reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Ja miałam tragiczną noc, tak mi było niedobrze, nie mogłam się ułożyć 🥲 i rano kryzys bo ciężko mi się dopiąć w ulubionych spodniach, a musiałam je włożyć do pracy. Niby tylko +1kg ale czuję różnicę po ciele. Czat gbt napisał że osoby z niedowagą/niższą wagą mogę tyć więcej ale liczę że tak źle nie będzie 🙃
Ja mam nadwagę i zawsze na początku ciąży strasznie puchnę, wywala mi od razu to podbrzusze. Ale z synem miałam dietę cukrzycową i bardzo się pilnowałam, więc dopiero na końcówce coś przytyłam, ale to chyba 3kg

Ja ta dieta przez cukrzycę. Jadłam od 2000 do 2500 kalorii ale bez cukru. Oczywiście były grzeszki ale nie codziennie.
No wiadomo :)
Ja ostatanio to ciągle tylko patrzę co mogę jeść a co niekoniecznie.
Zamówiłam sobie ostatnio jajka po turecku w knajpie i mnie olśniło jak już przyszło że przecież mają płynne żółtko, a nie zaleca się, kelnerka trochę dziwnie patrzyła jak zostawiłam same zoltka xd mam nadzieję że się ogarnę w tym :D

No wiadomo :)
Ja ostatanio to ciągle tylko patrzę co mogę jeść a co niekoniecznie.
Zamówiłam sobie ostatnio jajka po turecku w knajpie i mnie olśniło jak już przyszło że przecież mają płynne żółtko, a nie zaleca się, kelnerka trochę dziwnie patrzyła jak zostawiłam same zoltka xd mam nadzieję że się ogarnę w tym :D
Ogólnie możesz jeść płynne żółtko tylko przed rozbicie jajka musisz je dokładnie umyć, skorupę możesz sparzyć. Wiadomo, w restauracji lepiej nie ryzykować.
W brew pozorom nie ma dużo zakazów. To jak z wątróbką, ona jest nie wskazana żebyś jadła codziennie ale raz na jakiś czas też można. Tak jak pasztet jeśli lubisz.

Hej :)
Szybko zleciał długi weekend i już piszę do Was z pracy, ale w planach mam więcej się udzielać :)

U mnie na szczęście mniejsze mdłości niż w poprzednich ciążach. W pierwszej to codziennie rano wymioty. Ale czasem mam lekkie mdłości. Zwłaszcza, że mam mega wyczulony węch teraz. Nawet jak weszłam dziś do biura to mi śmierdziało po całym weekendzie.
Za to tragicznie mnie piersi bolą. Strasznie je czuję i się powiększyły i są takie pełne i ciężkie 😄
Jutro mam wizytę u ginekologa. Mam nadzieję, że wszystko ok u malucha. Jutro też wg aplikacji zacznie się 8 tydzień o ile dobrze liczy ta aplikacja. Mam też nadzieję, że nie wyśle mnie na l4, bo chciałabym jeszcze popracować. Tym bardziej, że niedawno dostałam dużą podwyżkę to jak popracuję jeszcze parę miesięcy to mi podbije średnią i będę mieć większe l4 i macierzyńskie.
A jaki magnez bierzecie? Chcę kupić, bo mnie ostatnio stawy bolą i tragicznie śpię w nocy. A dodatkowo zmęczona chodzę i mam już dość

Ogólnie możesz jeść płynne żółtko tylko przed rozbicie jajka musisz je dokładnie umyć, skorupę możesz sparzyć. Wiadomo, w restauracji lepiej nie ryzykować.
W brew pozorom nie ma dużo zakazów. To jak z wątróbką, ona jest nie wskazana żebyś jadła codziennie ale raz na jakiś czas też można. Tak jak pasztet jeśli lubisz.

Ostatnio się doktoryzowałam na temat sera dlugodojrzewajacego z pilos xD
Ostatacznie dałam sobie spokój bo informacje w internatach mocno podzielone

Zdziwiona jestem, że jak ubiorę obcisłe rzeczy to już też mam trochę brzuszek, ale wygląda to jakby mi został brzuszek przedokresowy i lekko urósł. Zawsze przed okresem mi się brzuch powiększał. Ogólnie też jestem wagowo w normie, może nie jakoś szczupła, ale raczej szybko będzie widać u mnie typową ciążę. Jutro też chcę ogarnąć zaświadczenie o ciąży do pracy, bo wolę żeby już szef wiedział i żebym była chroniona. Nie podejrzewam, ze by mnie zwolnił, ale po co ryzykować

Hej :)
Szybko zleciał długi weekend i już piszę do Was z pracy, ale w planach mam więcej się udzielać :)

U mnie na szczęście mniejsze mdłości niż w poprzednich ciążach. W pierwszej to codziennie rano wymioty. Ale czasem mam lekkie mdłości. Zwłaszcza, że mam mega wyczulony węch teraz. Nawet jak weszłam dziś do biura to mi śmierdziało po całym weekendzie.
Za to tragicznie mnie piersi bolą. Strasznie je czuję i się powiększyły i są takie pełne i ciężkie 😄
Jutro mam wizytę u ginekologa. Mam nadzieję, że wszystko ok u malucha. Jutro też wg aplikacji zacznie się 8 tydzień o ile dobrze liczy ta aplikacja. Mam też nadzieję, że nie wyśle mnie na l4, bo chciałabym jeszcze popracować. Tym bardziej, że niedawno dostałam dużą podwyżkę to jak popracuję jeszcze parę miesięcy to mi podbije średnią i będę mieć większe l4 i macierzyńskie.
A jaki magnez bierzecie? Chcę kupić, bo mnie ostatnio stawy bolą i tragicznie śpię w nocy. A dodatkowo zmęczona chodzę i mam już dość
Ja się właśnie zastanawiam kiedy poprosić o l4, pracę mam biurową ale stresująca bo mam dużo obowiązków na raz i wiecznie ktoś coś chce ;)
Też myślałam o tych kwotach kiedy najlepiej iść bo przez ostatni rok miałam premie kwartalne, a ostatnio przeszliśmy na miesięczne, więc tak liczę gdzie tu wcelowac żeby macierzyński był jak najlepszy.

reklama
Zdziwiona jestem, że jak ubiorę obcisłe rzeczy to już też mam trochę brzuszek, ale wygląda to jakby mi został brzuszek przedokresowy i lekko urósł. Zawsze przed okresem mi się brzuch powiększał. Ogólnie też jestem wagowo w normie, może nie jakoś szczupła, ale raczej szybko będzie widać u mnie typową ciążę. Jutro też chcę ogarnąć zaświadczenie o ciąży do pracy, bo wolę żeby już szef wiedział i żebym była chroniona. Nie podejrzewam, ze by mnie zwolnił, ale po co ryzykować
Czytałam że jesteś chroniona tak czy siak. Nawet jak byś dostała załóżmy dziś wypowiedzenie a przyniosła papiery potwierdzające ciążę jutro to wypowiedzenie powinno zostać cofnięte

Do góry