reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

no ja chodze i prywatnie i na NFZ ☺️. A robiłaś już ten komplet badań (grupa krwi z aktualnym nazwiskiem, cytomegalia (IgG i IgM), HIV ab/ag, toxoplasmosa (IgG i IgM), kila, HBs, HCV, różyczka (IgG i IgM)?

Tak - to jej zaniosłam właśnie na pierwszą wizytę w 8+0, plus dodatkowe, to dostała wtedy ode mnie taki gruby plik, z wyłączeniem glukozy i tsh bo zapomniałam je zrobić wtedy i na to wystawiła mi skierowanie do Diagnostyki, ale nie zaznaczyła tam już, żeby ogarnąć jeszcze morfologię znów i mocz. 😂

reklama
Tak - to jej zaniosłam właśnie na pierwszą wizytę w 8+0, plus dodatkowe, to dostała wtedy ode mnie taki gruby plik, z wyłączeniem glukozy i tsh bo zapomniałam je zrobić wtedy i na to wystawiła mi skierowanie do Diagnostyki, ale nie zaznaczyła tam już, żeby ogarnąć jeszcze morfologię znów i mocz. 😂
a no to ok. W takim razie chyba większość lekarzy zleca taki pakiet co wizytę (morfologia, mocz, glukoza i Tsh jeżeli jest z tym problem)

Morfologię miałam trochę lipną, sama zwróciła na to uwagę, że no jakiś stan zapalny się kręci (teraz myślę, że to chyba rwa kulszowa tak wyszła), więc to i bez wspomnienia raczej do kontroli by było...

Morfologię miałam trochę lipną, sama zwróciła na to uwagę, że no jakiś stan zapalny się kręci (teraz myślę, że to chyba rwa kulszowa tak wyszła), więc to i bez wspomnienia raczej do kontroli by było...
no to tym bardziej. U mnie od początku ciąży morfologia wychodzi idealna więc lekarz prywatny raz stwierdził, że mogę zrobić tylko mocz na kolejną wizytę, ale na NFZ i tak mi zleca komplet, a i tak co miesiąc robię tsh więc morfologia też nie zaszkodzi

No to faktycznie.
Ja się teraz też się zastanawiam, na prenatalnych to chcą od nas oglądać badania wszystkie poprzednie? Morfologia, mocz, USG stare?
Bo ponoć co miesiąc powinno się badać na pewno mocz, a mi dr nic nie mówiła żeby kolejny raz badania moczu organizować, tylko wystawiła mi skierowanie na to co sama powiedziałam, że zapomniałam zrobić. 🙈 A kolejna wizyta to prenatalne i teraz sama nie wiem.
Mój też nie każe badać, teraz będę 2 raz robić. Pytałam innego lekarza to kazała tylko morfologię i mocz. Podobno od 20tc robią częściej.

Nie wiem czy kogoś to zainteresuje, ale mnie by zainteresowało, więc napiszę 🤣

W Rossmannie można dostać majtki menstruacyjne z OB. Kupiłam, przetestowałam i bardzo polecam, po wypłacie polecę jeszcze po 2 pary. Już widzę, że będą super na np. zajęcia sportowe czy jakieś dłuższe wycieczki i na noc.

Nie wiem czy kogoś to zainteresuje, ale mnie by zainteresowało, więc napiszę 🤣

W Rossmannie można dostać majtki menstruacyjne z OB. Kupiłam, przetestowałam i bardzo polecam, po wypłacie polecę jeszcze po 2 pary. Już widzę, że będą super na np. zajęcia sportowe czy jakieś dłuższe wycieczki i na noc.
Kurde nie potrafilabym sie przelamac :D w sensie mam wrazenie, ze to bedzie przeciekac no i tylko dla osob, ktore maja zwykla krew bo inaczej caly dzien chodzi sie w bajorku :D ale wiem, ze duzo osob jest bardzo zadowolonych :D

reklama
Do góry