reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

No tak. Ale teraz pomyśl, że w ciągu roku starań masz tych biochemów np. 6. Dużo, no nie?
Jedno poronienie u kobiety to statystyka. Ale trzy, cztery to już problem.

Moja koleżanka na rok starań zaliczyła 2 biocheny i dwa poronienia. Dobrali jej leki, zrobili IVF i jest z terminem na luty 🤷‍♀️
Mimo wszystko warto wspierać ludzi w ich staraniach, bo ludzie chcą, a dzietność spada.

Znaczy, mi chodzi mi o to, że temat reprodukcyjny jest tak zryty z natury, że niestety prędzej będzie to biochem niż ciąża z "szczęśliwym zakończeniem"... Co jest conajmniej porąbane jak się o tym myśli... bo co to wogóle znaczy, że do 60% popłynie w toalecie albo wyląduje na podpasce.
Jak się dowiedziałam o ciąży z krwi to obstawiałam od ręki, że zaraz będzie po ptakach bo byłam bardzo daleko od nawet pierwotnegl terminu miesiączki.

reklama
A jak już odejść od biochemów a sięgnąć statystyki z poronieniami to już wogóle.
Że ok 20% się kończy? To 1 na 5 ciąż, albo 1 do 4. Znów to dużo.

Planuję kupić dla córki spacerówkę lecz nie wiem na co się zdecydować. Chciałabym się zmieścić w budżecie do 1000 zł. Czy możecie mi coś polecić co wam się sprawdziło ? Mieszkam w małym mieście i chciałabym zamówić coś przez internet czy macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe?

Planuję kupić dla córki spacerówkę lecz nie wiem na co się zdecydować. Chciałabym się zmieścić w budżecie do 1000 zł. Czy możecie mi coś polecić co wam się sprawdziło ? Mieszkam w małym mieście i chciałabym zamówić coś przez internet czy macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe?
Ja dla syna miałam Valco Snap 4 Sport i czeka na strychu na drugie dziecko. Jest akurat w takiej promocji, że nowy łapie się w tym budżecie. U mnie użytkowany w trudnym terenie, różne nierówności, kamienie i dawał sobie super radę.

Kurde te statystyki to dramat.. niby sie slyszy o poronieniach, nie raz ktos mowi, czy pisze, ale z drugiej strony widzi sie tyle dzieci dookola i nie dociera tak bardzo jak liczby 1/4, 1/5… masakra
Powiem Wam że dopiero to Forum dało mi obraz tego ile kobiet zmaga się z historiami poronień, biochemów, ciąż pozamacicznych. Miałam wrażenie że wokół pełno dziewczyn w zdrowych ciążach, że jak test pozytywny to za 9 miesięcy Maluch na pokładzie, oczywiście poronienia się zdarzają...no właśnie miałam wrażenie że się zdarzają. Nic bardziej mylnego.
I co mój pierwszy w życiu pozytywny test i okazał się biochemem...

Co do wczesniejszych slodyczy, byl taki batonik picnic i alibi, o mamooo jakie to bylo dobre!
A pamiętacie te galaretki ? OMG ale one były pyszne, zawsze moja prababcia je miała 🥰

Załączniki

• 63b6964a95d8a_o_medium.jpg
    63b6964a95d8a_o_medium.jpg
    65,3 KB · Wyświetleń: 9
reklama
Do góry