reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Dziewczyny, czy któraś z Was miała silne zawroty głowy z wymiotami nie wiadomo skąd?
Nie wiem czy się czymś strułam, czy o co chodzi ale dwie godziny temu ledwo chodziłam tak mi się kręciło w głowie, potem doszły wymioty i zrobiło mi się trochę lepiej ale teraz mam jedno i drugie razem 😖 To powód do niepokoju, czy może się zdarzyć? Mimo tylu ciąż na koncie nigdy w życiu coś takiego mi się nie zdarzyło 😓 Ciśnienie mam w normie, jedynie cukier trochę obniżony bo glukometr pokazał 85
Migrena? Tylko to przyszło mi na myśl.

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was miała silne zawroty głowy z wymiotami nie wiadomo skąd?
Nie wiem czy się czymś strułam, czy o co chodzi ale dwie godziny temu ledwo chodziłam tak mi się kręciło w głowie, potem doszły wymioty i zrobiło mi się trochę lepiej ale teraz mam jedno i drugie razem 😖 To powód do niepokoju, czy może się zdarzyć? Mimo tylu ciąż na koncie nigdy w życiu coś takiego mi się nie zdarzyło 😓 Ciśnienie mam w normie, jedynie cukier trochę obniżony bo glukometr pokazał 85
Ja przy wymiotach miałam dreszcze, ból głowy. A dużo pijesz?

Moze to jakiś wirus żołądkowy?

Ja co chwilę mam zawroty głowy, już nie raz na szybko uciekałam że sklepu bo bałam się że zemdleje. Nie wiem od czego to czy od cukrzycy czy coś się dzieje innego. Przeważnie też wtedy jest mi strasznie niedobrze. Jutro mam wizytę, więc zobaczę co mi powie plus wyszły mi ketony w moczu 😫

Ja co chwilę mam zawroty głowy, już nie raz na szybko uciekałam że sklepu bo bałam się że zemdleje. Nie wiem od czego to czy od cukrzycy czy coś się dzieje innego. Przeważnie też wtedy jest mi strasznie niedobrze. Jutro mam wizytę, więc zobaczę co mi powie plus wyszły mi ketony w moczu 😫
Właśnie czytam, że spadek cukru może wywoływać takie objawy. Ale u mnie cukier ok, a przed tym jak to się zaczęło obżarłam się ciastek więc to raczej nie to. Chociaż jakby pomyśleć, to półtorej godziny po nażarciu się ciastkami z czekoladą cukier na poziomie 85 to faktycznie jakiś fenomen 😅

Właśnie czytam, że spadek cukru może wywoływać takie objawy. Ale u mnie cukier ok, a przed tym jak to się zaczęło obżarłam się ciastek więc to raczej nie to. Chociaż jakby pomyśleć, to półtorej godziny po nażarciu się ciastkami z czekoladą cukier na poziomie 85 to faktycznie jakiś fenomen 😅
Może tak być, że jakiś nagły spadek cukru był. Choć ja jak mierzyłam w takiej sytuacji cukry w domu to miałam ok, ciśnienie też ok. Nie wiem od czego to. W ogóle mam wrażenie, że im bliżej 2 trymestru tym słabiej się czuję. Nudności myślałam że już przychodzą, a znowu mam nasilenie, podobnie z bólami brzucha łapią mnie dzisiaj jakieś takie jakby skurczowe. W ogóle dół brzucha mam taki jakby zdrętwialy.

Ja już po badaniach genetycznych. Czekam oczywiście na badania z krwi, ale z USG wszytko wyszło cacy :) Przezierność 2,24, CRL zgodna z wiekiem ciąży - 66mm. Badanie bardzo krótkie, może 10, 15 minut?
Super było zobaczyć malucha jak się tam wierci i rusza i jest już coraz bardziej jak dzidziuś.
Już drugi lekarz mówi, że "jeszcze za wcześnie, ale wygląda na chłopca" 🫣 Moje dwa psotniki w domu będą przeszczęśliwe, a ja chyba uwierzę w to, że nam się rodzą jedynie synowie 😅

Załączniki

• IMG_20250728_210244.jpg
    IMG_20250728_210244.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 52
reklama
Ja już po badaniach genetycznych. Czekam oczywiście na badania z krwi, ale z USG wszytko wyszło cacy :) Przezierność 2,24, CRL zgodna z wiekiem ciąży - 66mm. Badanie bardzo krótkie, może 10, 15 minut?
Super było zobaczyć malucha jak się tam wierci i rusza i jest już coraz bardziej jak dzidziuś.
Już drugi lekarz mówi, że "jeszcze za wcześnie, ale wygląda na chłopca" 🫣 Moje dwa psotniki w domu będą przeszczęśliwe, a ja chyba uwierzę w to, że nam się rodzą jedynie synowie 😅
Nie wiem czy zwróciłas sobie uwagę na to że nie obcięłaś na dole zdjęcia danych :)

Aż zazdroszczę takiej ładnej fotki dzidziusia. U mnie w wydrukach jakość była bardzo słaba i zdjęcie nie nadaje się do pokazywania 🫣

Do góry