reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

Hej hej , ja już kiedyś tu do was pisałam 😁 ale odezwę się z moją małą rozkmine 🙈
U nas początki były tragiczne , krwiak, plamienia , podejrzenie w 7 tyg poronienia :( ale udało się mamy skończony 12 tyg. i 5,5 cm :) zdecydowaliśmy się na test NIFTY pro . Z wyników wyszło że będziemy mieć dziewczynkę :) Aż Ty na prenatalnych lekarz nam oznajmia jak by nie znał wyników powiedział by że będziemy mieć chłopca . I tu zonk 🙈 5 razy sprawdzał i aż nie dowierzał . Mamy za 2 tyg wizytę więc sprawdzimy jeszcze raz :) czy ktoś słyszał o przypadku pomyłki w testach NIFTY ?? Dla nas nie ważna jest płeć ważne że dzidzia jest zdrowa :)
Ps. Wyszła nam również fala wsteczna DV . Przy pierwszym dziecku też to mielismy ale w ciągu 4 dni wszystko się unormowało o mama nadziej że tu również tak będzie .
Pozdrawiam wszystkie mamuśki :)
Witaj, a moze kwestia tego wyrostka nie jest taka zero-jedynkowa i bedzie jednak dziewczynka? Wczesnie jeszcze w sumie jest :) 🌸
A zostajesz z nami na styczniowkach ? Jaki masz termin porodu?

reklama
Hej hej , ja już kiedyś tu do was pisałam 😁 ale odezwę się z moją małą rozkmine 🙈
U nas początki były tragiczne , krwiak, plamienia , podejrzenie w 7 tyg poronienia :( ale udało się mamy skończony 12 tyg. i 5,5 cm :) zdecydowaliśmy się na test NIFTY pro . Z wyników wyszło że będziemy mieć dziewczynkę :) Aż Ty na prenatalnych lekarz nam oznajmia jak by nie znał wyników powiedział by że będziemy mieć chłopca . I tu zonk 🙈 5 razy sprawdzał i aż nie dowierzał . Mamy za 2 tyg wizytę więc sprawdzimy jeszcze raz :) czy ktoś słyszał o przypadku pomyłki w testach NIFTY ?? Dla nas nie ważna jest płeć ważne że dzidzia jest zdrowa :)
Ps. Wyszła nam również fala wsteczna DV . Przy pierwszym dziecku też to mielismy ale w ciągu 4 dni wszystko się unormowało o mama nadziej że tu również tak będzie .
Tak, ja znam dwa przypadki pomyłki w testach nipt. Jeden z nich dotyczył właśnie płci.

Hejka, dostałam antybiotyk bo znaleźli bakterie w moczu, ale nie mam żadnych objawów i teraz świruję, ze te antybiotyki teraz to zło :(
Kurcze, a nie kazali powtórzyć badania przed przepisaniem antybiotyku, a do powtórki tylko żurawina i innymi naturalnymi rzeczami się wspierać skoro nie masz objawów? Bo miałam taka sytuacje, ale najpierw kazali mi powtórzyć oraz zrobić posiew żeby wiedzieć jaka to dokładnie bakteria przed przepisaniem antybiotyku (finalnie wyszło że pomylili mój mocz z innym)

Co za termin 😀 masz już dzieci? Rodzisz przed/ po terminie?
Toż to już na święta to dziecko może się urodzić 😀
Pewnie że możemy urodzić na święta🤣
OM 1.01.2026 a z USG 06.01.2026 więc wszystko jest możliwe 😁 może nowy rok będziemy świętować na porodówce albo jeść karpia na porodówce któż to wie . Tak mam syna 9 letniego 😁

Chyba w najnowszych danych podają 0,50% czy coś około tego 0,48% 🤗

reklama
Kurcze, a nie kazali powtórzyć badania przed przepisaniem antybiotyku, a do powtórki tylko żurawina i innymi naturalnymi rzeczami się wspierać skoro nie masz objawów? Bo miałam taka sytuacje, ale najpierw kazali mi powtórzyć oraz zrobić posiew żeby wiedzieć jaka to dokładnie bakteria przed przepisaniem antybiotyku (finalnie wyszło że pomylili mój mocz z innym)
Jakie to życie jest trzeba wszystkiego pilnować powtarzać bo byś się nadaremno najadła antybiotyku 🤦‍♀️🤦‍♀️bo ktoś pomylił mocz

Do góry