reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

No ten gość mi powiedzial, że problemem jest u mnie krzywy zgryz. Co mnie trochę zszokowało, bo całą podstawówkę nosiłam aparat, od kiedy miałam stałe zęby aż skonczylam 13 lat, bo wtedy się skonczyła refundacja.
I okazuje się, że zęby z przodu owszem, ale trzonowe źle na siebie nachodzą przez co muszę wytrzymać większe obciążenia i się łamią. I w sumie coś w tym jest bo ja już nie mam siódemek, bo się strasznie łamały, a w tych szóstkach założy mi jakieś specjalne korony, ktore mają to rekompensować.

No i nastawiałam się na miliony monet a tu leczenie kanałowe szóstki w całości (poza tymi koronami) kosztuje mnie 270zł 😱 gdzie zwykle w prywatnych klinikach biorą 700zł za wyczyszczenie jednego kanału.

reklama
To ja jeżdżę do tego samego dentysty od prawie 20 lat. Teraz mam trochę daleko (80km), bo przyjmuje w bliskiej odległości od mojego domu rodzinnego, ale do nikogo innego nie pójdę jak nie muszę. Zna mnie dobrze, zawsze znajdzie termin nawet tego samego dnia jak jest potrzeba. A to dla mnie też ważne, bo dwa razy w życiu jechałam do niego z takim bólem, że żadna tabletka nie pomagała. Przy ostatniej takiej sytuacji spojrzał na mnie z politowaniem i mówi: "najpierw dam Ci znieczulenie a potem pogadamy".

W ogóle ja tam wolę dentystę niż ginekologa 🤣

Ja wlasnie mialam taka dentystke, co wiedziala, ze ze mna trzeba jak z jajkiem, ale jakos wyszlo, ze przestalam chodzic do niej.. teraz glupio mi wrocic :D
@Lady Loka to z tym dofinansowaniem z medi? Kurde fajna cenka zostala, moze wcale nie wydasz tak duzo jak myslalas :D

Ja wlasnie mialam taka dentystke, co wiedziala, ze ze mna trzeba jak z jajkiem, ale jakos wyszlo, ze przestalam chodzic do niej.. teraz glupio mi wrocic :D
@Lady Loka to z tym dofinansowaniem z medi? Kurde fajna cenka zostala, moze wcale nie wydasz tak duzo jak myslalas :D
Taaak z pakietem w medi. Bez wyszłoby mi pod 3 tysiące plus korony.
Nie wiem ile będzie za ten drugi bo on jest do ponownego kanałowego. A przeglądy i stomatologia zachowawcza jest chyba cała za free.

Przed ciąża wyrywałam tam ósemki to zapłacilam tylko za dłutowanie jednej, bo była zatrzymana, reszta za darmo. Ja jakoś nie ufam chodzeniu na NFZ, mam wrażenie, że prywatnie jest inne podejście. Zresztą te gabinety w Medi są super. Wchodzi się jak do lobby w biurze, a nie do poczekalni.

Ja mam krzywy zgryz, i bardzo ciasno upchane zęby. Nitka nie zawsze wchodzi między nie. Raz pojechałam do dentysty bo mi kawałek nitki utknął i nie mogłam wyjąć. Przez to na, że tak ciasno to się psują.

U mnie na medi cokolwiek to jest zwykly lekarz, ktory sie okreslil, ze ma z nimi umowe, ale gina wlasnie mam na medi, takze terminy szybkie, no i za free :D
Ciasne zeby to duuuzy problem, bo wlasnie ciezko wyczyscic dobrze i niby szorujesz, a i tak sie psuja.. moze po wyrwaniu ostatnich zrobi sie wiecej miejsca i sie porozsuwaja?

Mam usunięte trzy 6 bo były w kiepskim stanie. Jedna to się rozsypała jak ją w końcu kazałam usunąć, i jeszcze został kawałek korzenia i u chirurga wylądowałam. Aparat by się przydał, ale ciągle coś piękniejszego jest. Mam nadzieję że się uda, ,anim całkiem mi się zęby posypią.

Rety! Ale zleciał ten czas!
Nie miałam za bardzo wyjścia z powrotem do pracy, bo mam swoją działalność, więc musiałam się zorganizować i wrócić, bo za chwilę mogłoby nie być do czego wracać.
O tak! Mnie już niektórzy pytają o roczek 🙈
Uroki bycia na swoim 😏 mam nadzieję że dziewczynki nie dają popalić i masz Chic chwilę dla siebie.

reklama
Mam usunięte trzy 6 bo były w kiepskim stanie. Jedna to się rozsypała jak ją w końcu kazałam usunąć, i jeszcze został kawałek korzenia i u chirurga wylądowałam. Aparat by się przydał, ale ciągle coś piękniejszego jest. Mam nadzieję że się uda, ,anim całkiem mi się zęby posypią.
O zesz…

Do góry