reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

reklama
Dzień dobry ❤

@callina u mnie od biochemu też żadnej ciąży a to już równe półtora roku.
Raczej nie uważam, że mi to cokolwiek przyblokowało, raczej potrzeba więcej czasu 🥹
ja mam wrażenie, że się moje cykle ostro zmieniły.. zawsze mocne bóle owulacyjne, masa śluzu, a teraz nawet pół z tego nie ma .. dlatego mam takie odczucia

Ja miałam dla niego przygotowaną "paczkę" od kuriera a w niej różowe i niebieskie wycinki z bibuły,małe skarpetki i liścik "do zobaczenia za 9 mc tato" i mu to dałam,gdy otworzył i przeczytał to dałam mu testy - oczywiście on kreski nie widzi, ślepy 😂 ale się ucieszył bardzo,mimo,że widać po nim ,że się obawia (w 23r miałam biochem i później pozamaciczną). Sam zagadał ,że trzeba zrobić betę itd. i się narazie nie nakręcać.
Ja miałam takie wątpliwości bo się ostatnio coś dogadać nie możemy od ponad tygodnia,on ma ciężki czas w pracy itd. ale to wszystko minie napewno
Wszystko się ułoży i trzeba w to wierzyć,każdy czasem ma gorszy okres czy to przez pracę czy inne problemy,u nas też nie zawsze jest kolorowo ale jakoś idziemy razem przez te czasem ciężkie życie,i o to właśnie chodzi. A prezent bardzo super mu dałaś i trzymam kciuki bardzo mocno żeby ten kropek siedział przez 9 miesięcy i żeby wszystko było z nim dobrze ♥️

A powiedz mi ile po pozamacicznej jesteś w kolejnej ciąży? Staraliście się tak zaraz czy jakaś dłuższa przerwa? (Chyba Szukam nadziei że to nie będzie trwało wieki 🫢)
Edit: (w grudniu 23r a dokładniej o ciąży dowiedziałam się 05.12 a operację miałam 23.12)Miałam laparoskopię ale jajnik i jajowód jest cały (był tylko nacięty bo pęcherzyk był na zewnątrz od str otrzewnej) 2 mc musieliśmy się zabezpieczać. Przestaliśmy w kwietniu 24r. I seksy były różnie - czasami 3 razy w tygodniu a czasem 3 na cały cykl. W tym cyklu "się udało"🤞🏼 (będę spokojniejsza po becie a jeszcze spokojniejsza po USG) - i nie wiem czy to dzięki globulkom feminum pregna (pierwszy raz ich użyłam -był to pierwszy wspomagacz) czy coś po prostu pykło:)

Ostatnia edycja:
Wszystko się ułoży i trzeba w to wierzyć,każdy czasem ma gorszy okres czy to przez pracę czy inne problemy,u nas też nie zawsze jest kolorowo ale jakoś idziemy razem przez te czasem ciężkie życie,i o to właśnie chodzi. A prezent bardzo super mu dałaś i trzymam kciuki bardzo mocno żeby ten kropek siedział przez 9 miesięcy i żeby wszystko było z nim dobrze ♥️
Dziękuję za miłe słowa :) 😘
Też mam cichą nadzieję,że na koniec marca/początek kwietnia bedziemy mieli zdrowego bobasa ;)
my bardzo wiele wzlotów i upadków przeszliśmy we dwoje to damy radę (2 biochemy,cp, śmierć mojej mamy...)

ja mam wrażenie, że się moje cykle ostro zmieniły.. zawsze mocne bóle owulacyjne, masa śluzu, a teraz nawet pół z tego nie ma .. dlatego mam takie odczucia

Rozumiem 🫂 ciekawe dlaczego takie zmiany nastąpiły 🤔
A długo się staracie? 🥹 Jestem z Wami drugi miesiąc na kreskach j jeszcze nie kojarzę wszystkich historii dlatego pytam ❤

Dziękuję za miłe słowa :) 😘
Też mam cichą nadzieję,że na koniec marca/początek kwietnia bedziemy mieli zdrowego bobasa ;)
my bardzo wiele wzlotów i upadków przeszliśmy we dwoje to damy radę (2 biochemy,cp, śmierć mojej mamy...)
Ja wychodzę z założenia że wszystko dzieje się po coś,i te ciężkie chwile choć czasami dobijają i człowiek już nie ma nadziei na lepsze jutro to są po coś,choć czasami i ja mam chwilę zwątpienia to na wszystko przychodzi czas,tak będzie i u was😘 czego wam z całego serca życzę,urodzisz i będziecie cieszyć się swoim małym wielkim szczęściem

Edit: (w grudniu 23r a dokładniej o ciąży dowiedziałam się 05.12 a operację miałam 23.12)Miałam laparoskopię ale jajnik i jajowód jest cały (był tylko nacięty bo pęcherzyk był na zewnątrz od str otrzewnej) 2 mc musieliśmy się zabezpieczać. Przestaliśmy w kwietniu 24r. I seksy były różnie - czasami 3 razy w tygodniu a czasem 3 na cały cykl. W tym cyklu "się udało"🤞🏼 (będę spokojniejsza po becie a jeszcze spokojniejsza po USG) - i nie wiem czy to dzięki globulkom feminum pregna (pierwszy raz ich użyłam -był to pierwszy wspomagacz) czy coś po prostu pykło:)
Ok, rozumiem. Ale dzięki że się podzieliłaś 😙 i oczywiście trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏻😍 u mnie to tegoroczne - luty także dopiero startujemy po tym wszystkim można powiedzieć, póki co bez napinki i bez wspomagaczy. Tak jak mówiłam pomimo tego że ja jajowód niestety straciłam to liczę tylko na to że to nie będą wieki skoro w poprzednie ciąże w miarę sprawnie się udawało 🤞🏻

reklama

Załączniki

• IMG20250723074542.jpg
    IMG20250723074542.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 115
  • IMG20250723074726.jpg
    IMG20250723074726.jpg
    958,7 KB · Wyświetleń: 114
  • IMG20250723081556.jpg
    IMG20250723081556.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 112
Do góry