reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

w pierwszej ciazy robiłam badanie przeziernosci karkowej i mam się zastanowić czy chce znowu. Koszt 146€. Za darmo mam badanie z krwi na 3 typy trisomii, extra jakieś 20€ za płeć, będę miała już to badanie 15.07.
Jak to jest w Polsce z przeziernoscia karkowa ? Robi się rutynowo czy to tez extra ?
To jeden ze standardowych pomiarów w czasie USG prenatalnego. :)

reklama
U mnie w końcu po USG. Termin na 01.02. Wg daty ostatniej miesiączki 7+6, a wg USG 8+4, ale to byłam pewna, że miałam wcześniej owu. Serduszko bije 171. Ogólnie lekarz mówił, że póki co jest wszystko dobrze 😊 Jak nie mogłam patrzeć do niedawna na jedzenie tak od 2 dni mam wilczy apetyt, tzn. jem często bardzo, żeby aż tak bardzo nie mdliło 🙈 Dostałam ten lek jakiś na mdłości, ale póki co nie chcę go brać. Dopóki nie ma uporczywych wymiotów, jakoś wytrzymam.

ooo, a powiedz mi jak ogarniacie wyjazdy na l4? Jedziecie tak na zasadzie- może się uda bez kontroli? Czy zgłaszacie to jakoś?
zgłaszam do zusu zmianę miejsca pobytu :) działka jest moich rodziców więc raczej nie mają się do czego doczepić, poza tym jakby coś im nie pasowało to przecież jadę z rodzicami, żeby zajmowali się dzieckiem a w domu nie mam takiej możliwości - a przecież na l4 nie mogę się sama dzieckiem zajmować 🙈

U mnie w końcu po USG. Termin na 01.02. Wg daty ostatniej miesiączki 7+6, a wg USG 8+4, ale to byłam pewna, że miałam wcześniej owu. Serduszko bije 171. Ogólnie lekarz mówił, że póki co jest wszystko dobrze 😊 Jak nie mogłam patrzeć do niedawna na jedzenie tak od 2 dni mam wilczy apetyt, tzn. jem często bardzo, żeby aż tak bardzo nie mdliło 🙈 Dostałam ten lek jakiś na mdłości, ale póki co nie chcę go brać. Dopóki nie ma uporczywych wymiotów, jakoś wytrzymam.
Idziemy podobnie 🤓 kiedy miałaś OM? Masz długie cykle?

Tak sobie pomyślałam - skoro większość z nas już jest po pierwszych wizytach - może zrobie listę i przy każdym nicku wpisze przewidywane daty porodu oraz najbliższe wizyty? Co wy na to?
Bo chyba na zamkniętą to chyba trochę za wcześnie, może ktoś jeszcze dołączy niedługo do nas
moze byc, jeśli dziewczyny beda chcialy to u mnie 02.02 😃

reklama
Do góry