reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Ja też śpię na brzuchu, ale myślałam już o poduszce 🙈 tylko moja jest dość słaba, kupilam jakis noname na allegro i tak się zbiła. Macie jakieś fajne polecajki?
No i też mój facet modli się żebym jeszcze jej nie wyciągała 😂 i nie wiem gdzie się zmieści jak córka w nocy do nas przechodzi 😂
moj w pierwszej ciazy, jak raz spróbował spania z tą poduszką jak się położył na drzemkę w ciągu dnia to się śmiał, że on też taką chce 😂

reklama
Dokładnie ! Dlatego sama się strofuje że tak myślę cały czas o płci 😀 ale to chyba po prostu ciekawość 😍
dokladnie najwazniejsze zdrowie❤️ ja tą płcią uciszam glowe zeby nie myslec o negatywnych rzeczach bo to ile razy już liczylam kiedy wypada 27 tc jakbym znowu miala rodzic to nie zlicze 🙈 a tak to sobie zastanawiam podgladam zdjecia i odliczam dni do nastepnej wizyty😀

Ostatnio powiedziałam teściowej że nie mam ochoty na mięso a na widok ryb mnie mdli a ona na to o to będzie chłopak 🤣 i to mnie zdenerwowało 🤣🤣🤣 a wcześniej mówiła pewnie masz ochotę na ogórki kiszone a ja no właśnie nie, w ogóle, tylko chce mi się owoców, słodkich i lodów 😀cerę mam tak okropną codziennie nowe pryszcze. Wiem że to zabobony, ale nie mogę pozbyć się myśli o dziewczynce. A tu będzie zaskoczenie jak jednak chłopak się okaże 🤣🤣
mnie w poprzedniej ciąży wszyscy mówili że będzie chłopak bo „jem słone nie słodkie, bo nie jem mięsa, bo miałam piękne włosy i cerę” itp itd. A ja od 12 tc wiedziałam ze dziewczynka 🙈 i wszystkim mówiłam ze na pewno dziewczynka a oni ze na bank nie bo to niemożliwe ze tak dobrze wyglądam przy dziewczynce 😅😅😅

Mi się bardzo sprawdziła ta w kształcie C. Uwielbiałam ją i nawet spędziła ze mną 7 tygodni w szpitalu. Zdecydowanie dużo lepszy komfort snu, u mnie mega odciążała kręgosłup. Teraz szykuję się do zakupu, a póki co śpię na brzuchu z poduszką pod udem, żeby nie zgniatać malucha. 😅
A to ja się zastanawiam czy one wtedy nie są takie wysokie i twarde pod głową? Bo ja ogólnie raczej na płaskim śpię i ciągle przez to zwlekam z zakupem 😁
Macie jakieś konkretne firmy do polecenia?

Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Byłam przekonana, że to syn. Śnił mi się po nocach mały blondynek i się sprawdziło. ☺️ Teraz znów nie mam totalnie żadnego przeczucia. Bardzo chciałabym drugiego syna, ale będzie co będzie. :)
Mi wlasnie sni sie syn- raz sie snilo ze Filip (to imie akurat obojgu nam sie podoba), a raz ze Julian 😊 mialam pradziadka Juliana 😊

reklama
A to ja się zastanawiam czy one wtedy nie są takie wysokie i twarde pod głową? Bo ja ogólnie raczej na płaskim śpię i ciągle przez to zwlekam z zakupem 😁
Macie jakieś konkretne firmy do polecenia?
Ja to jedno krótsze ramię miałam pod głową zamiast poduszki. Miałam z SuperMami i była bardzo fajna, ale to było 7 lat temu, więc mogło się coś zmienić w jakości. :)

Do góry