reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Boże już nie mogę się doczekać piątku 🙈 tak liczę że dowiem się czy chłopczyk czy dziewczynka 🙈 przez to że już te 1 prenatalne miałam to aż tak się nie stresuję wizyta - choć wciąż nie mam wyniku ryzyk i to jakiś tam stres powoduje😬 no ale i tak wierzę ze jest dobrze i zobaczę w piątek dużo więcej 💕
ja również czekam ze zniecierpliwieniem na ten piątek 🙈 o której masz wizytę?

reklama
Boże już nie mogę się doczekać piątku 🙈 tak liczę że dowiem się czy chłopczyk czy dziewczynka 🙈 przez to że już te 1 prenatalne miałam to aż tak się nie stresuję wizyta - choć wciąż nie mam wyniku ryzyk i to jakiś tam stres powoduje😬 no ale i tak wierzę ze jest dobrze i zobaczę w piątek dużo więcej 💕
ja tez czekam na wyniki ryzyk i tak samo sie nie moge doczekac wizyty tylko ze ja dopiero 11.08🙈

ja tez czekam na wyniki ryzyk i tak samo sie nie moge doczekac wizyty tylko ze ja dopiero 11.08🙈
ja miałam nadzieję że do piątku będą żeby w razie czego ten lekarz na to spojrzał ale na pewno nie będzie bo mówili 2-3 tygodnie :/ ale na pewno się zgodzi żeby w razie czego wysłać mu wynik jeśli mnie zaniepokoi 🙈 mój prowadzący powiedział mi żebym się tym wynikiem wgl nie przejmowała, że usg dobre i dr Dudarewicz tez na pewno wszystko dokładnie sprawdzi, więc mam się pappa nie przejmować 🙈 no ale wiadomo że jakby mi jakieś wysokie czy nawet średnie ryzyko wyszło to i tak mnie to zestresuje i tak 🙄

ja miałam nadzieję że do piątku będą żeby w razie czego ten lekarz na to spojrzał ale na pewno nie będzie bo mówili 2-3 tygodnie :/ ale na pewno się zgodzi żeby w razie czego wysłać mu wynik jeśli mnie zaniepokoi 🙈 mój prowadzący powiedział mi żebym się tym wynikiem wgl nie przejmowała, że usg dobre i dr Dudarewicz tez na pewno wszystko dokładnie sprawdzi, więc mam się pappa nie przejmować 🙈 no ale wiadomo że jakby mi jakieś wysokie czy nawet średnie ryzyko wyszło to i tak mnie to zestresuje i tak 🙄
mi napewno wyjda srednie te od produ przedwczesnego bo juz mi moja powiedziala ze pewnie bedzie jakies 1:50 albo i mniej😬 ale powiedziala ze przy 3 bobasie poprawimy juz te statystyki 🙈 no ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok bo na usg tez wszystko ok ale wiadomo

Miałaś też krwawienia lekkie? Właśnie mi szwagierka pisze, że miała dziś plamienia, jest 12+1
Trochę się stresuje
Nie, ale ten polip wyszedł mi na pierwszej wizycie u mojej gin prowadzącej i ona od razu mi powiedziała że takie plamienia mogę mieć np po współżyciu, aplikacji leku itp. i też mówiła mi kiedy pilnie jechać na sor, a kiedy na spokojnie kontrolować plamienie. I żaden w sumie inny lekarz gin u którego byłam nawet się nie zająknął żeby mnie uprzedzić. Na szczęście żadnych plamień nie miałam na ten moment ale wiem że mogą być, więc przynajmniej będę wiedziała żeby jakoś bardzo nie panikować od razu. Z tego co mówiła taki polip w żaden sposób nie zagraża ciąży jedynie może być upierdliwy ze względu na plamienia.

Ja już też robiłam krzywą, bo miałam cukier na czczo podwyższony, dodatkowo 3 lata temu w ciąży byłam tak na granicy cukrzycy. Na szczęście wyszła dobrze, bo na czczo 82, po 1h 153, po 2h 82.
A dzisiaj robiłam badanie czystości pochwy, miałyście?

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was miała silne zawroty głowy z wymiotami nie wiadomo skąd?
Nie wiem czy się czymś strułam, czy o co chodzi ale dwie godziny temu ledwo chodziłam tak mi się kręciło w głowie, potem doszły wymioty i zrobiło mi się trochę lepiej ale teraz mam jedno i drugie razem 😖 To powód do niepokoju, czy może się zdarzyć? Mimo tylu ciąż na koncie nigdy w życiu coś takiego mi się nie zdarzyło 😓 Ciśnienie mam w normie, jedynie cukier trochę obniżony bo glukometr pokazał 85

Do góry