reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Dziewczyny skoro temat jedzeniowy trwa w najlepsze to podrzucę Wam genialny przepis 😃

Raz spróbujecie i przepadniecie 😁

-ulubiony makaron (choć najlepiej sprawdza się takie grubsze wstążki)
- 1 kg fenkuła
- cebula takie 4-5 dużych
-przyprawy: sól, płatki chilli
- cytryna
- parmezan

Cebulkę kroicie jak lubicie i na patelnię, jak zacznie się rumienić to wrzucacie pokrojone drobno fenkuły (oleju musi być dość sporo) dodajecie sól i płatki chilli i tu potrzeba czasu bo wszystko się musi tak długo smażyć aż się skarmelizuje. Jak już mamy to gotowe to wyłączamy płytę/gaz co tam macie i wciskacie cytrynę (jak ma dużo soku to wystarczy jej pół). Doprawiacie jeszcze gdy przypraw za mało i wrzucacie ugotowany makaron. Dobrze wszystko mieszacie żeby wszystko pięknie oblepiło makaron. Podajecie z tartym parmezanem (ja to lubię tak obficie sobie sypnąć)

Będziecie stękać z rozkoszy jedzenia 😁

Bon apetit 🌞

reklama
Dziewczyny skoro temat jedzeniowy trwa w najlepsze to podrzucę Wam genialny przepis 😃

- 1 kg fenkuła
- cytryna
- parmezan

Cebulkę kroicie jak lubicie i na patelnię, jak zacznie się rumienić to wrzucacie pokrojone drobno fenkuły (oleju musi być dość sporo) dodajecie sól i płatki chilli i tu potrzeba czasu bo wszystko się musi tak długo smażyć aż się skarmelizuje. Jak już mamy to gotowe to wyłączamy płytę/gaz co tam macie i wciskacie cytrynę (jak ma dużo soku to wystarczy jej pół). Doprawiacie jeszcze gdy przypraw za mało i wrzucacie ugotowany makaron. Dobrze wszystko mieszacie żeby wszystko pięknie oblepiło makaron. Podajecie z tartym parmezanem (ja to lubię tak obficie sobie sypnąć)

Bon apetit 🌞
Wszystko spoko, ale koper włoski raczej u mnie nie przejdzie. W sensie moi domownicy nie zjedzą.

U nas dziś indyk,kaczka, krówka i świnka.
Pamiętał jak mój brat tylko rosół gotował bo bratanica nic innego jeść nie chciała. Moja na szczęście tylko przy zupach wybrzydza. No i bunt przeciwko warzywom.
Na wypasie! :D u nas warzywa wchodza, choc nie wszystkie, ale czym starszy tym bardziej odrzuca mieso, teraz nie je prawie wcale, wiec niezle sie nagimnastykuje i lecimy na badaniach krwi, o dziwo z jego dieta- wyniki sa ok

- 1 kg fenkuła
- cytryna
- parmezan

Bon apetit 🌞
Jak juz schudne to sprobuje 😂

Mamy identyczne top 3! Chociaz dlugo dla mojego dziecka krupnik byl zupa swiniowa, za to ja z tej 3 zjem tylkp rosol :D

Zupa swiniowa 🤣🤣

U nas jeszcze ogórkowa, ale musi być z ogórków kiszonych zrobionych przeze mnie 🙈

O, córa też lubi 😀

Ale to nie były gumy tylko listki na język 🤪

Tak krótko było w sprzedaży, że nawet nie zapamiętałam co to dokladnie 😅

Jak juz schudne to sprobuje 😂

A ile chcesz schudnąć? Długo już jesteś na diecie? 🥹
Pytam bo ja też się staram dietkować od stycznia z przerwami (bo grzeszki sie zdatzają) 😁

Zupa swiniowa 🤣🤣

O, córa też lubi 😀

Tak krótko było w sprzedaży, że nawet nie zapamiętałam co to dokladnie 😅

A ile chcesz schudnąć? Długo już jesteś na diecie? 🥹
Pytam bo ja też się staram dietkować od stycznia z przerwami (bo grzeszki sie zdatzają) 😁
Z przedszkola przyniosl ta swiniowa, nie wiem co tam im wmawiali 😂
Schudnac musze duuuuzo, to moja wejsciowka do staran w trosce o wlasne stawy :D od stycznia do marca, a potem zaliczylam kilkumiesieczna serie wpadek, od lipca na nowo :D ale dyszka pekla :D

reklama
U nas dziś indyk,kaczka, krówka i świnka.
Pamiętał jak mój brat tylko rosół gotował bo bratanica nic innego jeść nie chciała. Moja na szczęście tylko przy zupach wybrzydza. No i bunt przeciwko warzywom.
Ja jak rosół to też różne mięcho, potem z to mięso miele i robię nugetsy z warzywami 😄
Ogólnie ja kocham RD, dzieciom takie cuda na talerzu podawałam, ale takie łatwe i szybkie, dla mnie najlepszy etap to rozszerzanie diety 😄
Parę inspiracji, choć zdjęć mam milion pincet.
Screenshot_20250724_203748_Instagram.jpg
Screenshot_20250724_203740_Instagram.jpg
Screenshot_20250724_203712_Instagram.jpg
Screenshot_20250724_203700_Instagram.jpg
Screenshot_20250724_203641_Instagram.jpg

Do góry