reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Ja mam pierwszego gina dopiero we wtorek. Jak sobie radzicie z tym czekaniem? Ja co chwilę patrzę w kalendarz ile dni zostało i który to tydzień/dzień ciąży jakby to coś miało zmienić 🙈

reklama
Ja mam pierwszego gina dopiero we wtorek. Jak sobie radzicie z tym czekaniem? Ja co chwilę patrzę w kalendarz ile dni zostało i który to tydzień/dzień ciąży jakby to coś miało zmienić 🙈
Ja podchodzę do tego tak, że robię na codzień wszystko aby dbać o siebie i ciążę. Stresuje sie czy wszystko dobrze, ale wiem, że już nie mam na nic wpływu. Pozostaje czekać.

Ja z doświadczenia wiem, że wszystko może się wydarzyć, że nie mam na to aż tak wielkiego wpływu, że to czy mam objawy czy nie, o niczym nie świadczy. Biorę leki i staram się żyć normalnie. Pomaga mi też myśl, że jakbym mieszkała w UK, to absolutnie nikt by się mną nie przejmował w 1 trymestrze, a jednak musiałabym sobie jakoś radzić :)

Nie jest zły, ale ma połowę kwasu syntetyczną, a to teraz nie jest jakoś super polecane (to jest zmiana w ostatnich latach, jak ja byłam w ciąży w 2021 roku to dopiero zaczynało się o tym mówić). Tym bardziej, że są już na rynku podobne cenowo preparaty, które mają tylko folian w składzie.
Aaa to nawet nie wnikałam. To co polecacie dziewczyny to wtedy zakupię coś innego 🙂

Ja mam tylko wybrane posiłki. Np. Ostatnio wchodzi mi tylko bułka z jedną szynką, innych nie ruszę. Dużo posiłków i produktów przestało mi smakować. Schudłam już nawet trochę. Nawet woda gazowana mi nie podchodzi.
No to u mnie podobnie :D jak cos wchodzi to wchodzi i jem tylko to. Ogólnie u mnie najgorzej jest tak rano kolo 5/6 sie zaczyna i tak naprawdę do godziny kolo 13 jest kiepsko. Praktycznie wtedy nie jem tylko pije wodę. Potem pomału mogę coś zjeść, a wieczorem juz raczej na spokojnie tyle właśnie ze rzeczy na które mam naprawdę ochotę :D

Ja biorę prenatal uno :)
Co do nudności to ja mam najgorzej do południa, potem póżnym popołudniem i jak się kładę spać. Ostatnio mi tak niedobrze, że nie mogę zasnać, męczące to jest. U mnie pomaga jak coś zjem :p od razu lepiej się czuję :p tyle... że nie mogę przezcież w kołko jesć

Ja się tak źle czuje, że po prostu staram się przetrwać każdy dzień. Wizyty bardziej przeżywa mój mąż 😅🤣 po prostu wiem, ze na nic nie mam wpływu, jakoś ze spokojem do tego podchodzę

reklama
Ja się tak źle czuje, że po prostu staram się przetrwać każdy dzień. Wizyty bardziej przeżywa mój mąż 😅🤣 po prostu wiem, ze na nic nie mam wpływu, jakoś ze spokojem do tego podchodzę
Ogólnie ludzie mówią, ze ciąża to piekny czas, a ja mam ochotę takim ludziom przy***ać w ryj, za przeproszeniem. Nigdy się tak źle nie czułam, całymi dniami jestem sama w domu. Skupiam się na tym żeby przeżyć, nie zemdleć w drodze do toalety. Spodziewałam sie, ze będzie ciężko ale nie aż tak, ze z dnia na dzień skończy się moje normalne funkcjonowanie i zacznie walka

Do góry