reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lutowe mamusie 2026

Umówiłam dzisiaj wizytę na 02.07. Wtedy powinnam być 6+0. Beta przyrasta dobrze, bo dziś 1150 (13dpt), ale proga mam cały czas z tendencją spadkową. Od dziś próbuję jeszcze dołożyć kolejny Cyclogest i kolejny Besins, a jak nie pomoże, to wjedzie kolejny Prolutex. 😬

My mamy imię dla chłopca już dawno wybrane, dla dziewczynki żadne do mnie nie przemawia. 😅
Mi się wydawało, że już wszystkie żeńskie imiona które mi się podobały wykorzystałam dla moich córek (trzy poronione również mają imiona) ale jeszcze zanim dowiedziałam się o kolejnej ciąży to bardzo mi się spodobała Jagna, więc dla dziewczynki samo się wybrało 😂 A dla chłopca jest jedno jedyne które trawię póki co - Dymitr

reklama
Mi się wydawało, że już wszystkie żeńskie imiona które mi się podobały wykorzystałam dla moich córek (trzy poronione również mają imiona) ale jeszcze zanim dowiedziałam się o kolejnej ciąży to bardzo mi się spodobała Jagna, więc dla dziewczynki samo się wybrało 😂 A dla chłopca jest jedno jedyne które trawię póki co - Dymitr
Ja znam akurat Dagnę. W sumie też niezłe. Mi z męskich bardzo podobają się Dorian, Tycjan, Kaspian, ale musiałabym się ścigać z mężem do USC, żeby przeszło. 🤪

Ostatnia edycja:
Ja znam akurat Dagnę. W sumie też niezłe. Mi z męskich bardzo podobają się Dorian, Tycjan, Kaspian, ale musiałabym się ścigać z mężem do USC, żeby przeszło. 🤪
to moj jak bedzie chlopak to on chce Juliusz, August, Cezar, Maximus 🙄🙄 ogólnie byliśmy umówieni ze jak chłopak to Aleksander ale 1. Tyle ich teraz ze masakra 2. Nie podoba mi się skrót Olek tylko Alek i pewnie walka o to żeby nikt nie mówił Olek wykończy mnie nerwowo 😅

W ramach tego szlabanu mojego na horrory, mąż mi dzisiaj zapuścił na Netflix film "Maybe Baby" o dwóch kobietach w ciąży. Nie chce spoilerować fabuły, ale film jest zabawny i przyjemny w odbiorze, a nawet drugą część już ma z 2024 i chyba się pokuszę. 😄 Przyjemny i do pośmiania się, polecam. 😏

Idę spać bo wykrakałam finalnie te mdłości, tyle że ku mojemu zdziwieniu dopadły mnie po nocy... 😵‍💫 Myślałam, że takie akcje to tylko rano na głodniaka

ja na chłopca mam pustkę.. na dziewczynkę w sumie też 😂 w pierwszej ciąży miała być Lilianna albo Kornelia - jest Lilcia ☺️ myślałam że druga będzie Kornelia ale całkowicie mi to imię przeszło😶 chciałabym coś żeby pasowało do Lilianny, ale na razie nic mi się nie podoba 🙈 jedynie może Aurelia ale też nie do końca to czuję 🙈 bo podoba mi się to wiele, ale nie mam tego „czegoś” żebym wiedziała że to właśnie to 🙈
A to u mnie kolejne nieplanowane i było zbyt łatwo 🤣 Ja nigdy nie chciałam mieć dzieci, ale dzieci ewidentnie chcą mnie 🤣
Mi się już imiona dziewczęce z pierwszej ciąży aż tak nie podobają, ale dla dziewczynki mam teraz idealne (bo też nie może być zbyt długie i pasować do nazwiska). Nawet partner, mimo pierwotnego sprzeciwu, chyba już je zaakceptował. Z kolei dla chłopca pierwsze to był strzał w dziesiątkę, a teraz póki co nic do mnie nie przychodzi, jedno biorę pod uwagę, ale partnerowi się nie podoba, chociaż ja mu powiedziałam, że i tak mnie o imię będą pytać, a on nie ma jeszcze nawet papierka, że jest ojcem 🤣
może jesteśmy na wczesnym etapie, ale myślę że każdej przechodzi to przez myśl, płeć i imiona. Mamy syna, o imieniu Eliasz, Eliś, Eliaszko, Eliaszek, jestem zakochana w tym imieniu i każdy reaguje -wooow… niespotykane.
Dziewczynka Matylda, ale tak jak piszesz jakby mi przeszło trochę to imię,
Z kolei teraz… zachwycam się imieniem Idalia i Aniela. Zwracam uwagę aby pasowało
Wiadomka do nazwiska, ale wymieniając Oboje dzieci żeby było… tak spójnie i łagodnie. Jakie ostatecznie wybierzemy. Nie wiem. Bo nie wiem co będzie 😅

Dzień dobry, to może i ja się przywitam ;) w najbliższy czwartek pierwsza wizyta u lekarza, także dopiero wszystkiego się dowiem, ale mam mieszane uczucia ponieważ w pierwszej ciąży objawy miałam masakryczne tak teraz oprócz bolących piersi i czasem mdłości, a i jeszcze uczucia zimna nawet podczas upału czuję się całkiem nieźle ;) według OM termin wypada mi na 15 lutego;)

Dzień dobry, to może i ja się przywitam ;) w najbliższy czwartek pierwsza wizyta u lekarza, także dopiero wszystkiego się dowiem, ale mam mieszane uczucia ponieważ w pierwszej ciąży objawy miałam masakryczne tak teraz oprócz bolących piersi i czasem mdłości, a i jeszcze uczucia zimna nawet podczas upału czuję się całkiem nieźle ;) według OM termin wypada mi na 15 lutego;)
witamy 💕 mamy te same objawy 😅

reklama
Byłam dziś u endokrynologa. Co to była za wizyta. Bałam się w ogóle oddychać. 🫣 Od tygodnia mam wprowadzony Euthyrox 25 przez ginekologa z kliniki. Endokrynolog na dzień dobry mnie zjebał, że ginekolodzy nie potrafią leczyć tarczycy i że mogę sobie te ich wszystkie bzdurne suplementy z jodem wyrzucić. Dał mi Letrox 75 i jod na receptę. A w zeszłym tygodniu wysłałam męża do apteki po Puerię Uno, bo mi się skończyła, a w międzyczasie sama do niej dotarłam i zapomniałam mu o tym powiedzieć, więc mam dwie paczki Puerii. 🫣

Jakie bierzecie suplementy bez jodu, ale żeby kwas foliowy był metylowany?

Do góry