reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

W miarę udało mi się je zsynchronizować (obym nie pożałowała, że napisał to publicznie 😂). Ale ostatnio wszędzie ich pełno, czyszczą wszystkie kurze w domu, więc lekko nie jest.
Kiedys reklamowali takie nakladki na rece i kolanka przypominajace mop dla raczkujacych dzieci, mysle ze to dobre rozwiazanie, wrocisz z pracy a tu podloga wymopowana 😂

reklama
Przeżyłam 💪
Chociaz nie zrobili mi rtg punktowego, bo mi się zbierało na 🤮 jak tylko probowali mi wpakować do ust osprzętowanie.

No i czekają mnie 2 wizyty po 2h żeby przeleczyć zęby. Ale pan doktor super miły i delikatny. Jednak cos w tym jest, że ginekolodzy i dentyści faceci są bardziej empatyczni na doznania pacjenta (sa wyjątki i sama doświadczyłam wyjątków), zakladam, ze to dlatego, że oni umierają na przeziębienie więc nie mają problemu w walnięciu 4 dawek znieczulenia bo coś gdzieś zaboli 🤣

Przeżyłam 💪
Chociaz nie zrobili mi rtg punktowego, bo mi się zbierało na 🤮 jak tylko probowali mi wpakować do ust osprzętowanie.

No i czekają mnie 2 wizyty po 2h żeby przeleczyć zęby. Ale pan doktor super miły i delikatny. Jednak cos w tym jest, że ginekolodzy i dentyści faceci są bardziej empatyczni na doznania pacjenta (sa wyjątki i sama doświadczyłam wyjątków), zakladam, ze to dlatego, że oni umierają na przeziębienie więc nie mają problemu w walnięciu 4 dawek znieczulenia bo coś gdzieś zaboli 🤣
Mialam swietna pania gin do 1 ciazy, hiper delikatna, a 2, ktora byla w czasie mojego porodu to rzeznik… przy wypisie po porodzie mimo, ze mialam cesarke wydarlam sie na nia ze ma mnie nawet nie dotykac i z 2 m mnie ogladala 😂 ale to wydarcie zwalam na hormony chociaz dziekuje im bardzo za taka interwencje, bolaloby jak nie wiem! :D

Przeżyłam 💪

Ale zrobisz i będzie z głowy. 😎 Ja też (jak chyba każdy) totalna awersja do dentystów i ortodontów, ale jakoś mając 20 lat trafiłam do takiej super Pani, z którą zostałam do dzisiaj. 😀 pomijam, że to w ogóle super babka - zabawna, bezpośrednia, no totalnie mój klimat człowieka, ale tak sprawnie robi, no i wali mi znieczulenia jak dla słonia jak trzeba. 😂
Ostatnio mojego męża musiałam tam za rękę zaprowadzić. 😂 W każdym razie był w takim szoku jak ona robi, że po wizycie mi stwierdził, że to jest chyba jakaś naciągaczka, bo mu „tylko dwa razy wiertłem machnęła i kazała iść”. 😂

reklama
Ja miałam fajnego dentystę, dość daleko, ale w sumie miałam wtedy więcej czasu. Niestety pan się utopił. Później jakoś nie mogłam trafić na nikogo fajnego. Byłam u kilku z polecenia znajomych, ale nikt mi nie podszedł. W poprzedniej ciąży co chwilę byłam u dentysty, zrobiłam wszystko co było z kiedyś tam zapomniane.
Jak to jest z dentysta na NFZ w ciąży ? Bo pamiętam jak kiedyś byłam, to rwanie zęba bez znieczulenia,plomba z amalgamatu i kolejki że hej.

Do góry