reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

No my mieliśmy to samo, teraz jest już lepiej. Z moich obserwacji wynika, że przyczyny mogą być dwie:
1) Za dużo się działo w ciągu dnia. Jakieś hałasy, goście, dzień w pośpiechu. Wtedy ten układ nerwowy nie miał okazji, żeby się wyciszyć i wieczorem wszystko się kumuluje.
2) Za mało ruchu. Twój też jest taki nadpobudliwy jak mój a takie dzieci potrzebują bardzo dużo konkretnego ruchu: skakanie, zjeżdżanie ze zjeżdżalni, bieganie, huśtanie.
Problemem jest to, że czasami ciężko jest wyczuć, o co dokładnie chodzi 😜
Ogarnij sobie takie hasło jak sensory seeker.
No właśnie ostatnie dni są deszczowe, więc miał mniej możliwości poszalenia na placu zabaw popołudniu, ake z drugiej strony wczoraj i przedwczoraj popołudniu siedzieliśmy z piankoliną i ciastoliną i jego to na maksa zajęło, aż byłam w szoku, że potrafił się tak długo bawić.

Cięzko mi to wypośrodkować, bo tak to dużo czasu siedzimy poza domem i wtedy ma problem z zabawą w domu, a jak nie wyszliśmy to z zabawą nie było problemu.

reklama
Tak, goraczka potrafi przyjsc po zebie, mnie bolalo pol twarzy, ucho, glowa i goraczka za kazdym razem jak 8 wychodzila, a wychodzila jak w zegarku co 2 tyg :D gdzies pomiedzy @ i mozna uznac, ze pare lat mialam wyjetych z zycia 😂

Zostal mi ostatni dzien pracy przed urlopem i az sie nie moge doczekac, zeby jutro wstac do pracy :D nawet ta jesienna pogoda mi nie przeszkodzi! Chociaz dzisiaj calkiem fajnie, temperatura idealna :)

U mnie też dzisiaj fajnie, ani nie za ciepło, ani nie za zimno 😀
Jakie plany na urlop? 🥹

U mnie też dzisiaj fajnie, ani nie za ciepło, ani nie za zimno 😀
Jakie plany na urlop? 🥹
Dzisiaj to idealnie, tylko jeszcze ani razu w tym roku nie pojechalismy nad wode :(

Planow brak, w sensie ciesze sie, ze odwolalam wyjazd w czerwcu, bo pogoda zapowiada sie moooocno barowa :D pojedziemy na 2-3 dni do mojego brata, zaliczylabym wyjazd pod namioty tez na 2-3 dni, ale bez planow, spontanicznie bedziemy sie kierowac pogoda, chodzi za mna wyjazd do Czech do skalnego miasta i po drodze zaliczyc safari, ale jak nie teraz to ktorys weekend we wrzesniu

Dzisiaj to idealnie, tylko jeszcze ani razu w tym roku nie pojechalismy nad wode :(

Planow brak, w sensie ciesze sie, ze odwolalam wyjazd w czerwcu, bo pogoda zapowiada sie moooocno barowa :D pojedziemy na 2-3 dni do mojego brata, zaliczylabym wyjazd pod namioty tez na 2-3 dni, ale bez planow, spontanicznie bedziemy sie kierowac pogoda, chodzi za mna wyjazd do Czech do skalnego miasta i po drodze zaliczyc safari, ale jak nie teraz to ktorys weekend we wrzesniu
Mnie się marzyło w tym roku kupić taki duży basen do ogrodu, ale dobrze, że nie kupiłam bo nie wiem czy chociaż ze dwa razy byśmy skorzystali przy tej pogodzie 😅 Udanego urlopu! 😊

reklama
Do góry