reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

U nas to wgl wyobraz sobie ze mówisz że u Ciebie juz czwórki a u mnie Jasiek ma dopiero 2 jedynki na górze i 2 jedynki na dole :D i mam wrażenie ze sie pcha wszystko ale cos dlugo nie chcą wyjść

Myślę ze możesz byc spokojna. Jeśli chodzi o cytomegalie to napewno są okey, IGG masz wysokie czyli przechodziłaś napewno IGM masz ujemne czyli nie aktywne. U mnie teraz bylo IGG dodatnie i IGM dodatnie i musialam robic dodatkowe testy na awidność ale wyszło właśnie ze to stare zakażenie z przed ciąży i moge być spokojna :) A jesli chodzi o różyczkę to mysle ze tez możesz być spokojna skoro sie szczepiłaś, ja przechorowałam więc te przeciwciała mam trochę wyższe. Ale IGM na rozyczke masz ujemne czyli napewno nie jest to aktywne zakazenie. Wiadomo lekarz i tak spojrzy na wyniki, ale na ten moment mysle ze możesz spac spokojnie :)
Dziękuję 🙏 we wtorek wizyta więc jeszcze chwilę muszę się uzbroić w cierpliwość
Ta różyczka mnie zastanawia, byłam szczepiona jak byłam dzieckiem… ale raczej nie przechodziłam jej nigdy - nic mi o tym nie wiadomo.

reklama
Dziękuję 🙏 we wtorek wizyta więc jeszcze chwilę muszę się uzbroić w cierpliwość
Ta różyczka mnie zastanawia, byłam szczepiona jak byłam dzieckiem… ale raczej nie przechodziłam jej nigdy - nic mi o tym nie wiadomo.
Z tego co sie orientuje w IGG i w IGM a w każdej ciazy któreś mi wychodziło dziwnie, to zawsze kazdy lekarz mi mówił ze aktywne jest zakażenie wtedy gdy IGM jest dodatnie :) ja miałam tak z ospą, nie miałam pewności czy ją przechodziłam, a w 1 ciąży miałam na samym początku kontakt z dziećmi z ospą zaraz zanim wyszły im krosty czyli juz zarażali i badania wychodziły tak jak Tobie przy różyczce. I wszystko bylo okey :)

Z tego co sie orientuje w IGG i w IGM a w każdej ciazy któreś mi wychodziło dziwnie, to zawsze kazdy lekarz mi mówił ze aktywne jest zakażenie wtedy gdy IGM jest dodatnie :) ja miałam tak z ospą, nie miałam pewności czy ją przechodziłam, a w 1 ciąży miałam na samym początku kontakt z dziećmi z ospą zaraz zanim wyszły im krosty czyli juz zarażali i badania wychodziły tak jak Tobie przy różyczce. I wszystko bylo okey :)
To jestem już spokojniejsza 😄 właśnie tak też w internecie jest napisane, że IGg dodatnie, a IGM ujemne jest ok 👌 dziękuję bardzo za te słowa, bo przy pierwszej ciąży każde wyniki mnie stresują…

To jestem już spokojniejsza 😄 właśnie tak też w internecie jest napisane, że IGg dodatnie, a IGM ujemne jest ok 👌 dziękuję bardzo za te słowa, bo przy pierwszej ciąży każde wyniki mnie stresują…
Ja już czwarty raz miałam okazję robić te badania i też jak mi ostatnio wyszło w różyczce IGg dodatnie, to musiałam sprawdzić co to znaczy. Zawsze zapominam jak się te wyniki interpretuje 😳

Ja już czwarty raz miałam okazję robić te badania i też jak mi ostatnio wyszło w różyczce IGg dodatnie, to musiałam sprawdzić co to znaczy. Zawsze zapominam jak się te wyniki interpretuje 😳
Ale ok je interpretujemy? 😄 lekarz później potwierdził, że jest w porządku?

Witam was dziewczyny 🙂 Po zapoznaniu sie z waszymi historiami nieśmiało dołączam. Termin 22 marzec ale Pani doktor mowi ze dopiero po kolejnych badanich potwierdzimy czy oby nie zmieni sie. Usg 01.08. Widac pulsujące serduszko fasolka 0.7mm. Od paru dni odczuwam dość mocne bóle podbrzusza i pleców w dolnej części przypominają bóle miesiączkowe ale są naprawę silne po odpoczynku mijają ,trochę mnie to martwi. Czy któraś z was tak miala ? Dzisiaj wychodzi mi 7+5. To moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam i gratulacje dla wszystkich przyszłych mam .🙂
Ale ok je interpretujemy? 😄 lekarz później potwierdził, że jest w porządku?
Hej, dobrze to interpretujemy 😊 masz przeciwciała ;) ja mam dużo wyższe bo jak byłam mała to chorowałam i u mnie to wynik około 100 ale obecnie nie masz tego wirusa aktywnego ;)

Hej, dobrze to interpretujemy 😊 masz przeciwciała ;) ja mam dużo wyższe bo jak byłam mała to chorowałam i u mnie to wynik około 100 ale obecnie nie masz tego wirusa aktywnego ;)
Hej!
Uffff, dziękuję Ci bardzo za potwierdzenie :) Czekam teraz tylko jeszcze na wynik HIV w diagnostyce... coś długo to trwa, a ja oczywiście osiwieje w tej ciąży szybciej niż myślałam przez to czekanie :D
W sensie to raczej formalność, nie podejrzewam go u siebie, ale wiecie jak jest... jak zobaczę czarno na białym to dopiero odetchnę

Hejka dziewczyny, jak tam się czujecie?
U mnie o dziwo z dnia na dzień coraz lepiej, oprócz tego, że słabo śpię i rano muszę szybko coś zjeść to naprawdę jest znośnie. 😊

reklama
Hejka dziewczyny, jak tam się czujecie?
U mnie o dziwo z dnia na dzień coraz lepiej, oprócz tego, że słabo śpię i rano muszę szybko coś zjeść to naprawdę jest znośnie. 😊
Ja mysle ze u większości pomału będą objawy takie mocne mijać i im bliżej 2 trymestru samopoczucie bedzie coraz lepsze. Wiadomo będą wyjątki które beda sie męczyć do samego końca, ale oby jak najmniej takich przypadków:D
U mnie ogolnie jest okey o ile biorę te tabletki, wtedy tak jak u Ciebie poprostu słabe noce przez co jestem zmęczona w ciągu dnia :D wspominam sobie jak to pięknie bylo w pierwszej ciąży jak można sie bylo tylko na ciąży skupić:D

Do góry