Kitsune
Moderator
Ja też nie mamCzyli tylko ja jeszcze nie mam terminu prenatalnych?Teraz dostaje się skierowania?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też nie mamCzyli tylko ja jeszcze nie mam terminu prenatalnych?Teraz dostaje się skierowania?
Ja mam w piątek, to zapytam, bo w sumie wcześniej o tym nie myślalam wcześniej, a i tak chcę się umówić bliżej końca tego wymaganego terminu.Ja też nie mamOstatnia wizyta i USG było prawie 3 tygodnie temu
![]()
Tak, musisz je mieć w wersji papierowej i zabrać ze sobą na badanie. Lekarz nie wystawił ci jeszcze? Mi ginekolog prowadząca od razu dała bo mówiła że mogą być kolejki.Czyli tylko ja jeszcze nie mam terminu prenatalnych?Teraz dostaje się skierowania?
Nie, nie wystawiła mi. Będę robić w klinice, tylko w innym oddziale, bo chcę u konkretnego lekarza, więc może po prostu jutro przedzwonię zaklepać termin.Tak, musisz je mieć w wersji papierowej i zabrać ze sobą na badanie. Lekarz nie wystawił ci jeszcze? Mi ginekolog prowadząca od razu dała bo mówiła że mogą być kolejki.
To może dlatego że klinika. Mi wystawiła na poprzedniej wizycie i właśnie mówiła, że w sierpniu często są urlopy więc trzeba zapisać się wcześniej. Ja dostałam od niej listę do kogo najlepiej się zapisać i praktycznie nie miałam wyboru terminuNie, nie wystawiła mi. Będę robić w klinice, tylko w innym oddziale, bo chcę u konkretnego lekarza, więc może po prostu jutro przedzwonię zaklepać termin.
Dziękuję za pamięć! Już po wizycie. Kamień z serca, wszystko dobrze, maleństwo ma 4.1cm, mamy 11 tydzień wg usg, wg om 10+3, więc rośnie pięknie. Serduszko ładnie bije, widziałam rączki i nóżki, mega wzruszenie
Ja miałam rok temu, troche nieprzyjemne wiadomo ale na spokojnie do przeżyciaA miała któraś z Was biopsję cienkoigłową tarczycy? Mam w poniedziałek i mam nadzieję, że to szybkie i małobolesne ukłucie.![]()
ja także polecammnie w 1 ciazy kusilo ostatecznie nie kupilam bo wszyscy odradzali a teraz znowu mnie kusi![]()
o idziemy podobnie ja mam 10+2Dziękuję za pamięć! Już po wizycie. Kamień z serca, wszystko dobrze, maleństwo ma 4.1cm, mamy 11 tydzień wg usg, wg om 10+3, więc rośnie pięknie. Serduszko ładnie bije, widziałam rączki i nóżki, mega wzruszenie30 lipca mam prenatalne, w przyszłym tygodniu jeszcze endokrynolog i diabetolog (cukier na czczo 92- granicznie ale jednak zalecenie konsultacji). W końcu się uspokoiłam, że już będzie wszystko dobrze i w przyszły weekend pochwalimy się rodzince
![]()