reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

A u mojego najmłodszego syna jak gorączka jest na poziomie 39 wzwyż to i CRP szybko szybuje do góry. Za każdym razem.
Ostatnio miał nogę w gipsie, chwilę później gorączka przyszła. Poszłam do lekarza CRP nie badała, na drugi dzień zbadałam samą ale antybiotyk dostał i podałam mu (gorączka była na poziomie 4o,2 i zbić nie mogłam). Z rana poszłam zrobić wyniki CRP no i miał 42 . Także ten ...
U Nas nie ma wyjścia. Wiem już kiedy CRP jest wysokie, przestaje chodzić, nie je i ma błędny wzrok. Leżałam z małym już 3 razy z gorączką w szpitalu bo ani zbić a CRP wysokie.
Lekarze robili badania i nic. Taki jego urok byle infekcja i źle się kończy. Powiedzieli ,że wyrośnie z tego. Oby

reklama
całe szczęście, tylko tych starych jest jeszcze bardzo dużo.
Moja koleżanka ma dla syna raz w mies antybiotyk na....zapalenie oskrzeli 😏 dzieciak jest wyjałowiony tymi lekami, już jej powiedziałam conieco i zmieniła przychodnie, nagle się okazało że to już początek astmy wczesnodziecięcej i nagle antybiotyków nie potrzeba..
Mój starszy syn przechodził zapalenie oskrzeli 5 razy do roku. Tragedia, żeby nie łykał min stop antybiotyków to wziewne brałam , pomagało :) .

A u mojego najmłodszego syna jak gorączka jest na poziomie 39 wzwyż to i CRP szybko szybuje do góry. Za każdym razem.
Ostatnio miał nogę w gipsie, chwilę później gorączka przyszła. Poszłam do lekarza CRP nie badała, na drugi dzień zbadałam samą ale antybiotyk dostał i podałam mu (gorączka była na poziomie 4o,2 i zbić nie mogłam). Z rana poszłam zrobić wyniki CRP no i miał 42 . Także ten ...
U Nas nie ma wyjścia. Wiem już kiedy CRP jest wysokie, przestaje chodzić, nie je i ma błędny wzrok. Leżałam z małym już 3 razy z gorączką w szpitalu bo ani zbić a CRP wysokie.
Lekarze robili badania i nic. Taki jego urok byle infekcja i źle się kończy. Powiedzieli ,że wyrośnie z tego. Oby
Moja mała siostra tak ma, a moja córka zupełnie inaczej. Lekka gorączka nie wymagała nawet podania leku, bo nie miała rządnych innych objawów, była aktywna z dobrym aoetytem. W chorobie za to zbijaliśmy, ale bez większego problemu.

Witajcie Dziewczyny 🌞

Uff trochę rozgrzała się dyskusja, ale wiecie co, to jest prawo tego miejsca, dzielmy się różnymi punktami widzenia i pamiętajmy o szacunku do odrębności zdania....czy mamy rację czy jej nie mamy.

Napiszę więcej wiele razy moje błędne myślenie korygowałam właśnie historiami opisanymi na forum 🩷

Autopsja 😁
I weź tu dogodzić sobie nie można nawet 🤣

Ja tak mam odkąd mój starszy się urodził a mianowicie prawie od 11 lat budzę się w nocy i chodzę przykrywać dzieci 🤦
Ja mam zawsze pierwszą przespaną noc taką. Jak będzie łaskawy i zrobi powtorkę to już powinnam tez przespać :D

reklama
Moja mała siostra tak ma, a moja córka zupełnie inaczej. Lekka gorączka nie wymagała nawet podania leku, bo nie miała rządnych innych objawów, była aktywna z dobrym aoetytem. W chorobie za to zbijaliśmy, ale bez większego problemu.
U mnie w rodzinie mam tak jak , moje dzieci i właśnie moja siostra 🤷
Za to moja mama wgl nie choruje, nic zero. Ostatni raz antybiotyk brała jak jeszcze z nią mieszkałam a to hohoh kopę lat temu było.

Moje dzieci dziedziczą po mnie wszystko co najgorsze 🤦

Przypomniało mi się . Mój młodszy brat co roku leżał na zapalenie płuc w szpitalu, dosłownie do 9 roku życia. Później wyszła astma. Drugi brat co roku łamał sobie nogę a nawet zdążyło się 2 razy do roku. Hitem jest jak spadł z dywanu i sobie gire skręcił 🤣

Do góry