsi obok działki to ci rodzice nie chcieli wierzyć że nie ma 2 lat a na najwyższe dmuchańce wchodziła 😂 jeden do nas mówi „myśleliśmy że nasze dziecko to shougun ale wasza widze taka spryciara jak mały dronik w tą i z powrotem. No jestem jej pod wrażeniem” 😂 mój to szuka już jej jakiś zajęć żeby jakoś spożytkować tą energię ale większość od 3 lat 🙄
No u nas to wygląda tak, że córka idzie rano do przedszkola, tam się bawi do 16-16:30, po przedszkolu jeszcze na jakieś pół godziny idziemy z nią na plac zabaw, a w domu i tak ma jeszcze tyle energii, że cały czas nas woła do zabawy 😅

Żeby sama chodziła to pewnie ciężko, ale dla takich maluchów bardzo męczący jest basen.
Widziałam, też zajęcia baby gym dla maluszków.

W domu można dać fajne drabinki i ściankę wspinaczkową :)

Od 2.5 roku samemu widziałam piłkę nożną (nie jest to sport tylko dla chłopców)

Mamusie mam nadzieję że zostanę tu dłużej .... Byłam w pn u lekarza nie widział zarodka. Powiedział że w ciągu 2 tygodni powinno dojść do samoistnego oczyszczenia. Bądź po prostu owulacja się opóźniła w co wątpi. Jutro mija tydzień. Bola mnie piersi. Jestem wzdęta i pobolewa mnie podbrzusze raz z jednej raz z drugiej strony. Chyba po prostu źle zapisałam miesiączke kminiac teraz na spokojnie ... Już sama nie wiem.

no i super, przynajmniej nie zdążysz wyjść z pieluch 😅 my chcieliśmy różnicę 3 lat z nadzieją że będzie trochę łatwiej, że już córka będzie bardziej rozumna, ale zobaczymy jak to w praktyce 😅 jak się uda to będzie prawie 2,5 roku będzie 🙈
Patrząc po moim 4 latku, to im starszy, tym ma durniejsze pomysły. Wczoraj na przykład postanowił otworzyć okno na górze w swoim pokoju i drzeć się do kolegi, wychylając niebezpiecznie. Nie wspomnę, że wieczorem po kąpieli zrobił to samo, tylko jak go natura stworzyła 🙈 Tyle czasu było pseudozabezpieczenie i nic, a nagle jak nie ma to kusi.

reklama
Mamusie mam nadzieję że zostanę tu dłużej .... Byłam w pn u lekarza nie widział zarodka. Powiedział że w ciągu 2 tygodni powinno dojść do samoistnego oczyszczenia. Bądź po prostu owulacja się opóźniła w co wątpi. Jutro mija tydzień. Bola mnie piersi. Jestem wzdęta i pobolewa mnie podbrzusze raz z jednej raz z drugiej strony. Chyba po prostu źle zapisałam miesiączke kminiac teraz na spokojnie ... Już sama nie wiem.
dlaczego lekarz wątpi w to aby przesunęła się owulacja? Tak jak na styczniowych pisałaś, dużo chorowałaś więc to jest bardzo możliwe ☺️
Kiedy masz umówioną najbliższą wizytę? w tym tygodniu spokojnie możesz się przejść jeszcze raz zobaczyć czy coś się pojawiło ☺️

Do góry