reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

Kochane! Widać Wam już brzuszki?
U mnie nadal nic… wieczorami jak troche nabiore wody i wiadomo jedzenia z całego dnia to minimalnie, a tak to nic.
11 tydzień już, naprawdę liczyłam, że w drugiej ciąży to wyskoczy bardzo szybko, szczególnie patrząc po znajomych czy szwagierkach.
Byłabym spokojniejsza, a tak to już mam zero objawów poza sennością, mam nadzieję, że chociaż kopniaki będę szybciej czuła, w poprzedniej jakoś w 15 tc, a od 14 motylki.
Jakoś od kilku dni odczuwam właśnie takie łaskotanie, mam nadzieje, ze to bobasek.
U mnie właśnie już coś tam widać, zwłaszcza wieczorem, taka kuleczka ale jest. Mężu rano i wieczorem całuje na powitanie/dobranoc 🥹🥹🥹

reklama
U mnie nadal nic… wieczorami jak troche nabiore wody i wiadomo jedzenia z całego dnia to minimalnie, a tak to nic.
11 tydzień już, naprawdę liczyłam, że w drugiej ciąży to wyskoczy bardzo szybko, szczególnie patrząc po znajomych czy szwagierkach.
Byłabym spokojniejsza, a tak to już mam zero objawów poza sennością, mam nadzieję, że chociaż kopniaki będę szybciej czuła, w poprzedniej jakoś w 15 tc, a od 14 motylki.
Jakoś od kilku dni odczuwam właśnie takie łaskotanie, mam nadzieje, ze to bobasek.
Nic a nic nie widzę :)

Ja się modle by na czwartkowej wizycie usłyszę że łożysko jest na tylnej ścianie. W drugiej ciąży miałam z przodu i jednak ograniczało te początkowe ruchy.

Jest oznaczana płeć, no chyba że się nie chce, to można w ankiecie przed pobraniem zaznaczyć 😊
My chcemy ale chyba wynik dam komuś innemu odczytać tak żeby dotarł do miejsca płci i je narazie przed nami utajnił 😅 tzn mi to wszystko jedno ale znam marzenie partnera a ja nieustannie czuję że będzie córka ☺️

Dziewczyny byłam na NFZ, ale opatrzność nade mną czuwa bo nie chciałam tu zostawiać ze względu na to, że mam polecone nazwisko od mojej lekarki i tam pójdę, bo ta pani doktor u której dziś byłam też jest w ciąży 😁
No i Dzidziuś ma 4,8 cm 😳 w tamtym tygodniu 3,2 cm więc rośnie jak na drożdżach spodziewałam się bliżej 4cm
Pani doktor mówiła, że za wcześnie na płeć, ale wyrostek płciowy jest równoległy do kręgosłupa więc większe prawdopodobieństwo na dziewczynkę choć mam się nie nastawiać!! I próbuje to robić ale moje przeczucie się sprawdza i co do pierwszej i do do drugiej ciąży.
Za tydzień prenatalne ☺️

Ostatnia edycja:
U mnie dziś 13+2 ale brzuchol to już od dawna widać, przynajmniej od 8 tyg. Aż mi wstyd było jak pielęgniarka na pobraniu półtora miesiąca temu zapytała „ile do rozwiązania” a ja patrzę na nią i myślę co mam powiedzieć, 7 miesięcy? 🤣🤣 ale mam łożysko z przodu, więc chyba temu tak szybko mi wypchnęło. I lubię teraz podjeść i wszystko idzie w brzuch

Wow to szybko czułaś ruchy, ja w pierwszej ciąży 20+3
U mnie dziś 11+3 i też brzuszka zero- wieczorami bardziej, ale myślę, że to od progesteronu, bo rano mam płaski brzuch… i też mam podobne odczucia, że jakby coś było widać to jakoś spokojniej.
Bardzo szybko, aż lekarz był w szoku, ale każdy ruch, który czułam mowiłam mu, a on potwierdzał z usg. 😂
Dokładnie! Jak już jest brzuszek, mocniejsze ruchy to już jest taki spokój totalny. 🥹

Dziewczyny byłam na NFZ, ale opatrzność nade mną czuwa bo nie chciałam tu zostawiać ze względu na to, że mam polecone nazwisko od mojej lekarki i tam pójdę, bo ta pani doktor u której dziś byłam też jest w ciąży 😁
No i Dzidziuś ma 4,8 cm 😳 w tamtym tygodniu 3,2 cm więc rośnie jak na drożdżach spodziewałam się bliżej 4cm
No i pani doktor mówiła, że za wcześnie na płeć, ale wyrostek płciowy jest równoległy do kręgosłupa więc większe prawdopodobieństwo na dziewczynkę choć mam się nie nastawiać!! I próbuje to robić ale moje przeczucie się sprawdza i co do pierwszej i do do drugiej ciąży.
Za tydzień prenatalne ☺️
Oj rośnie rosnie😊😊

reklama
U mnie dziś 13+2 ale brzuchol to już od dawna widać, przynajmniej od 8 tyg. Aż mi wstyd było jak pielęgniarka na pobraniu półtora miesiąca temu zapytała „ile do rozwiązania” a ja patrzę na nią i myślę co mam powiedzieć, 7 miesięcy? 🤣🤣 ale mam łożysko z przodu, więc chyba temu tak szybko mi wypchnęło. I lubię teraz podjeść i wszystko idzie w brzuch
Łożysko chyba nie ma znaczenia na wielkosc brzuszka, ale czytałam, że np. często ten większy brzuszek od samego początku ro zatrzymywanie wody w organizmie przez hormony, ja miałam większy w 8tc niz teraz, teraz niestety deska… zaczelam znowu szczotkowanie co 2 dzien, a nie 1/2 w tygodniu i ulga niesamowita. 🤍
Lekarz mowi, ze jak za te kilka dni skoncze progesteron to już bedzie zupełnie okej bo tylko ten naturalny zostanie i organizm sobie ureguluje.

Do góry