reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

No to i tak nic Cię nie uratuje, umowa się skończy i dalej macierzyński będzie płacił ZUS.
W takim wypadku brałabym L4, to że będziesz dzielnie pracować póki dasz radę niczego tu nie zmieni.
Jeśli się mylę to dawajcie dziewczyny znać, ale to chyba najlepsza opcja :)
No muszę powiedzieć, on musi kogoś znaleźć na moje miejsce-ja powinnam przekazać stanowisko.

reklama
No muszę powiedzieć, on musi kogoś znaleźć na moje miejsce-ja powinnam przekazać stanowisko.
Ja jak przechodziłam na L4 nikogo wcześniej nie informowałam, po prostu szłam do lekarza brałam L4 i później dzwoniłam do kierowniczki i mówiłam że mam L4 ciążowe i nie obchodziło mnie czy i jak znajdzie zastępstwo za mnie

Dziewczyny, nie wiem w którym tygodniu ciąży jestem :) OM 22 kwietnia, korzytałam z apki ciążowej i było dziś 11+1, ale koleżanka poleciła mi inną (ciąża+) i ta mi pokazuje 10+1, to jak to sprawdzić?

Moja mała wielka miłość 🥰 dzisiaj byliśmy na usg wszystko jest idealnie jest 2 dni starszy z USG 🥰🥰ale wyszła mi cukrzyca ciążowa 😩i w środę mam Diabetologa 🤦‍♀️Wszystko zrobię aby tylko insuliny nie było i aby z maluchem było wszystko ok 🥰🥰🥰Córeczka moja to kazała dać zdjęcie w ramkę i postawiła na biurku 🥰🥰🥰aby codziennie brata widzieć to takie wzruszające

Załączniki

• IMG_5453.jpeg
    IMG_5453.jpeg
    581,4 KB · Wyświetleń: 52
Ja jeszcze nie informowałam w pracy, ale pewnie niebawem to zrobię, muszę tylko najpierw zaplanować jak zorganizować zastępstwo za mnie. Zajmuję jednoosobowe stanowisko bezpośrednio podległe pod zarząd i na prawdę chciałabym mieć do czego wrócić :)
A pracować zamierzam dopóki tylko będę się dobrze czuć.

Dziewczyny korzystacie z adapterów do pasów bezpieczeństwa w samochodzie, tak, żeby nie uciskały Wam brzucha? Macie coś do polecenia? Warto w ogóle?

reklama
Szkoda sobie mosty palić trochę, jeśli mysli sie o ewentualnym powrocie w obecne miejsce
W przypadku Nagi to i tak bez znaczenia, bo urodzi w styczniu, do maja jeszcze bedzie na umowie a potem umowa wygasa więc szef musiałby być naprawdę spoko a z tego co Nagi pisała to chyba nie do końca jest aż tak spoko.
Wszystko zależy też jakie się ma stanowisko - koleżanka pracowała w domu pogrzebowym jak zaszła w ciążę, ale miała na przykład spoko kierownictwo, umowę na czas nieokreślony i zapewnienie że spokojnie bedzie mogła wrócić - jej opłacało się zostać jeszcze miesiąc czy dwa w pracy i przeszkolić nowego pracownika.
Także wszystko zależy od okoliczności..

Do góry