reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Miałam was zapytać, macie doświadczenie z ćwiczeniem w ciąży poprzedniej czy teraz? Albo planujecie, zapatrujecie się? 🙂 Może na jakieś fajne zajęcia chodzicie?
poprzednia ciaza, biegalam
Do 6 miesiaca, pracowalam w wojsku, wiec nie mialam właściwie nic innego do roboty. Teraz przed zajściem aerial hoop i pole dance, ale narazie przerwałam, zakaz od lekarza, ciąża z ivf, ale wrócę po dojściu do siebie po porodzie , zamierzam od 2 trymestru wrócić na siłownię:) rozciągać się i może znajdę jakąś jogę;) jak będzie wszystko git

reklama
ja się opalałam ostatnio jak byłam na działce. Tylko nie tak że leżałam jak skwarka tylko np w basenie żeby się schładzać i zakryty brzuch. Sprawdzałam czy mi się plamy nie robią i nie więc jest ok. Nie unikam słońca, kobiety w ciąży też jeżdżą na wakacje, też żyją w upalnych krajach itp.
Tylko tak jak mówię, nie leżę kilku godzin plackiem tylko raczej na zasadzie że w basenie żeby schładzać ciało. Chodzi o to żeby nie nagrzewać się tak samo jak w przypadku gorących kąpieli. A jeśli nie mam możliwości schładzania się to trochę nogi tylk
O to mniej więcej mi chodziło. Ja wystawie nogi czy plecy na 10-15 minut. Byle troszkę słońca złapać i uciekam. Jeśli usiądę na słońcu to chowam brzuch. Parę minut i w cień. Wczoraj w te upały byłam tylko na chwilkę bo stwierdziłsm że ciężko oddychać nawet w cieniu.

Jakie badania ostatnio zlecił Wam ginekolog? Po pierwszym USG w 6 tygodniu miałam ich zleconych pełno: krew, mocz, tsh, toksoplazmoza, różyczka itp a teraz jak byłam tydzień temu w 9 tygodniu zlecił mi ogólne moczu i test awidnosci toksoplazmozy żeby sprawdzić kiedy ją przeszłam.
Zastanawiam się że nie zlecił tsh mimo że mam hashimoto a może wszystko było ok i dlatego tak mało badań
Ja z tymi badaniami, które miałaś zlecone najpierw poszłam już na pierwszą wizytę, bo wiedziałam z doświadczenia, że będą potrzebne. :-) Jeśli chodzi o tsh - przyszłam z wynikiem na pierwszą wizytę, na drugą nie powtarzałam, mam to zrobić na kolejną + na każdą wizytę morfologia. :)

O to mniej więcej mi chodziło. Ja wystawie nogi czy plecy na 10-15 minut. Byle troszkę słońca złapać i uciekam. Jeśli usiądę na słońcu to chowam brzuch. Parę minut i w cień. Wczoraj w te upały byłam tylko na chwilkę bo stwierdziłsm że ciężko oddychać nawet w cieniu.
no ja wlasnie jak nie moge sie schodzić to odrazu mi na słońcu słabo i bardziej mdli 🙈 wiec leżenie plackiem nawet być sie nie udało 😅 ale nas pogoda zaskoczyła i od 12 co chwilę padał deszcz i miałyśmy 25 stopni 🙈 niby spoko bo lepiej się oddychało ale dziecku się już nudziło bo koniecznie do basenu a przez wiatr odczuwalna była jeszcze niższa 😬 a dzisiaj już 20 stopni tylko więc chyba na plac zabaw się wybierzemy w końcu 🙈

reklama
Jak się dzisiaj czujecie? Ja zasypiam na siedząco mimo, że noce całe przesypiam, śpię minimum 8 godzin. Czy też macie takie mocne wzdęcia? 🤭

Do góry